Επικαιρότητα

Ο Ποιμένας και η σφενδόνα – Κάλεσμα προς τους Κληρικούς της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

εικόνα άρθρου: Ο Ποιμένας και η σφενδόνα – Κάλεσμα προς τους Κληρικούς της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως
της Βασιλικής Οικονόμου
αποκλειστικά για την katanixi.gr

“Αποδείξτε στον Κύριο και στον λαό Του και λαό σας ότι δεν αδιαφορείτε θανάσιμα και εγκληματικά για την ίδια την Εκκλησία και την αγία Πίστη μας”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από την κυρία Βασιλική Οικονόμου την ακόλουθη επιστολή


Μετά τις ανοικτές επιστολές μας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και προς τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, το Κάλεσμα προς τους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Ένα κείμενο που ουσιαστικά απευθύνεται, λίγο ή πολύ, σε όλους τους Κληρικούς της χώρας.

Εἰς τὸ ὄνομα τῆς ἁγίας, καὶ ὁμοουσίου, καὶ ζωοποιοῦ καὶ ἀδιαιρέτου Τριάδος.

“Λάβε τὴν παρακαταθήκην ταύτην, καὶ φύλαξον αὐτήν, ἕως τῆς Δευτέρας Παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὅτε παρ’ αὐτοῦ μέλλεις ἀπαιτεῖσθαι αὐτήν”.

“ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων”

*

Κάλεσμα
προς τους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Σεβαστοί πατέρες,

Ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης είχε πει κάποτε, ότι έργο του Ποιμένα είναι να βόσκει τα Πρόβατά του και, καθώς αυτά βόσκουν, εκείνος να παίζει τη φλογέρα· αν, όμως, δει ο Ποιμένας Λύκους να πλησιάζουν, καθήκον του είναι να αφήσει τη φλογέρα και να πιάσει τη σφενδόνα.

Με βαθύτατή μας λύπη, οδύνη και πικρία παρακολουθήσαμε τη στάση σας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πήρατε εντολή από ένα αντίχριστο και εν τέλει αφορισμένο Κράτος, από μια προδοτική ΔΙΣ – η οποία θυμίζει κατά πολύ την “Ζώσα Εκκλησία” της Μόσχας επί Κομμουνισμού…- και από έναν πόρρω της Ορθοδοξίας Μητροπολίτη να διώξετε και να διασκορπίσετε την Εκκλησία, κλείνοντας τους Ναούς και κρατώντας τους πιστούς εκτός τους, όταν θα περίμενε κανείς, σε καιρούς μαζικής επίθεσης λοιμού ομού και Λύκων, να κλείσετε τους Ναούς για να φυλάξετε τους πιστούς εντός τους, μέσα στο ασφαλές και αρραγές φρούριο της Ορθοδοξίας. Και υπακούσατε στην εντολή αυτή. Κατόπιν πήρατε άλλη εντολή, να ανοίξετε τους Ναούς και να επιτρέψετε την είσοδο των πιστών, αλλά μόνο αν αυτοί ήταν διατεθειμένοι να υβρίσουν τον Άγιο Τριαδικό Θεό τους και τους Αγίους Του με τις βλάσφημες μασκοφορίες, απολυμάνσεις, αποστάσεις και όλα τα υπόλοιπα αιρετικά που λέχθηκαν και συνέβησαν αυτόν τον καιρό…και υπακούσατε και πάλι. Και οι αντίχριστες εντολές συνεχίζονται, με τα εμβόλια, με τα τεστ, με όλην αυτήν την ατελείωτη ραψωδία του αίσχους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και η κακή υπακοή σας. Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς τηρήσατε τις εντολές αβασάνιστα και πόσοι υποφέρατε υποκύπτοντας και κακώς υπακούοντας, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία σας τις ακολουθήσατε.

Πείτε μας, αν θέλετε, πατέρες, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αποκλείσετε έστω και έναν πιστό από τον Ναό, και μάλιστα όχι επειδή εκείνος προσέβαλε τον Ναό, αλλά ακριβώς επειδή αρνήθηκε να τον προσβάλει ή έσπευσε να τον υπερασπιστεί; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη της ενορίας μας να διώξει ανήμερα της Αναλήψεως και εμάς τους ίδιους από τον Ναό κακήν κακώς και λίαν περιφρονητικώς – “Πάρε τον τορβά σου και φύγε!” – επειδή δεν άντεξε η ψυχή μας την ύβρη και αντιδράσαμε εντόνως για το ότι φορτώνετε όλοι εσείς τον λαό με την πιο βαριά αμαρτία, που είναι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, κατά τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού;

“τῷ δὲ εἰς τὸ ἅγιον Πνεῦμα βλασφημήσαντι οὐκ ἀφεθήσεται” (Λουκ. ιβ’ 10)

Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι συνιστά αίρεση αυτό το αίσχος που έχει εισαχθεί με τα υγειονομικά μέτρα στους Ναούς, έναν Νεοβαρλααμισμό, όπως σαφέστατα έχει καταδείξει ο π. Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ;

“Όταν αμφισβητούμε την άκτιστη Χάρη του Θεού που ενεργεί επί των κτισμάτων και, όταν χρειασθεί, θαυματουργεί, και αντί να εμπιστευόμαστε τον Θείο Φωτισμό επικαλούμαστε τον Ορθό Λόγο και την Επιστήμη, τότε γινόμαστε νέοι Βαρλαάμ, Νεοβαρλααμίτες, τις πλάνες του οποίου ήλεγξε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς”. [1]

Αυτός που έδιωξε εμάς, καλωσόρισε εκείνους που “απολύμαναν” τον Ιερό και καθαγιασμένο από το Άγιο Πνεύμα Ναό, σαν να ήταν αγροτική αποθήκη. Αυτός τον οποίο οι ενορίτες του και τα πνευματικά παιδιά του ακολουθούν και υπακούουν οδεύοντας τυφλά προς την απώλεια. Ίσως να μην ήταν τυχαίο το ότι, μιλώντας με πνευματικοπαίδι του προ ετών περί σφραγίσματος του Αντιχρίστου, ακούσαμε την άποψη “Ε, αν το επιτρέψει ο Κύριος…”. Και την είχαμε ακούσει και παλαιότερα αυτή τη θέση από Ιερέα στην πόλη μας, και μάλιστα χαμογελούσε καθώς την διατύπωνε!

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι από εσάς είστε οικογενειάρχες και μάλιστα πολύτεκνοι – άραγε είναι ευλογημένο το ψωμί που φέρνετε στον οίκο σας όταν το κερδίζετε πατώντας επί Πίστης και πιστών; – και διστάζετε να κάνετε κινήσεις που ενδεχομένως να σας θέσουν σε αργία, αφού, ως γνωστόν, ο κ. Άνθιμος δεν επιτρέπει αντιλογίες στους Κληρικούς του. Δεν θα αντιλέξουμε ότι αυτή η στάση συνιστά ολιγοπιστία προς τη θεία πρόνοια:

“οὐ λιμοκτονήσει Κύριος ψυχὴν δικαίαν, ζωὴν δὲ ἀσεβῶν ἀνατρέψει” (Παρ. ι’ 3)

“μὴ οὖν μεριμνήσητε λέγοντες, τί φάγωμεν ἢ τί πίωμεν ἢ τί περιβαλώμεθα; πάντα γὰρ ταῦτα τὰ ἔθνη ἐπιζητεῖ· οἶδε γὰρ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος ὅτι χρῄζετε τούτων ἁπάντων. ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν. Μὴ οὖν μεριμνήσητε εἰς τὴν αὔριον· ἡ γὰρ αὔριον μεριμνήσει τὰ ἑαυτῆς· ἀρκετὸν τῇ ἡμέρᾳ ἡ κακία αὐτῆς” (Ματθ. στ’ 31-34)

ούτε θα σας θυμίσουμε την προειδοποίηση του Κυρίου:

῾Ο φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος” (Ματθ. ι’ 37).

