Επικαιρότητα

Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Αδερφοί μου, έρχονται μαύρα χρόνια!

εικόνα άρθρου: Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Αδερφοί μου, έρχονται μαύρα χρόνια!

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ! «ΑΡΠΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ»

«ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ! 
ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 
Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ! 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ:

«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων· ὁρᾶτε μή θροεῖσθε· δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. ἐγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους· πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων». (Ματθ. κδ’, 6-8)
«Ὅταν δέ ἀκούσητε πολέμους καί ἀκαταστασίας, μή πτοηθῆτε· δεῖ γάρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τό τέλος. τότε ἔλεγεν αὐτοῖς·ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους καί λιμοί καί λοιμοί ἔσονται, φόβητρά τε καί σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται».(Λουκ. κα’, 9-11)

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ:
«Όταν οἱ μαθηταί τοῦ Κυρίου μας τόν ρώτησαν πότε θά ἔλθει τό τέλος, Ἐκεῖνος μεταξύ ὅλων τῶν ἄλλων σημείων εἶπε καί τά ἀνωτέρω. Πρίν δηλαδή ἔλθει ἡ Δευτέρα Παρουσία θά πρέπει ὁπωσδήποτε νά προηγηθοῦν ὅλα αὐτά πού ἀναφέρονται στό ΚΔ΄ τοῦ Ματθαίου καί στό ΚΑ΄ τοῦ Λουκᾶ καί μεταξύ αὐτῶν οἱ πόλεμοι, οἱ ἀκοές πολέμων, οἱ πεῖνες, οἱ ἀρρώστιες, οἱ ἐπιδημίες, οἱ σεισμοί, οἱ καταποντισμοί, οἱ πυρκαγιές, οἱ τυφῶνες, οἱ πλυμμῆρες, τά τσουνάμια, οἱ θεομηνίες καί ἄλλα τά ἄλλα δεινά».
Αυτό το σχόλιο είναι του π. Μαξίμου Μοναχού.

Αγαπητοί μου Αδελφοί – Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά συμβαίνουν εντελώς παράδοξα πράγματα! Φωτιές, εδώ, πλημμύρες εκεί, σεισμοί πάρα πέρα, αρρώστιες εδώ και εκεί! Επίσης και η θάλασσα βγαίνει έξω από τα όριά της και πλημμυρίζει τους δρόμους στη  στεριά! Και όλα αυτά συμβαίνουν όχι σε μια συγκεκριμένη περιοχή ΑΛΛΑ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

 • «Κλιματικός εφιάλτης για τις παγκόσμιες μητροπόλεις! Τα επόμενα τριάντα χρόνια θα αυξηθούν οι πλημμύρες και οι περίοδοι ξηρασίας» προαναγγέλλουν όλοι ειδικοί Επιστήμονες (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 12.07.2019, σελ. 25)
 • «Πεσκάρα: 18 τραυματίες από χαλάζι σε μέγεθος πορτοκαλιού»!!! (βλ. ανωτ.) Δεν είναι πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο;
 • «Καταιγίδες φονιάδες τώρα και στην Ελλάδα», γράφει και η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (12.07.2019, σελ.10). 

Συγχρόνως πληθύνονται συνεχώς οι φωνές αγωνίας από το στόμα αγιασμένων ψυχών! Όχι μόνον μας προειδοποιούν, αλλά συγχρόνως μας αποκαλύπτουν και την οδόν της σωτηρίας! Δηλ. την Μετάνοια και την επιστροφή στους κόλπους της Εκκλησίας, στην αγκαλιά του Θεού!

Δεν είναι πολύς καιρός, που ένα αγιορείτης άγιος πατήρ έδωσε στον κόσμο το μήνυμα: «Κρατηθείτε, λοιπόν, από τον Θεό και αρπαχτείτε από το φουστάνι της Παναγίας!
Μετανοείστε και δείξτε την Πίστη σας στον Θεό. Χωρίς Αυτόν δεν έχουμε ελπίδα για τίποτα» (βλ. Μηνύματα Ζωής Αιωνίου, ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΚΥΡΙΟΥ!, τ. 14, Δεκέμβριος 2018, σελ. 3)

Παρά το γεγονός, ότι κάποιοι εν Χριστώ  Αδελφοί μας, που συγκροτούν την Ομάδα «Αγαπούληδες του Θεού» θα μας κατηγορήσουν και πάλι, ότι «λέμε καρικατούρες», εμείς συνεχίζουμε να κτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΟΤΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ… ΚΟΛΑΣΗ!

