Επικαιρότητα

Και συ τέκνον Βρούτε;

εικόνα άρθρου: Και συ τέκνον Βρούτε;

Ανακαλύπτει με οδυνηρό τρόπο ο Πατριάρχης πως στο παιχνίδι αυτό, άλλος κάνει κουμάντο
Στην εφάμαρτη τούτη παρτίδα “σκάκι” του Οικουμενισμού δεν είναι “παίκτης” όπως νόμισε αλλά πιόνι.
Τώρα τα πρώην εργαλεία του δικού του στρατοπέδου, φαίνεται να “θυσιάζουν” τον αξιωματικό τους. Τους λόγους ας τους σκεφτεί ο ίδιος και οι χειροκροτητές που συνιστούν το περιβάλλον του.
Καλή μετάνοια θα ευχηθούμε και το εννοούμε.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι “Inter” παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κάλλιστος Γουέαρ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών στο Cambridge, και επίτιμος πρόεδρος του Ορθοδόξου Συλλόγου των Θεολογικών Σχολών (Oxford, UK).

Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος στην συνέντευξή του, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο Ουκρανικό, όπου εξέφρασε την αντίθεσή του.

“Η σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία, κατά τη γνώμη μου, είναι πραγματικά πολύ σοβαρή και επηρεάζει όχι μόνο τους ορθοδοξους πιστούς στην Ουκρανία. Η κατάσταση αυτή αφορα το σύνολο της Ορθοδόξου Εκκλησίας” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο λόγιος Μητροπολίτης δήλωσε ότι “καμία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υποστήριξε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην διακοπή κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι “εμείς, απο την δική μας πλευρά, δεν διακόψαμε την ευχαριστιακή κοινωνία με κανέναν, αλλά η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή. Ως εκ τούτου, κατά τη γνώμη μου – όχι του Πατριαρχείου – με βαθύ σεβασμό για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο διαφωνώ με την απόφασή του”.

Για μένα είναι σαφές ότι περισσότερο από τριακόσια χρόνια, η Ουκρανία ήταν μέρος της Ρωσικής Εκκλησίας – είναι ένα ιστορικό γεγονός και δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Aνησυχώ για τη χρήση βίας και ειμαι βαθιά πεπεισμενος ότι δεν μπορουμε να βρούμε μια λύση μέσω της βίας και της καταπίεσης” – ανέφερε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Κάλλιστος.

Ο Σεβασμιώτατος προτείνε η κατάσταση να διορθωθεί μέσω του αμοιβαίου διαλόγου, τόνιζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μια Πανορθόδοξη Συνάξη για το θέμα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη:

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.