Θα αρκεστούμε να πούμε, όχι χωρίς πικρία, ότι θα ήταν πολύ πιο έντιμο και σεβαστό εκ μέρους σας να παραδεχθείτε την πολυεπίπεδη πίεση που δέχεσθε και τη δυσκολία της θέσης σας. Αντ’ αυτού, ακούσαμε εξοργιστικές δικαιολογίες του είδους:

– “Έχεις δίκιο, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα της Ομολογίας. Θα το καταλάβουμε όταν έλθει η ώρα της Ομολογίας”. Βολικότατο επιχείρημα, που ακούγεται μάλιστα ανά την Ελλάδα! Αφ’ενός αναγνωρίζετε τη φαυλότητα της κατάστασης, οπότε εν μέρει καθησυχάζετε τον πιστό μη διαψεύδοντας την δίκαιη ανησυχία του, αφ’ετέρου τηρείτε στάση αναβλητική και κατασταλτική, μεταθέτοντας την υγιή και επιβαλλόμενη από την Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας μας αντίδρασή του σε ένα αόριστο μέλλον.

ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ
εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω” (Γαλ. α΄ 8)

*

“Εντολή Κυρίου μή σιωπάν εν καιρώ κινδυνευούσης Πίστεως”
Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης (PG . 99,1321 B)

Ποιος από εσάς πήρε να λιτανεύσει έστω ένα από τα πάμπολλα Άγια Λείψανα που κοσμούν τη Μητρόπολή μας για να αποσοβήσει τον ιό; Μακάρι έστω ένας. Ξεχάσατε τα αμέτρητα θαύματα που έχει δει η Εκκλησία μας εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια; Πόσους θαυματουργούς Αγίους έχει η Μητρόπολή μας; Δεν είναι θαυματουργός ο ίδιος ο Πολιούχος μας Άγιος Νικόλαος; Με ποιο δικαίωμα περιφρονείτε την πανσθενουργό Χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού μας;

«Τοῖς μὴ πίστει καθαρᾷ, καὶ ἁπλῇ καὶ ὁλοψύχῳ καρδίᾳ τὰ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν καὶ Θεοῦ, καὶ τῆς ἀχράντως αὐτὸν τεκούσης Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου, καὶ τῶν λοιπῶν ̔Αγίων ἐξαίσια θαύματα δεχομένοις, ἀλλὰ πειρωμένοις, ἀποδείξεσι καὶ λόγοις σοφιστικοῖς, ὡς ἀδύνατα διαβάλλειν, ἢ κατὰ τὸ δοκοῦν αὐτοῖς παρερμηνεύειν, καὶ κατὰ τὴν ἰδίαν γνώμην συνιστᾶν, ἀνάθεμα».
Εκ του Συνοδικού της Ορθοδοξίας

Ποιος από εσάς φιλοτιμήθηκε να πάρει με ανδρεία και αυταπάρνηση τον Σταυρό και να Τον ρίξει στη θάλασσα για να αγιαστούν τα ύδατα, όταν απαγορεύτηκε από τους αντίχριστους ο Αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων; Μακάρι έστω ένας. Και ποιος από τους Αγίους των Ενοριών σας θα έσκυβε το κεφάλι σε τέτοια αντίθεα κελεύσματα; Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας; Ο Άγιος Νικόλαος; Ο Άγιος Νεκτάριος; Ο Άγιος Ελευθέριος; Ή ο Μέγας Αθανάσιος;

“Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ’ αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός”.
Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας P.G. 35, 33

Πώς ένιωσε και νιώθει ο πιστός λαός με αυτήν την ντροπή και συνάμα τραγωδία που έζησε και ζει η Εκκλησία μας; Πότε, κατά τη γνώμη σας, θα είναι η ώρα της Ομολογίας, πατέρες; Τι άλλο πρέπει πια να γίνει; Και ποιος άραγε έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Κύριο, ώστε να προγνωρίζει πόσος καιρός τού μένει ακόμα επί γης και να αναβάλλει τα της σήμερον ες αύριον;

Άλλο επιχείρημα: “Πρέπει να προσέχουμε για να μην κατηγορήσουν την Εκκλησία για διασπορά του ιού”(!!!). Επίσης βολικό και αυτό, αφού δημιουργεί στους πιστούς την ψευδαίσθηση ότι υπερασπίζονται την Εκκλησία υβρίζοντας το Άγιο Πνεύμα με την ολιγοπιστία τους!!!

Αυτά λοιπόν ακούσαμε γενικώς από έγγαμους Πρεσβύτερους.

Εσείς, Αρχιμανδρίτες πατέρες, που δεν έχετε τέκνα και συζύγους να φροντίσετε, αλλά μείνατε άγαμοι ακριβώς για να αφοσιωθείτε στον Κύριο και την Εκκλησία Του – σωστά; ή ήταν άλλος ο λόγος; – τι δικαιολογία θα προβάλετε; Και όμως, από εσάς ακούσαμε τα χειρότερα:

“Δεν καταλαβαίνω πού είναι η αίρεση” (!!!).

“Δεν ξέρεις πώς είναι ο θάλαμος των ασθενών του κορωνοϊού! Άντε πήγαινε σε κανένα Μοναστήρι!”. (Παρεμπιπτόντως, πολύ ευχαρίστως θα πάμε σε Μοναστήρι, αν μας βρείτε έστω ένα που να μην υποτάσσεται σε αιρετικούς ή συμβιβασμένους με τις αιρέσεις Μητροπολίτες. Πετώντας θα πάμε!)

Ωστόσο, από Αρχιμανδρίτη ακούσαμε το μόνο ειλικρινές της υπόθεσης: “Γνωρίζω ότι είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, αλλά κάνω υπακοή στον Δεσπότη μου, δεν μπορώ να κάνω του κεφαλιού μου”.

Ιδού, λοιπόν, η ύβρις αποκεκαλυμμένη, ιδού ευθαρσώς η αλήθεια ειπωμένη: η κακή υπακοή σας!

Ο κ. Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως, όμως, την υπακοή στον οποίο επικαλείσθε ως δικαιολογία,

– συνυπέγραψε την προδοσία της Πίστης, όταν αναγνωρίστηκαν ψευδοσυνοδικώς οι αιρέσεις ως “εκκλησίες” στο Κολυμπάρι το 2016. [2α] Αντέδρασε άραγε κανείς από εσάς σε αυτή τη προδοτική πράξη, που είναι και κύρια αιτία των σημερινών δεινών του λαού μας; Ή μήπως δεν γνωρίζετε ότι ο Παπισμός, ο Προτεσταντισμός, ο Μονοφυσιτισμός κλπ όπως και ο Οικουμενισμός είναι αιρέσεις και μάλιστα καταδικασμένες [2β] ;

“Όλοι δε αυτοί οι ψευδοχριστιανισμοί, όλαι αι ψευδοεκκλησίαι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αίρεσις παραπλεύρως εις την άλλην αίρεσιν. Το κοινόν ευαγγελικόν όνομά τους είναι η παναίρεσις”
βοά οΆγιος Ιουστίνος Πόποβιτς [2γ]

και “ο Οικουμενισμός είναι ένας δούρειος ίππος, ο οποίος κουβαλά τον Αντίχριστον”, κατά τον μακαριστό Διδάσκαλό μας π. Αθανάσιο Μυτιληναίο [2δ].