Αδελφοί μου, ξυπνήστε! Δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι προγευόμεθα πλέον την εποχή του Αντιχρίστου; Δεν βλέπετε τα αίσχη, τα οποία διαπράττουν άνθρωποι χωρίς Θεό; Δεν ανατριχιάζετε, όταν διαβάζετε την ομολογία του Ιωάννη Π…κη, του δολοφόνου της Αμερικανίδος Βιολόγου Suzanne Eaton;

 • Ιδού τα ίδια του τα λόγια: «Είχα μεγάλη επιθυμία να κάνω σεξ. Πήρα το αυτοκίνητο και έψαχνα στις παραλίες να βρω μια γυναίκα..» Και τελικώς ικανοποίησε τις κτηνώδεις ορέξεις του με την Αμερικανίδα, που έκανε τζόκινγκ σε κάποιο ερημικό δρόμο! Την εβίασε δύο φορές, καθ’ όν χρόνον η γυναίκα ήτο εν ζωή, πλην όμως και αναίσθητη και μια τρίτη φορά, όταν αυτή ήταν πλέον νεκρή!!!!! «Όταν σταμάτησε να αναπνέει, τη βίασα», ομολογεί ο ίδιος! Στο τέλος την πέταξε σ’ ένα βάραθρο! Ούτε ο Διάβολος δεν γνωρίζει τέτοια… κόλπα ακολασίας! (Βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 17.07.2019, σελ. 15).
 • Και μια ακόμη είδηση: «Συμφώνως με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, 30.000  μαθήτριες (κάτω των 16 ετών) υποβάλλονται κάθε χρόνο σε έκτρωση από το σύνολο των 150.000 αμβλώσεων», γράφει η ΕΣΤΙΑ (βλ. φ. της 16.07.2019, σελ. 8).
 • Μια τρίτη επίσης τραγική είδηση: «Είκοσι χρόνια φυλακή σε 70χρονο, που βίαζε τρία αδελφάκια (ένα αγοράκι και δύο κοριτσάκια 10, 12 και 14 ετών)  στη Λέσβο»!!! Η Μητέρα γνώριζε, αλλά δεν κατήγγειλε…» γράφει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (βλ. φ. 28.06.2019).
 • Συνεχίζουμε την έρευνα! «Κρήτη: Μαχαίρωσε τον αδελφό του και αυτοκτόνησε» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 24.06.2019, σελ. 22).
 • «Ξυλοκόπησαν άστεγο για να του πάρουν λίγα ευρώ»!!!(βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 011.07.2019, σελ. 22).
 • «Έσφαξε τον πατέρα της! Τραγωδία στην Αγ. Παρασκευή με πρωταγωνίστρια 31χρονη… Οι γείτονες  είδαν τη γυναίκα στον δρόμο αιματοβαμμένη να κρατάει το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον πατέρα της και να επιχειρεί να αυτοκτονήσει…» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 22.06.2019, σελ 21).
 • «Σκότωσε τον 72χρονο αδελφό του στην πλατεία του χωριού τους, στην Κρήτη» (βλ. ενθ. ανωτ. 02.07.2019, σελ. 20).
 • «Σοκ!… Μια 18χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και βιασμού από αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών... Η 18χρονη βρέθηκε κακοποιημένη σε θάμνους…», γράφει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. φ. της 11.07.2019, σελ. 5).
 • «Unisef: 765 εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να παντρευτούν ……σε ηλικία κάτω των 18 ετών! Από αυτά ένα στα πέντε υποχρεώνονται να παντρεύονται πριν κλείσουν τα 15 τους χρόνια...» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 08.06.2019, σελ. 27).
 • «Έπιασε τον σύζυγο να ασελγεί στην 16χρονη κόρη...Τον ξεσκέπασε με κρυφή κάμερα» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 14.06.2019, σελ. 16).
 • «Εξέδιδε τη σύζυγό του! Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Καλαμάτας μετά την καταγγελία 30χρονης, ότι ο σύζυγός της την εξανάγκαζε να εκδίδεται σχεδόν σε καθημερινή βάση με έναν 73χρονο αντί 100 ευρώ τη φορά….» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 18.06.2019, σελ. 22). 
 • «Έφηβος μαχαίρωσε τον πατέρα του!… Σοβαρό επεισόδιο, που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία, εκτυλίχθηκε σε σπίτι οικογένειας στο Αγρίνιο μεταξύ ενός  15χρονου αγοριού και του πατέρα του»!!!! (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 18.06.2019, σελ.22).   
 • «Στα ύψη η σύφιλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση… Η ασθένεια….. (ενεφάνισε) μια αύξηση κατά 70% κατά το έτος 2017» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 22.07.2019, σελ. 29).    

