εικόνα άρθρου: Και η αποστασία συνεχίζεται…
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Ο κ. Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του πάπα στη Ρώμη, χοροστατεί σε ορθόδοξο ναό μαζί με εκπροσώπους της παπικής αίρεσης


Κάθε μέρα όλο και περισσότερο ο κ. Βαρθολομαίος και οι ομόφρονές του Ιεράρχες ανά τον κόσμο αναδεικνύονται σε ιερατείο που κηρύττουν γυμνή τη κεφαλή την παναίρεση του μιαρού οικουμενισμού.

Η είδηση

Αυτή τη φορά “χοροστάτησε κατά τη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου, συμπροσευχομένων του Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πολλών πιστών”, σύμφωνα με το δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο(1).

Ο κ.Βαρθολομαίος βρίσκεται στη Ρώμη, μετά την πρόσκληση που δέχτηκε από τον πάπα Φραγκίσκο, και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου χοροστάτησε στη συγκεκριμένη Θ.Λειτουργία μαζί με τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ.Πολύκαρπο.

Ατελείωτα τα οικουμενιστικά έκτροπά του

Πραγματικά αμετανόητος μέχρι τώρα ο κ.Βαρθολομαίος. Κόντρα σε κάθε Ιερό Κανόνα της Ορθοδοξίας, συνεχίζει ακάθεκτος τα οικουμενιστικά του έκτροπα. Από το κακό στο χειρότερο και η προδοσία της Πίστεώς μας δεν έχει τελειωμό. Σχεδόν πάντα, σε κάθε επίσκεψή του σε ορθόδοξο ναό, ακολουθεί οικουμενιστική προσευχή ή συλλείτουργο με ορθόδοξους Ιεράρχες του ίδιου φρονήματος, πλήρως εκκοσμικευμένους και συμβιβασμένους.

Αναζητείται επειγόντως άξιος Πατριάρχης που να ορθοτομεί τον Λόγο της Αλήθειας. Φτάνει πια με τους αποστάτες της Πίστεώς μας. Μέχρι τότε είναι μια καλή ευκαιρία να χωρίσει η ήρα από το σιτάρι και να κάνει ο κάθε πιστός τις επιλογές του. 

Πιστοί στους λόγους των Αγίων μας

Εμείς ακολουθούμε πιστά τα λόγια των Αγίων μας οι οποίοι είναι οι οδοδείκτες μας. Ο Άγ. Παΐσιος, ο οποίος βέβαια υπήρξε και αποτειχισμένος για κάποιο χρονικό διάστημα είπε κάποτε τα εξής:Ἡ παρουσία τῶν Χριστιανῶν εἶναι πλέον ὁμολογία πίστεως. Μπορεῖ κανεὶς μὲ τὴν προσευχὴ νὰ βοηθήση περισσότερο, ἀλλὰ τὴν σιωπή του θὰ τὴν ἐκμεταλλευτοῦν οἱ ἄλλοι καὶ θὰ ποῦν: «Ὁ τάδε καὶ ὁ τάδε δὲν διαμαρτυρήθηκαν, ἑπομένως εἶναι μὲ τὸ μέρος μας. Συμφωνοῦν μαζί μας». Ἂν δὲν ἀρχίσουν μερικοὶ νὰ κτυποῦν τὸ κακό, νὰ ἐλέγχουν δηλαδὴ αὐτοὺς ποὺ σκανδαλίζουν τοὺς πιστούς, θὰ γίνη μεγαλύτερο κακό. Ἔτσι θὰ τονωθοῦν λίγο οἱ πιστοὶ, ἀλλὰ καὶ θὰ ἐμποδιστοῦν λίγο ὅσοι πολεμοῦν τὴν Ἐκκλησία. Ἡ Ἐκκλησία δὲν εἶναι δικό τους καΐκι νὰ κάνουν βόλτες. Εἶναι τὸ σκάφος τοῦ Χριστοῦ. Αὐτοὶ εἶναι κατακριτέοι”.(2)

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Πίστη μας, γιατί όταν κινδυνεύει η Πίστη, τότε η υπεράσπιση της Ορθοδοξίας είναι μονόδρομος. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης είναι κατηγορηματικός: «Είναι εντολή Κυρίου να μη σιωπά κάποιος σε περίσταση που κινδυνεύει η Πίστη. Διότι λέγει “Λάλει και μη σιωπήσης” [Πράξ. 18, 9]. Και “Εάν υποχωρήση δεν ευδοκεί η ψυχή μου σ’ αυτόν” [Εβρ. 10,38]. Kαί “Αν αυτοί σιωπήσουν, οι λίθοι θα κράξουν” [Λουκ. 19, 40]. Ώστε όταν πρόκειται περί πίστεως, δεν είναι δυνατόν να πη κανείς “Εγώ ποιός είμαι; ”». Και αλλού γράφει: «Kατά τον καιρό τούτο που διώκεται ο Χριστός μέσω της Εικόνος του, οφείλει κάποιος να αγωνίζεται, όχι μόνον αν είναι υπέρτερος στο αξίωμα και τη γνώση, ομιλώντας και διδάσκοντας τον λόγον της Ορθοδοξίας, αλλά κι αν ακόμη ευρίσκεται σε θέση μαθητού, έχει χρέος να φανερώνει με θάρρος την αλήθεια και να ομιλή με ελευθερία. Δεν είναι λόγος εμού του αμαρτωλού, αλλά του θείου Χρυσοστόμου μαζί με άλλους Πατέρας». (3)

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά :

Ο Κων/πόλεως Βαρθολομαίος και η «προσήλωση» εις τα όσια και ιερά που κληροδότησαν οι Πατέρες
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, «Οικουμενιστών λεχθέντα και πραχθέντα Α΄» (Μέρος 2ον)

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.