– Συντάχθηκε με την εκ μέρους (του Αρχιεπισκόπου) της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώριση του Ουκρανικού Αυτοκέφαλου [3] “τῶν σχισματικῶν,καθῃρημένων, ἀναθεματισμένων καί ἀχειροτονήτων «κληρικῶν», συγκροτησάντων τήν νέαν «Αὐτοκέφαλον Ἐκκλησίαν τῆς Οὐκρανίας»”, το οποίο “ἀποτελεῖ «πέτραν σκανδάλου» καί ἀναστατώνει τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῶν κατά τόπους Ἁγίων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν”, όπως χαρακτηριστικά έγραψαν οι τέσσερεις Μητροπολίτες που ζήτησαν τη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για το θέμα αυτό [4α] και το οποίο αποτελεί επίσης άλλη μια πύλη κοινωνίας με τον Παπισμό, την Ουνία, τον Οικουμενισμό [4β]. Σημειωτέον ότι η αίρεση και το σχίσμα είναι τα δύο αμαρτήματα που δεν τα σβήνει ούτε το μαρτύριο.

Ο ΛΔ’ (34ος) Κανόνας της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου ονομάζει τους μάρτυρες των αιρετικών “ψευδομάρτυρας”, ο δε Ιερός Χρυσόστομος βοά:”Ουδέν ούτω παροξύνει τον Θεόν, ως το Εκκλησίαν διαιρεθήναι (…) Ανήρ δε τις άγιος είπε τι δοκούν είναι τολμηρόν, πλην αλλ’ όμως εφθέγξατο. Τί δη τούτο εστιν; Ουδέ μαρτυρίου αίμα ταύτην δύνασθαι εξαλείφειν την αμαρτίαν έφησε.” [4γ]

– Κήρυξε σε Πασχαλινή Εγκύκλιο ότι “«κάποιος» ποὺ ἔζησε, «ἀπέθανε καὶ ἐτάφη», ὕστερα ἀπὸ τρεῖς ἡμέρες «λέγεται» ὅτι ἀναστήθηκε” [5] ενώ σε Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο, σχετικά με τους λαθρομετανάστες, τους ως επί το πλείστον Μωαμεθανούς, είπε ότι “Οἱ ἄνθρωποι αὐτοὶ θὰ μείνουν καὶ θὰ ριζώσουν ἐδῶ, τὰ παιδιά τους θὰ νιώθουν τὴν γῆ μας Πατρίδα τους (…) Θὰ πάρουν γιὰ νύμφες καὶ γαμπρούς, τὰ παιδιά μας” [6α] Μήπως, λοιπόν, αμφιβάλλετε και εσείς ότι αναστήθηκε ο Χριστός μας; Ή μήπως θα χαρείτε και εσείς να δώσετε τα παιδιά ή τα ανήψια σας γαμπρούς και νύφες στους Μωαμεθανούς;

– Έχει επανειλημμένως δεχθεί σε συμπροσευχή τον Μουφτή της περιοχής και δη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου σε μεγάλες Εορτές. Πώς παρευρίσκεται ο Μωαμεθανός μέσα στο εκκλησίασμα, όταν οι Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν τη συμπροσευχή με αιρετικούς [6β] , πόσω μάλλον με αλλόθρησκους;

– Προφανώς δεν πίστευε τα ιερά λόγια που έλεγε ενώπιον του Θεού, κατά τα εγκαίνια Ναών: “…κατάπεμψον τὸ πανάγιὸν Σου Πνεῦμα καὶ ἁγίασον τὸν Οἶκον τοῦτον· πλήρωσον αὐτὸν φωτὸς ἁϊδίου· αἱρέτισον αὐτὸν εἰς κατοικίαν Σὴν· ποίησον αὐτὸν σκήνωμα δόξης Σου· … Κατάστησον αὐτὸν λιμένα χειμαζομένων, ἰατρεῖον παθὼν, καταφυγὴν ἀσθενῶν, δαιμόνων φυγαδευτήριον, ἐν τῷ εἶναι τοὺς ὀφθαλμοὺς Σου ἀνεωγμένους επ΄αυτόν ἡμέρας καὶ νυκτὸς καὶ τὰ ὦτα Σου προσέχοντα εἰς τὴν δέησιν τῶν ἐν φόβω Σου καὶ ευλαβεία ἐν αυτὼ εισιόντων…” (Μέγα Ευχολόγιο), γιατί αν τα πίστευε δεν θα έκλεινε τους Ναούς της Μητρόπολής του εν μέσω ψευδοπανδημίας [7] ούτε θα ζητούσε ή θα επέτρεπε την “απολύμανσή” τους.

– Απαγόρευσε, συμπλέοντας με τη Δικτατορία Μητσοτάκη και την συν αυτή ΔΙΣ, τη συμμετοχή του λαού στον εορτασμό της Εορτής των Εορτών, του Πάσχα 2020, ενώ επέβαλε, ομοίως, τον αντικανονικό εορτασμό του Πάσχα 2021 το Μέγα Σάββατο, το οποίο φέτος συνέπιπτε με το Νομικό Φάσκα (Πάσχα) των Εβραίων. Βάσει, όμως, του Ζ’ Κανόνα των Αγίων Αποστόλων, κάθε Αρχιερέας ή άλλος Κληρικός που τελεί το Πάσχα την ίδια μέρα με τους Ιουδαίους, υπόκειται σε ποινή καθαίρεσης:

“Εἴ τις ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, τὴν ἁγίαν τοῦ Πάσχα ἡμέραν πρὸ τῆς ἐαρινῆς ἰσημερίας μετὰ Ἰουδαίων ἐπιτελέσοι, καθαιρείσθω”.

– Προέτρεψε αναίσχυντα τον λαό να “κάνει το σταυρό του και να κάνει το εμβόλιο” [8α], ένα εμβόλιο που αντίκειται και στην Πίστη μας, και στην ελευθερία και αξιοπρέπειά μας αλλά και σε όποια έννοια (βιο)ηθικής, υγείας ή, εσχάτως, ανθρωπιάς, [9] όπως γράψαμε προ ολίγου καιρού σε ανοικτή επιστολή που του απευθύναμε· πρόσφατα, μάλιστα, άνοιξε και το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, για εμβολιασμούς [8β], παρόλο που πλέον είναι κοινώς παραδεκτό ότι χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα από ανθρώπινα εκτρωμένα έμβρυα για την κατασκευή των εμβολίων αυτών [9α] και παρόλο που o Γάλλος Ιολόγος δρ. Luc Montagnier -Νόμπελ Ιατρικής για την συνανακάλυψη του ιού HIV-, όπως και πολλοί ακόμα έγκριτοι επιστήμονες διεθνώς [9β], έχει επισημάνει τους κινδύνους από τα εν λόγω εμβόλια και έχει μάλιστα δηλώσει σχετικά σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή ότι Κινδυνεύουμε να έχουμε απόλυτα απρόβλεπτες συνέπειες όπως καρκίνους, όργανα που θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται…”, “δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί σε 1,2,3,4,5 γενιές μετά τον εμβολιασμό”, “δεν μπορούμε να δεχτούμε να κινδυνεύσουν να εξαφανιστούν οι μελλοντικές αλλά και οι σημερινές γενιές εξαιτίας ενός εμβολίου” [9γ] , ο δε αγωνιστής πρώην Αναπλ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου ΔΠΘ κ. Κ. Βαθιώτης -που, προς τιμήν του, παραιτήθηκε από την έδρα του στο Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενος για τη χούντα Μητσοτάκη που επιβάλλεται και εκεί – δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή:

“Όταν ο δράστης προβλέπει ως ενδεχόμενη την επέλευση του αποτελέσματος και παρόλα αυτά εξακολουθεί να ενεργεί χωρίς να βασίζει την πίστη του σε ένα αντικειμενικό έρεισμα, τότε έχουμε ενδεχόμενο δόλο ανθρωποκτονίας. Επομένως αυτή τη στιγμή, όπως οργανώνεται η εμβολιαστική εκστρατεία, έχουμε ευθύνη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο ή απόπειρα ανθρωποκτονίας”. [9δ]

