εικόνα άρθρου: KAICIID, Φανάρι και Διορθόδοξο Κέντρο στην υπηρεσία της Νέας Εποχής

Ένα ακόμη διαθρησκειακό Forum παρουσιάζει υποκριτικά την μία όψη της πραγματικότητας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το διεθνές διαθρησκειακό κέντρο KAICIID διοργάνωσε το 5ο European Policy Dialogue Forum στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το χρονικό διάστημα 13 έως 15 Νοεμβρίου 2023 [1].

Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του KAICIID, ο αρχιτέκτονας του παρα-εκκλησιαστικού μορφώματος της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο οποίος τόνισε κατά την ομιλία του την ανάγκη της αλληλεγγύης, και όχι της παθητικής ανοχής, στο πρόβλημα των μεταναστών.

Στο Forum συμμετείχε και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ), το οποίο εκπροσωπήθηκε από τους:

α) Σέργιο Βοΐλα (KAICIID Fellow Alumni).

β) Καλλιόπη Μαυραγκά (KAICIID Fellow Alumni), επιστημονική Συνεργάτη του Κέντρου, η οποία παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα που υλοποιεί το Διορθόδοξο Κέντρο σε συνεργασία με το KAICIID.

Εξυπηρετήθηκαν όμως οι στόχοι που έθεσε το Forum;

5ο European Policy Dialogue Forum – Αποστολή η κοινωνική ενότητα

Σχετικά με την αποστολή του Forum και τους συμμετέχοντες σε αυτό, το KAICIID σημειώνει [2]:

Αποστολή: Να προωθήσει τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο και να προωθήσει την κοινωνική ένταξη και ενότητα.

Συμμετοχή: Tο Forum συγκαλεί ποικίλους συμμετέχοντες από επτά διαφορετικές θρησκείες, συμπεριλαμβανομένων θρησκευτικών ηγετών, φορέων χάραξης πολιτικής και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

KAICIID – Στόχος η πρόληψη των συγκρούσεων

Tο Διεθνές Κέντρο Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου Βασιλιάς Αμπντουλάχ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ, παγκοσμίως γνωστό με τη συντομογραφία του KAICIID:

– Είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που έχει στόχο την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου για την πρόληψη και την επίλυση συγκρούσεων. Η «Αγία» Έδρα της Παπικής «Εκκλησίας» στη Ρώμη είναι επίσης ιδρυτικός παρατηρητής.

– Το Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου περιλαμβάνει εκπροσώπους από πέντε θρησκείες του κόσμου: Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Ισλάμ, Ινδουισμό και Βουδισμό. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ.

– Εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας και εστιάζει στη διευκόλυνση του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου.

Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ)

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ) είναι ο επιμορφωτικός οργανισμός και το συνεδριακό κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπάγεται στην Ιερά Σύνοδο.

Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο διορισμένο από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

α) Συνεργασία ΔΚΕΕ με KAICIID

Οι δύο επιστημονικοί συνεργάτες του ΔΚΕΕ, – οι οποίοι εκπροσώπησαν το Διορθόδοξο Κέντρο στο Forum – , έχουν συνεργαστεί με το KAICIID καθώς:

– Η Καλλιόπη Μαυραγκά στο παρελθόν ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση της και αποφοίτησε από το πρόγραμμα του KAICIID (#KAICIID Fellows), στο συμμετείχαν μέλη από 34 χώρες, 6 ηπείρους και 5 θρησκείες.

– Ο Σέργιος Βοΐλας συμμετείχε ως υπότροφος του διεθνούς οργανισμού σε ερευνητικό πρόγραμμα.

β) Συμμετοχή ΔΚΕΕ στο πρόγραμμα «Ηγεσίας» που υποστηρίχθηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ

Το Διορθόδοξο Κέντρο συμμετείχε διά εκπροσώπων στο ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης Ηγεσίας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με τίτλο «Faith-Based Leadership in a Turbulent World» (Ηγεσία βασισμένη στην πίστη σε ένα ταραγμένο κόσμο) το οποίο υποστηρίχθηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, κατά το χρονικό διάστημα 2-6 Μαΐου 2022.

Οι επιστημονικοί συνεργάτες του Διορθοδόξου Κέντρου Καλλιόπη Μαυραγκά και Σέργιος Βοΐλας έλαβαν μέρος ως επιστημονική ομάδα για τον οργανισμό.

Επιπλέον, στις 4 Μαΐου 2022, οι εκπρόσωποι του ΔΚΕΕ παρευρέθηκαν στην υποδοχή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα από την Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία έλαβε χώρα στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, υπογράμμισε πόσο σημαντικό ήταν το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα ζητήματα της θρησκευτικής ελευθερίας, για την ευρύτερη ατζέντα που επιδιώκουν οι ΗΠΑ.

Νέα Εποχή και η μία όψη της πραγματικότητας

Τα συγκρητιστικά διεθνή Forum εναρμονίζονται με τους στόχους και τις επιταγές που επιβάλλει η Νέα Εποχή.

Η «προάσπιση» της κοινωνικής ενότητας, της ειρήνης, της πίστης και των θρησκευτικών δικαιωμάτων, αποτελεί μόνιμη αποστολή των πάσης φύσεως διαθρησκειακών οργανισμών (KAICIID), έχοντας όμως ως απαράβατη προϋπόθεση των εξυπηρέτηση συγκεκριμένων γεωπολιτικών στόχων και συμφερόντων.

Από την άλλη πλευρά, η κατατρομοκράτηση και οι βιαιοπραγίες που υφίστανται για λόγους Πίστεως οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας, καθώς και ο παράνομος, βίαιος και μαρτυρικός διωγμός τους, αποκρύπτεται συστηματικά, μεθοδικά και κάθε μέσο.

Ένα ακόμη διαθρησκειακό Forum παρουσιάζει επιλεκτικά την μία όψη της πραγματικότητας.

Η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου πνίγεται μέσα σε ένα πέπλο αφόρητου ψέματος και αβάσταχτης υποκρισίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Μυστικές διαβουλεύσεις Χαλκηδόνος και πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό
Εναγκαλισμοί του Διορθόδοξου Κέντρου (ΔΚΕΕ) και της Πρεσβείας των ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.