*****

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!
Η ΦΥΣΙΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

Ο Χριστός μας, λοιπόν, αδελφοί μου, ατενίζοντας την κολασμένη Κοινωνία και την ακαθαρσία της ψυχής μας, αποστρέφει το Πρόσωπό ΤΟΥ από εμάς! Και τότε επέρχεται η καταστροφή!

Στην Ορθόδοξο λατρεία μας, κατά τη διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μεταξύ άλλων ψάλλεται και ο εξής ύμνος:

«Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου, ότι θλίβομαι, ταχύ επάκουσόν μου. Πρόσχες τη ψυχή μου και λύτρωσαι αυτήν»(Ψαλμ. 68, 18-19).

 Δηλαδή: 
«Μην αποστρέψεις το πρόσωπο Σου από εμένα τον δούλο Σου, διότι υποφέρω πολύ. Άκουσέ με γρήγορα, χωρίς καθυστέρηση. Δείξε μου προσοχή και ελευθέρωσέ με».

Αγαπητοί μου Αδελφοί – Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

Μήπως είναι η ώρα να αφήσουμε τις άσκοπες ενασχολήσεις και τις αμαρτωλές απολαύσεις μας και να ξαναγυρίσουμε στην αγκαλιά του Θεού;

Μήπως πρέπει να τρέξουμε σε ένα πνευματικό και να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας;

Μήπως πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην καλή συνήθεια της καθημερινής προσευχής; Να προσευχώμεθα σηλ. κάθε πρωί και κάθε βράδυ οπωσδήποτε; Να εκκλησιαζώμεθα οπωσδήποτε κάθε  Κυριακή, αλλά και κάθε φορά, που εορτάζεται η μνήμη  των Αγίων της Εκκλησίας μας;

Μήπως πρέπει να ξαναρχίσουμε την τήρηση της νηστείας κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή; Καθώς επίσης να τηρούμε  τη νηστεία των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστο, η οποία μάλιστα πλησιάζει; ;

Μήπως είναι καιρός να ετοιμάσουμε τον εαυτό μας με εγκράτεια, αγώνα κατά των παθών, μετάνοια και συντριβή καρδίας, ώστε να κοινωνούμε συχνά των Αχράντων Μυστηρίων και να παίρνουμε μέσα μας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, δηλ. το φάρμακο της αθανασίας;

Μήπως είναι καιρός να ξαναχτίσουμε την επικοινωνία μας με την Υπεραγία Θεοτόκο; Να διαβάζουμε κάθε μέρα την ιερά Παράκληση; Να διαβάζουμε επίσης συχνά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας;

Μήπως είναι καιρός να μπούμε κάτω από την Σκέπη της Παναγίας μας  καί να Της πούμε τα λόγια:

«Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι! Μήτερ του Θεού φύλαξόν με υπό την σκέπην Σου»;

Αδέλφια μου,

 • ‘Ερχονται μεγάλες δοκιμασίες και θλίψεις! 
 •  Όσοι θα ευρίσκωνται κάτω από την Σκέπη  της Παναγίας μας θα σώζωνται! 
 • Σας ικετεύω, λοιπόν, ελάτε και πάλι στην Εκκλησία!
 • Γίνετε ζωντανά Μέλη της Ενορίας σας! 
 • Αγωνισθήτε εναντίον του Διαβόλου!
 • Ελάτε να ξαναγίνουμε Χριστοφόροι!
 • Ελάτε να γίνουμε «επίγειοι άγγελοι» 
 • και «ουράνιοι άνθρωποι»! 

Με πόνο ψυχής και με πατρική αγάπη  
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ   
Αίγιον, 22 Ιουλίου 2019 

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.