Και δεν ήταν, βεβαίως, τυχαίο αυτό που δήλωσε ο κ.Βαθιώτης, αφού τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι δύο μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών οι θάνατοι άρχισαν να αυξάνονται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος [9ε]. Γιατί άραγε αυξάνονται αντί να μειώνονται, με τόσα εκατομμύρια εμβολιασμένων συνανθρώπων μας και εφόσον υποτίθεται ότι καταπολεμείται η “πανδημία”; Δεν έχει άραγε αυτό σχέση με τις παρενέργειες και τους θανάτους που σημειώθηκαν μετά τους εμβολιασμούς, όπως μπορεί να δει κανείς ήδη από τα στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων αναφορών πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων; [9στ] Και ποιος έγκριτος και καταξιωμένος επιστήμονας θα αντιταχθεί στις πανίσχυρες φαρμακοβιομηχανίες και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων με κίνδυνο της φήμης, της καριέρας ή και της ίδιας της ζωής του για να διασπείρει ένα ψέμα;

Παλαιότερα δε ο κ. Άνθιμος

– Έφτασε στο σημείο να επιτρέψει – αν όχι και να οργανώσει – μέχρι και παγανιστική τελετή αφής Ολυμπιακής φλόγας Παραολυμπιακών Αγώνων (!!!) μέσα στον ιστορικό βυζαντινό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας Φερών το έτος 2010. Είχε μάλιστα το αλαζονικό θράσος να λάβει τη φλόγα από την κρύπτη του Ιερού και να την ονομάσει “φλόγα της Πίστεως, της Ελπίδος και της Αγάπης”! [10α] Ο ίδιος Ναός μετατράπηκε ανήμερα της εφετινής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου σε αίθουσα εκδήλωσης και προβολής σλάιντ (!!!) , κατά τα πρότυπα των παπικών ναών που γίνονται και γκαλερί, προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό την εργασία της η ομιλήτρια Αρχαιολόγος [10β]. Είναι προφανέστατη η συστηματική έως και εμμονική πρόθεση του κ.Ανθίμου να αποϊεροποιήσει και να βεβηλώσει τους Ναούς του τόπου μας.

– Δεν παρέλειψε να συμμετάσχει το 2019 στην Κεντρική Εκδήλωση για τα 200 χρόνια της οικουμενιστικής -δηλαδή παναιρετικής- Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας [11α] , της οποίας είναι μέλος [11β] και της οποίαςαντίτυπα της Καινής Διαθήκης με εξοβελισμένο το πρωτότυπο ιερό αρχαίο κείμενο και με προβληματική νεοελληνική μετάφραση – όπως έδειξε και πάλι ο π. Θεόδωρος Ζήσης [11γ]- εντοπίσαμε παλαιότερα σε Κατηχητικά της πόλης μας. Και μιας και αναφερθήκαμε στον Οικουμενισμό και τα Κατηχητικά, αντέδρασε άραγε κανείς από εσάς, όσοι είστε Κατηχητές, όταν η Μητρόπολη διένειμε ασεβές και οικουμενιστικό υλικό Κατήχησης στα παιδιά μας, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με εμφανέστατη την προέλευση του υλικού από παπικές πηγές ή με κατάφωρα δυτικές επιδράσεις; Μακάρι έστω και ένας σας να το έκανε.

– Ύψωσε Εβραϊκή Επτάφωτο Λυχνία στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, όπου μάλιστα έγινε και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος παρόντος του Μητροπολίτου [12] , πράγμα το οποίο απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες [13]. Και τώρα μάλιστα βλέπουμε ότι υψώνεται παραπλεύρως της Λυχνίας έτερο κατασκεύασμα, το οποίο αναρωτιόμαστε σε τι θα εξελιχθεί, αφού δεν ξέρει πλέον τι να περιμένει κανείς σε αυτήν την πόλη, την τόσο πλούσια σε ευλογίες αλλά και σε πληγές πυορροούσες, καθώς στους κόλπους της αναπαύονται ομού Θεοσοφιστές Μασόνοι (Στοά “Κάβειρος”), Δωδεκαθεϊστές και άλλα θλιβερά που δεν θα θίξουμε, καθότι ο λόγος μας είναι περί Πίστεως και όχι περί βίου, όθεν και, κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, δεν μπορείτε να μας προσάψετε Ιεροκρισία:

“Πονηρός, πῶς λέγεις; Εἰ μὲν πίστεως ἕνεκεν, φεῦγε αὐτὸν καὶ παραίτησαι, μὴ μόνον ἐὰν ἄνθρωπος ᾖ, ἀλλὰ κἂν ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ κατιών, εἰ δὲ βίου ἕνεκεν, μὴ περιεργάζου […] Πίστεως δὲ ἕνεκεν, οὔτε δῆλόν ἐστιν ἅπασιν, ὅ τε πονηρὸς οὐ παραιτήσεται διδάσκειν, ἐπεὶ καὶ τό, Μὴ κρίνετε ἵνα μὴ κριθῆτε, περὶ βίου ἐστίν, οὐ περὶ πίστεως”
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (P.G. 63, 231.232)

Αναφέραμε λίγα από τα αιρετικά επιτεύγματα του Μητροπολίτη σας, γιατί θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες και έρευνα μακρά για να τα συμπεριλάβουμε όλα. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικά αυτά τα παραδείγματα της βλάσφημης και αντίχριστης ποιμαντικής του. Πείτε μας, λοιπόν, σε αυτόν τον Δεσπότη κάνετε υπακοή; Και ο Μέγας Δεσπότης Χριστός, στου Οποίου το φοβερό βήμα θα δώσετε λόγο για την Ιερωσύνη σας; Πιστεύετε αλήθεια ότι θα μπορείτε και τότε να προβάλετε τη δικαιολογία “Έκανα υπακοή στον Δεσπότη μου”;

“Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν” (Ματθ. στ’ 24)

Ο Δεσπότης σας Άνθιμος σε ποιον κάνει υπακοή; Σίγουρα όχι στον Χριστό και την Εκκλησία Του, πάντως. Γιατί η Εκκλησία του Χριστού είναι εκεί που είναι η αλήθεια, όχι εκεί που είναι οι εκάστοτε αιρετικές Ιεραρχίες του ψεύδους, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά:

“Καί γάρ οἱ τῆς τοῦ Χριστοῦ ἐκκλησίας τῆς ἀληθείας εἰσί · καί οἱ μή τῆς ἀληθείας ὄντες οὐδέ τῆς τοῦ Χριστοῦ ἐκκλησίας εἰσί, καί τοσοῦτο μᾶλλον, ὅσον ἄν και σφῶν αὐτῶν καταψεύδοιντο, ποιμένας καί ἀρχιποίμενας ἱερούς ἑαυτούς καλοῦντες καί ὑπ’ ἀλλήλων καλούμενοι”.
Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς
(Ἀναίρεσις γράμματος Ἰγνατίου Ἀντιοχείας, ΕΠΕ 3, 606)

