Επικαιρότητα

Και ο Λεμεσού Αθανάσιος στη Λειτουργία που μνημονεύθηκε ο σχισματικός Επιφάνιος από τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο

εικόνα άρθρου: Και ο Λεμεσού Αθανάσιος στη Λειτουργία που μνημονεύθηκε ο σχισματικός Επιφάνιος από τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο
https://www.facebook.com/100020352765412/videos/pcb.418577188830703/418576318830790/?type=3&theater

Σήμερα η μητρόπολή μας πανηγυρίζει και αγάλλεται επί τη μνήμη του μακαρίου Ιωάννου του Ελεήμονος. Αυτού που σκόρπισε όλο τον επίγειο πλούτο στους φτωχούς και τώρα απολαμβάνει στους ουρανούς.

Το πρωί της Τρίτης 11 Νοεμβρίου τελέστηκε, στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στο όνομα του Αγίου Πατρός μας, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

Προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος. Μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναϊρόμπι Μακάριος και Γουινέας Γεώργιος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νιτρίας Νικόδημος, έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο και ο Αμαθούντος Νικόλαος.

Τα αναλόγια των ψαλτηρίων τα κόσμησαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους η Χορωδία της Μητροπόλεως μας “Ρωμανός ο Μελωδός”.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης με την σύζυγό του. Πλήθος πιστών προσήλθε να συμμετάσχει στην Θεία λειτουργία και να ευχαριστήσει τον προστάτη της πόλεώς μας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.