Και οι πιστοί σας, πατέρες; Πόσες ψυχές κρέμονται από του καθενός σας το Επιτραχήλιο; Τι θα απογίνουν όλες αυτές οι ψυχές; Πού τις οδηγείτε; Για να μην απωλέσετε εσείς, όπως ίσως φοβάστε, τον βιοπορισμό σας ή ό,τι άλλο, θα απωλέσουν τα πνευματικά σας παιδιά τις ψυχές τους; Δεν ξέρετε ότι θα σας πάρουν μαζί τους στην απώλεια ως υπαίτιους αυτής; Ποιος θα τους προσφέρει την νηπτική, δογματική και αντιαιρετική Κατήχηση που στερήθηκαν, με αποτέλεσμα να είναι τώρα έρμαια της κάθε αιρετικής λαίλαπας, μη ξεχωρίζοντας το φως από το σκοτάδι; Ποιος θα ξεριζώσει από τις καρδιές τους την ολιγοπιστία που ενσπείρατε εδώ και ενάμιση χρόνο κηρύττοντας ότι ο Ναός, η ιερή Εικόνα, το χέρι του Ιερέα, το Αντίδωρο… είναι όλα εστίες μόλυνσης; Ή ότι το σατανικό αυτό εμβόλιο είναι καλό να το κάνουν, γιατί κρίμα είναι να χάσουν και οι πιστοί σας τον βιοπορισμό τους; Όλα για τον βιοπορισμό πια;! Ή μήπως δεν έχετε ενημερωθεί για τις παρενέργειες και τους θανάτους από τα εμβόλια; Φημολογείται ότι εμβολιαστήκατε όλοι σας για τον κορωνοϊό. Αληθεύει; Ευχόμαστε πως όχι. Αν, όμως, εμβολιαστήκατε και μάλιστα έχοντας γνώση του εγκλήματος, πώς ιερουργείτε, πατέρες, με τις σιωπηλές κραυγές των εκτρωμένων εμβρύων που διαμελίσθηκαν ζωντανά [14] να στοιχειώνουν το αίμα στις φλέβες σας, στα ίδια εκείνα χέρια σας που αξιώθηκαν να μελίζουν σε κάθε Θεία Λειτουργία τον Αμνό του Θεού στο Θυσιαστήριο;;;!!!

Μήπως ασπάζεσθε και εσείς τις προφανώς κατευθυνόμενες νεοταξικές απόψεις του Δεσπότη σας περί «θρησκείας των δεδομένων» και “χακαρίσματος των ανθρώπων”; [15] Όσοι από εσάς προτρέπετε τον λαό (ή έστω τού επιτρέπετε) να εμβολιαστεί, συνειδητοποιείτε ότι συνεργείτε στην επιδιωκόμενη γενοκτονία και στη συντελούμενη ψυχοκτονία του λαού αυτού; Συμπαραστάθηκε έστω και ένας από εσάς στον δίκαιο και ανδρείο αγώνα των αδελφών μας Υγειονομικών, οι οποίοι, αρνούμενοι να εμβολιαστούν με το προαναφερθέν σκοτεινό σκεύασμα και αψηφώντας τις απειλές και τις στερήσεις, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, πολλοί από αυτούς οικογενειάρχες και ενίοτε πολύτεκνοι όντες, για να μην προδώσουν τη συνείδηση και την Πίστη τους; Παρευρέθηκε έστω και ένας από εσάς στις πορείες του λαού κατά της φασιστικής υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών το περασμένο καλοκαίρι; Πού είστε, πατέρες, τώρα που τα παιδιά σας τρέχουν κυνηγημένα να γλιτώσουν από το στόμα των Λύκων; Πώς αντέχει η συνείδησή σας τόση ένοχη σιωπή;;;

Θρήνος και πένθος είναι για εμάς να πρέπει να σας απευθύνουμε το λόγο με τέτοιο τρόπο, και σας μιλήσαμε ως διωγμένοι και απορφανισμένοι, όχι ως κριτές σας· Κριτής όλων μας ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Αλλά ο καιρός περνάει, ο τόπος μας διαβαίνει από τα δεινά στα δεινότερα και αλλαγή ρότας της αλεξανδρουπολίτικης νεώς δεν βλέπουμε, από ύφαλο σε ύφαλο πλέει, με κάκιστο και σκοτολάτρη καπετάνιο, όλο και πιο βαθιά στο φουρτουνιασμένο πέλαγο. Ελπίζαμε ότι μετά την πρώτη καραντίνα κάπως θα οργανωθείτε, κάπως θα αντισταθείτε, κάπως θα αντιδράσετε, για να υπερασπιστείτε όχι μόνο την Πίστη και το Ποίμνιο αλλά και τις ψυχές σας, την δική σας Ιερατική απολογία την Ημέρα της Κρίσης. Το μόνο που διαπιστώνουμε, όμως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι είτε μια σκλήρυνση είτε μια αδιαφορία εκ μέρους σας, σύμφωνα με όσα ακούμε οι ίδιοι ή από συμπολίτες μας. Θα χαρούμε να μας διαψεύσετε. Αλλά, αν παραβλέπετε τόσα χρόνια την προδοσία της Πίστης με τον προδρομικό του Αντιχρίστου Οικουμενισμό και με το Ουκρανικό σχίσμα, αναμενόμενο είναι να παραβλέπετε και τα υπόλοιπα που είναι πνευματικώς νομοτελειακά επακόλουθα.

Υπάρχουν ανάμεσά σας κάποιοι που προφανώς αδιαφορούν. Υπάρχουν κάποιοι που συντάσσονται με τον Μητροπολίτη ή/και ενδεχομένως φιλοδοξούν να τον διαδεχθούν και αυτοί ίσως στραφούν εναντίον μας. Να’ ναι ευλογημένο, αναλώσιμοι στρατιώτες είμαστε, πάντοτε συν Θεώ έτοιμοι και πρόθυμοι να κληθούμε σε απολογία. Αλίμονο, όμως, και να μας λυπηθεί ο Κύριος όλους μας, αν τέτοιους Δεσποτάδες τούς διαδεχθούν Αρχιμανδρίτες σαν εκείνους που, με το που ανέλαβαν την προϊστασία του Ναού, απεμάκρυναν τον Εσταυρωμένο από το Θυσιαστήριο, κρεμώντας Τον, σαν εκ νέου τιμωρημένο, σε τέτοιο σημείο στον τοίχο, που για να Τον δει κανείς έπρεπε να σταθεί μπρος στην Ωραία Πύλη ή στον γυναικωνίτη… Δεν κρύβονται εκείνοι που το έπραξαν αυτό, καθόλου δεν κρύβονται, αρκεί να έχει κανείς τα μάτια του ανοιχτά και όχι ερμητικά κλειστά. Με τέτοια έχθρα και τέτοιο άχτι προς τον Χριστό και τον Σταυρό Του, ο Κύριος οίδε τι πρέπει να περιμένουμε και από τέτοιους πιθανούς διαδόχους.

Υπάρχουν κάποιοι από εσάς που φοβούνται· ανθρώπινος ο φόβος, αλλά όχι και να γίνεται αιτία απώλειας! Και υπάρχουν και κάποιοι, προφανώς ελάχιστοι και ενίοτε διωκόμενοι ή/και συκοφαντούμενοι, που αληθινά υποφέρουν και στη συνείδηση, και στις καρδιές και στο πνεύμα τους. Οι ελπίδες της πόλης στρέφονται σε αυτούς τους λίγους από εσάς που θα λάβουν την απόφαση να τα παραμερίσουν όλα, όλα τα του κόσμου και του αιώνος τούτου, για να υπερασπισθούν, με οποιοδήποτε τίμημα, την αγία Ορθοδοξία, το πανάγιο Όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού μας και το Ποίμνιο που Εκείνος τούς εμπιστεύθηκε.

Πιστεύετε πραγματικά ότι θα πορευόσασταν μόνοι σας, πατέρες, αν παίρνατε αυτήν την ανδρεία απόφαση, που θα ήταν γέννημα της αγωνιστικής και αυτοθυσιαστικής προαίρεσής σας; Δεν θα λαμβάνατε άνωθεν κάθε απαραίτητη ενίσχυση και καθοδήγηση, κατά το αψευδές στόμα του Κυρίου:

“Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν· πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται” (Ματθ. ζ’ 7-8)

και “ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ” Σοφία Σειράχ, δ’ 28 ;

Δεν θα είχατε τις πρεσβείες και την ενεργό βοήθεια των Αγίων Ομολογητών και Ιερομαρτύρων της Εκκλησίας μας; Τα πάντα δε του αγώνα αλλά και του βίου και του οίκου σας δεν θα τα αναλάμβανε η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Οδηγήτρια, η Υπεραγία Θεοτόκος και Μητέρα όλων μας, “των Αποστόλων το ασίγητο στόμα” και “των Αθλοφόρων το ανίκητον θάρσος”, το “προνοίας του Θεού ταμείον”, όπως έχει πράξει αμέτρητες φορές εδώ και δύο χιλιετίες;

Σεβαστοί πατέρες,

Σας περιμένουμε. Σας περιμένει και ο Χριστός και μαζί Του η Ελλάδα, καθότι είμαστε και Ακρίτες, έχουμε διπλό λόγο να δώσουμε. Ποιο ΝΑΤΟ, ποια FRONTEX, ποιος Στρατός και ποια Σώματα Ασφαλείας θα φυλάξουν τάχα τα σύνορα, όταν ο Θεοτοκοφρούρητος Έβρος εκποιεί την Ορθοδοξία αντί πινακίου φακής;

“ἐὰν ἀκοῇ ἀκούσῃς τῆς φωνῆς Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου, φυλάσσειν καὶ ποιεῖν πάσας τὰς ἐντολὰς ταύτας, ἃς ἐγὼ ἐντέλλομαί σοι σήμερον (…) παραδῷ Κύριος ὁ Θεός σου τοὺς ἐχθρούς σου τοὺς ἀνθεστηκότας σοι συντετριμμένους πρὸ προσώπου σου· ὁδῷ μιᾷ ἐξελεύσονται πρὸς σὲ καὶ ἐν ἑπτὰ ὁδοῖς φεύξονται ἀπὸ προσώπου σου (…) Καὶ ἔσται ἐὰν μὴ εἰσακούσῃς τῆς φωνῆς Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου, φυλάσσειν καὶ ποιεῖν πάσας τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ, ὅσας ἐγὼ ἐντέλλομαί σοι σήμερον (…) δῴη σε Κύριος ἐπισκοπὴν ἐναντίον τῶν ἐχθρῶν σου· ἐν ὁδῷ μιᾷ ἐξελεύσῃ πρὸς αὐτούς, καὶ ἐν ἑπτὰ ὁδοῖς φεύξῃ ἀπὸ προσώπου αὐτῶν·”
Δευτερονόμιο κη’ 1, 7, 15, 25

Αποδείξτε στον Κύριο και στον λαό Του και λαό σας ότι δεν αδιαφορείτε θανάσιμα και εγκληματικά για την ίδια την Εκκλησία και την αγία Πίστη μας. Όσοι από εσάς αγαπάτε τον Σταυρό του Χριστού και ποθείτε την Ανάσταση, παρακαλούμε σας και εκλιπαρούμε, εγερθείτε!

Εγερθείτε πριν να είναι αργά!!!

Με σεβασμό και ελπίδα
Η χείριστη των αμνάδων
Βασιλική Οικονόμου
προς δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού.

IC XC NIKA
Ο ΚΥΡΙΟC ΕΓΓΥC

Για όσους αναγνώστες ενδιαφέρονται, παραθέτουμε τους συνδέσμους για τις ανοικτές επιστολές:
Αλεξανδρούπολης Ορθόδοξη Αντίρρηση – Ανοικτή Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο
Τα βαθέα του Σατανά και της Κολάσεως – Ανοικτή Επιστολή στον κ. Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΥΣ

 • [1] Από το βιβλίο “Εκκλησία και Κορωνοϊός”, σ.19, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Θεόδωρου Ζήση, Ομότιμου Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ..
 • [2α] ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ (Κείμενο από την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου 2016)
  https://www.holycouncil.org/-/rest-of-christian-world
 • [2β] Ο Οικουμενισμός ή Θρησκευτικός Συγκρητισμός είναι κατεγνωσμένη αίρεση της οποίας κεντρικές διδασκαλίες έχουν καταδικασθεί ήδη από την Αγία Γραφή -“τὰ βαθέα τοῦ σατανᾶ” χαρακτηρίζει ο Κύριος τον Γνωστικισμό στην Ιερά Αποκάλυψη (Απ. β’ 24), για να αναφερθούμε ενδεικτικά -, από παλαιές συνόδους αλλά και από Πατέρες της Εκκλησίας μας όπως ο Μέγας Φώτιος («Διήγησις περί της Μανιχαίων Αναβλαστήσεως», ΕΠΕ, Μ. Φώτιος, Τόμος 4). Έχει όμως καταδικαστεί και ο ίδιος ο Οικουμενισμός στη σημερινή μορφή του από σύγχρονους Αγίους όπως ο προαναφερθείς μέγας θεολόγος και Ομολογητής Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς αλλά και ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ενώ υπάρχει και “ἐπίσημο ἀνάθεμα τῆς Συνόδου τῆς Ρωσικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας ἔξω ἀπό τή Ρωσία (ROCOR) κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ τόν Αὔγουστο τοῦ 1983 ἀπό τήν Σύνοδο τοῦ Βανκοῦβερ” (“Αναθέματα: Εκφράσεις θυμού, μίσους και κατάρας ή φανέρωση της μέγιστης αγάπης του Θεού και της Εκκλησίας προς τον πλανεμένο άνθρωπο και τους πιστούς;” Πρωτοπρεσβύτερος Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος, 08-03-2020 , Ιστολόγιο Τας Θύρας https://tasthyras.wordpress.com/2020/03/10/αναθέματα-εκφράσεις-θυμού-μίσους- και/ και εδώ: The ROCOR’s Anathema Against Ecumenism (1983) by Archbishop Vitaly of Montreal and Canada, Ιστοσελίδα Orthodox Christian Information Center http://orthodoxinfo.com/ecumenism/ecum_anath.aspx.) Καταδικασμένος πολλάκις είναι και ο Παπισμός από τις Συνόδους του 867, του 879, του 1009, του 1054, του 1341, του 1347, του 1351, του 1440, του 1441, του 1443, του 1450, του 1484, του 1722, του 1727, του 1838, του 1848, του 1895 καθώς και από πολλούς Αγίους όπως ο Άγιος Φώτιος ο Μέγας, ο ιερός Θεοφύλακτος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Συμεών ο Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο Άγιος Νεκτάριος (Από τη μελέτη του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου https://www.impantokratoros.gr/85C64C53.el.aspx). Καταδικασμένος και ο Προτεσταντισμός “με έξι Τοπικάς Συνόδους, εκ των οποίων η μία είναι των Ιεροσολύμων, το 1672, υπό τον διάσημον Δοσίθεον, πατριάρχην Ιεροσολύμων, και η Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως, του1836” (π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ομιλία περί Προτεσταντισμού https://www.impantokratoros.gr/3C4471D2.el.aspx.) Καταδικασμένος και ο Μονοφυσιτισμός από την Αγία Δ’ Οικουμενική Σύνοδο στην Χαλκηδόνα το 451μ.Χ..
 • [2γ] Αρχιμ. Ιουστίνου Πόποβιτς, Ορθόδοξος Εκκλησία και Οικουμενισμός, Θεσσαλονίκη 1974, σελ. 224 https://www.impantokratoros.gr/DA026A10.el.aspx
 • [2δ] “Ο Οικουμενισμός είναι ένας δούρειος ίππος, ο οποίος κουβαλά τον Αντίχριστον(…) Δεν έχει σημασία αν αλωθούμε από τον Αντίχριστο ή τους προδρόμους του. Εάν σήμερα χαθούμε από τους προδρόμους του Αντιχρίστου, είναι ως εάν να χαθήκαμε από τον Αντίχριστο.” π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ομιλία 45 στην Ιερά Αποκάλυψη.
 • [3] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: “ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ”, Φως Φαναρίου, 27-10-2019 http://fanarion.blogspot.com/2019/10/blog-post_602.html
 • [4]
  α) Τέσσερις Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητούν τη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για το Ουκρανικό. Ιστοσελίδα Ι.Η.Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
  https://www.impantokratoros.gr/FC5B8A0E.el.aspx
 • β) -Παπικός ιερωμένος συμμετείχε σε εγκαίνια Ναού με τον ψευδεπίσκοπο Κιέβου
  (Δημοσίευση στο ιστολόγιο Κατάνυξη, 16-10-2019)
  https://katanixi.gr/oikoymenismos/papikos-ieromenos-symmeteiche-se-egka/
 • – Στην Τερνόπολη «ιερέας» της OCU συμμετείχε στη λειτουργία Ουνιτών
  (Δημοσίευση της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, 7-11-2019)
  https://spzh.news/gr/news/66183-v-ternopolyskoj-oblasti-svyashhennik-pcu-uchastvoval-v-bogosluzhenii-ugkc
 • – Ο Ντραμπίνκο προσευχήθηκε με Ουνίτες και Καθολικούς στις Βρυξέλλες (ό.π. 26-11-2019)
  https://spzh.news/gr/news/66687-drabinko-pomolilsya-s-uniatami-i-katolikami-v-bryussele
 • – Ο Ντραμπίνκο χάρισε στον Ουνίτη επίσκοπο Παναγία του Μητρ. Βλαντίμιρ (ό.π. 15-1-2020)
  https://spzh.news/gr/news/67794-drabinko-podaril-jepiskopu-ugkc-panagiju-mitropolita-vladimira-sabodana
 • – Οἰκουμενιστική συμπροσευχή ἐν Κιέβῳ τῶν σχισματικῶν Οὐκρανῶν, παρουσίᾳ “Ὀρθοδόξων”, Οὐνιτῶν, Προτεσταντῶν καί ἄλλων χριστιανικῶν ὁμολογιῶν καί Ἑβραίων (Δημοσίευση στο ιστολόγιο Ακτίνες, 5-2-2020)
  http://aktines.blogspot.com/2020/02/blog-post_5.html#more
 • γ) Εις Εφεσ., Ομιλ. ΙΑ’ δ’ , P.G. 62, 85
 • [5] Εγκύκλιος Πάσχα 2019
  https://drive.google.com/file/d/1F9q9JA84iPv5-LNC0mEr_d7ZYduvwDuB/view
 • [6α] Κήρυγμα Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα 2019
  https://drive.google.com/file/d/1PS5uXZSID64s40wDVcCAOHeuc76YP-Kn/view
 • [6β] Ενδεικτικά: “Ἐπίσκοπος, ἤ Πρεσβύτερος, ἥ Διάκονος αἱρετικοῖς συνευξάμενος, μόνον, ἀφοριζέσθω, εἰ δέ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς, ὡς Κληρικοῖς, ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω”.
  ΜΕ’ Κανόνας των Αγίων Αποστόλων
 • [7] Ενδεικτικά παραπέμπουμε στα παρακάτω:
  Μελετώντας τις στατιστικές των θανάτων των τελευταίων 3 ετών, του τρέχοντος συμπεριλαμβανομένου, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει πραγματική πανδημία: ΕΛΣΤΑΤ: Θάνατοι ανά έτος.
  https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO09/-
 • Εδώ, στο αρχείο Νο.2, συγκριτικός πίνακας θανάτων των τελευταίων ετών όπου φαίνεται ότι η αύξηση των θανάτων κατά μερικές χιλιάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σύγκρισης δεν είναι κάτι σπάνιο: https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO09/2019
 • ΕΛΣΤΑΤ: Λιγότεροι οι θάνατοι στο 9μηνο 2020 σε σχέση με το 2019 παρά τον κορωνοϊό, Ιστοσελίδα CNN, 16 Νοεμβρίου 2020
  https://www.cnn.gr/oikonomia/story/242950/elstat-ligoteroi-oi-thanatoi-sto-9mino-2020-se-sxesi-me-to-2019-para-ton-koronoio
 • Επιστολή ιατροδικαστών στην κυβέρνηση: Αμφισβητούν τους θανάτους από Covid-19 – «Δεν αποτελεί διάγνωση το PCR τεστ», Ειδησεογραφικός ιστοχώρος Pro News, 21-24-2021
  https://www.pronews.gr/ygeia/980127_epistoli-iatrodikaston-stin-kyvernisi-amfisvitoyn-toys-thanatoys-apo-covid-19-den
 • Διεθνής Μήνυση για το Σκάνδαλο του Κορωνοϊού από Γερμανούς Δικηγόρους:
  Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Ιστολόγιο Ακτίνες, 18-10-2020
  http://aktines.blogspot.com/2020/10/blog-post_981.html
 • “Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια για τη μετάλλαξη Δέλτα;” Από την Ιστοσελίδα Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία
  https://www.eyewideopen.org/?p=1636
 • [8]
  α) Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Κάντε το σταυρό σας και κάντε το εμβόλιο, ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  https://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/alexandroypoleos-anthimos-kante-to-stayro-sas-kai-kante-to-emvolio-oi-antiemvoliastes-paizoyn-me-ti-zoi-ton-anthropon/?print=print
 • β) 15/11/2021. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εμβολιασμοί στον Μητροπολιτικό Ναό.
  https://imalexandroupolis.blogspot.com/2021/11/15112021.html
 • [9] Ενδεικτικά παραπέμπουμε:
  α) “Do the COVID-19 vaccines contain human foetal cells?” Από την Ιστοσελίδα του
  Πανεπιστημίου Οξφόρδης (Oxford Vaccine Group): Vaccine Knowledge Project, στην κατηγορία “FAQs about COVID-19 vaccines”. https://vk.ovg.ox.ac.uk/vk/COVID19-FAQs#Q17
 • β) Doctors for Covid Ethics Signatories (Κατάλογος με τα ονόματα έγκριτων Ιατρών και άλλων Επιστημόνων ανά τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ενημέρωσης για τους κινδύνους των εμβολίων covid19)
  https://doctors4covidethics.org/doctors-for-covid-ethics-signatories/
  https://doctors4covidethics.org/about/
 • γ) Από τη συνέντευξη του Νομπελίστα επιστήμονα Δρ. Λυκ Μοντανιέ στην εκπομπή France Soir: https://www.brighteon.com/e07e4774-4554-496b-b404-a81391ed9c01
 • δ) Πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Ποιν. Δικαίου ΔΠΘ κ.Κωνσταντίνος Βαθιώτης, από τη συνέντευξη στην εκπομπή Alert TV. https://theflagreport.com/o-kathigitis-k-vathiotis-katangellei-tin-kyvernisi-mitsotaki-gia-anthropoktonia-apo-prothesi-apo-parenergeies-emvolion/
 • ε) Από την όγδοη εβδομάδα του 2021 και εξής, δηλαδή δύο μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών του λαού μας, οι θάνατοι σε σύγκριση με το 2020 άρχισαν να αυξάνονται αντί να μειώνονται, όπως θα περίμενε κανείς. Παραπέμπουμε στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑΝΑΤΩΝ: Περίοδος 1 η έως 26η εβδομάδα, 2021 στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ.
  https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO09/2021
 • στ) Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων αναφορών πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων: https://www.adrreports.eu/el/search_subst.html#
 • ζ) Γονιδιακή παρέμβαση και όχι εμβόλιο, το σκεύασμα της Pfizer | Διακεκριμένη Γαλλίδα Γενετίστρια (η Alexandra Henrion-Caude, Γενετίστρια εξειδικευμένη στις μολυσματικές ασθένειες, Διευθύντρια του Διεθνούς Ερευνητικού Ινστιτούτου SimplissimA) αναλύει. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Αριστεία, 6-12-2020
  https://imodigitrias.blogspot.com/2021/05/pfizer.html
 • η) Στειρότητα στις γυναίκες & συστατικά βιο-εντοπισμού στο εμβόλιο Pfizer! Εξώδικο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Αριστεία, 6-12- 2020
  https://archive.vn/QmTqG
 • θ) Ο κάθε εμβολιασμένος αποκτά έναν συγκεκριμένο “κωδικό QR”, ο οποίος τού ανοίγει τις θύρες πρόσβασης στις δραστηριότητες από τις οποίες αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι, πράγμα το οποίο αναπόφευκτα θυμίζει συνειρμικά τον οικονομικό αποκλεισμό που προφητεύεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου. Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19, από την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης govgr:
  https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/greencertificate
 • ι) Κυβέρνηση: Ξέραμε για τις παρενέργειες του AstraZeneca αλλά εμβολιάζαμε λόγω κρουσμάτων -Αν αυξηθούν θα το ξανακάνουμε. Ιστοσελίδα ProNews, 15-6-2021
  https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/994751_paradohi-sok-apo-tin-kyvernisi-emvoliasame-me-astrazeneca-para
 • ια) Επιστολή (από τους Doctors for Covid ethics) προς τους γιατρούς: Τέσσερις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των “εμβολίων” COVID-19 . Από την ιστοσελίδα: Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία
  https://www.eyewideopen.org/?p=1662
 • ιβ) Μαζικοί εμβολιασμοί και πιστοποιητικά εμβολιασμού ενέχουν κινδύνους για την δημόσια υγεία; Παύλος μοναχός, Βιολόγος, MD Μοριακής Βιολογίας καὶ Βιοϊατρικής -Βουλευτήρια Αγίου Όρους.
  https://www.impantokratoros.gr/2D9A331F.el.aspx
 • [10α] 6/9/2010. Αφή της Φλόγας των Special Olympics στην Παναγία Κοσμοσώτηρα Φερών. https://imalexandroupolis.blogspot.com/2010/09/692010-special-olympics.html
  Πρωτοφανής διαθρησκειακή σύγχυση από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Ιστολόγιο “Θρησκευτικά”
  http://thriskeftika.blogspot.com/2010/09/blog-post_1591.html
 • [10β] “21/11/2021. Διάλεξη της αρχαιολόγου κ. Λίλας Σαμπανοπούλου σχετικά με τον βυζαντινό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών”. Από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης.
  https://imalexandroupolis.blogspot.com/2021/11/21112021_22.html
 • [11]
  α) Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία δεν ανήκει σε κάποια Εκκλησία. Είναι ένας αυτόνομος και αυτοχρηματοδοτούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Σταθερή πολιτική της Εταιρίας, ήταν και είναι η συνεργασία με όλες τις χριστιανικές Ομολογίες (Ορθόδοξη, Καθολική, Διαμαρτυρόμενη) και η εξυπηρέτηση όλων των Εκκλησιών. Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία ως Αστική Εταιρία αποτελείται από μία Γενική Συνέλευση 35 Μελών, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Ορθόδοξης, της Καθολικής και της Ευαγγελικής Εκκλησίας και εκλέγει ανά τριετία Διοικητικό Συμβούλιο”.
  https://hellenicbiblesociety.gr/
 • β) Κεντρική Εκδήλωση για τα 200 Χρόνια της Εταιρίας
  https://hellenicbiblesociety.gr/blog/2019/06/21/hbs-bicentennial/
 • γ) Άρθρο του π.Θεοδώρου Ζήση, Ομότιμου Καθηγητὴ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. “Προβληματική μετάφραση Ευαγγελικού κειμένου από τους τέσσερις καθηγητές”
  https://katanixi.gr/oikoymenismos/p-theodoros-zisis-provlimatiki-metafr/
 • [12] “Σε φορτισμένο κλίμα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το ολοκαύτωμα”, Ιστολόγιο evros24
  https://www.evros24.gr/se-fortismeno-klima-ta-apokalyptiria-toy-mnimeioy-gia-to-olokaytoma-video/
 • [13] Υπάρχουν πολλοί Ιεροί Κανόνες που ορίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει κοινωνία και άρα ούτε και συμπροσευχή με τους Εβραίους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ζ΄, ο΄, ξε΄, οα΄ Αποστολικούς και τον λζ΄ και λη΄ της εν Λαοδικεία Συνόδου.
 • [14] Ο προσφάτως αποθανών γνωστός Ιατρός Δρ. Gonzalo Herranz, Καθηγητής Ιστολογίας και Γενικής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα της Ισπανίας, Παθολογοανατόμος και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής της UNESCO – για να αναφέρουμε λίγους από τους τίτλους αυτού του Eπιστήμονα -, δήλωσε (μετάφραση στα ελληνικά): “…για την απόκτηση εμβρυϊκών κυττάρων για καλλιέργεια πρέπει να πραγματοποιηθεί μία προγραμματισμένη έκτρωση, επιλέγοντας την ηλικία του εμβρύου και τεμαχίζοντάς το, ενώ είναι ακόμη ζωντανό για την αφαίρεση των ιστών που θα τοποθετηθούν στα μέσα καλλιέργειας”. Ο δε πρώην Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati, πρώην Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής & Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο της Utah, πρώην Yπεύθυνος Eπιστημονικής Eπιθεώρησης στο Κέντρο Επιστημονικής Επιθεώρησης στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και νυν ενεργός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati δρ. Dr. Keith Crutcher σημειώνει: “Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το έμβρυο, ή το επιθυμητό όργανο, πρέπει να ζει για να χρησιμεύσει ως χρήσιμος δότης ιστού. Ωστόσο, υπάρχει κάποια διαφωνία σχετικά με τον όρο «ζωντανός». Ο παραδοσιακός βιολογικός ορισμός περιλαμβάνει τις έννοιες του μεταβολισμού, της ανάπτυξης, της αναπνοής κλπ. Σίγουρα, πριν από την έκτρωση, το έμβρυο πληροί όλα αυτά τα κριτήρια. Η καταλληλότητα του εμβρυϊκού ιστού για μεταμόσχευση εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται. Ο ιδανικός ιστός είναι αυτός που λαμβάνεται από ένα άθικτο ζωντανό έμβρυο”. Συνεπώς εκτός από φόνο πρόκειται και περί βασανισμού των πλασμάτων εκείνων!
 • – Pietro Croce, Vivisection or Science, pp. 99-108, Zed books, 2000.
  – Crutcher, Keith A., “ Fetal Tissue Research: The Cutting Edge?” Linacre Quarterly, Vol. 60: No. 2, Article 4.
 • [15] ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
  https://drive.google.com/file/d/1CXGJNC1WyMxYRkGpCb5PgKBzF3PWYCrF/view

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Φωτιά!!! Η πληγή του λαού και του τόπου και ο αόρατος Μητροπολίτης (αποσπάσματα) (Μέρος Γ’)

της Βασιλικής Οικονόμου. Η “αναδάσωση”, η αποκατάσταση των ζημιών, ας γίνει πρώτα μέσα μας, στις στεγνές και κατάξερες και νεκροζώντανες καρδιές μας, και ύστερα γύρω μας

Φωτιά!!! Το θαύμα: Τιμώντας την Ιεροσύνη και την αγία Πίστη μας (Μέρος Α’)

της Βασιλικής Οικονόμου. «ἐπὶ σοὶ ἤλπισαν οἱ πατέρες ἡμῶν, ἤλπισαν, καὶ ἐῤῥύσω αὐτούς· πρὸς σὲ ἐκέκραξαν καὶ ἐσώθησαν, ἐπὶ σοὶ ἤλπισαν καὶ οὐ κατῃσχύνθησαν» Ψαλμός κα’ 5-6

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.