Ελένη Παπασταματάκη

Καλωσορίζοντας την αίρεση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συναντιέται με τους αιρετικούς Μαρωνίτες

εικόνα άρθρου: Καλωσορίζοντας την αίρεση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συναντιέται με τους αιρετικούς Μαρωνίτες
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πότε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος θα εννοήσει ότι οι συνδιαλλαγές με αιρετικούς, οι διάλογοι της δαιμονικής συνύπαρξης δεν είναι ευλογημένα από την Εκκλησία μας;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε την Πέμπτη το πρωί στην Αρχιεπισκοπή τον Πατριάρχη των Καθολικών Μαρωνιτών, Μπούτρος Αλ Ράι, μαζί με τη συνοδεία του. Οι δύο προκαθήμενοι συζήτησαν για την ανάγκη επικράτησης ειρήνης στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εμπλούτισε τον λόγο του με τις συνηθισμένες μεγαλοστομίες περί ανεκτικότητας και σεβασμού και φυσικά επικεντρώθηκε και στο πολύ αγαπητό τους θέμα, αυτό του κοινού διαλόγου: «Προκειμένου να ενισχυθεί η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς ανεκτικότητα, σεβασμό και ειρηνική συνύπαρξη» και συμπλήρωσε «ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι πιο ισχυρός από τρομοκρατικές ενέργειες και τη διαστρέβλωση της θρησκείας». Και τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δώρισε στον πατριάρχη των Μαρωνιτών έναν αργυρό δίσκο με τους δύο Αγίους μας, Βαρνάβα και Παύλο,

Το σχόλιο

Πότε ο κ. Χρυσόστομος θα εννοήσει ότι οι συναλλαγές με αιρετικούς, οι διάλογοι της δαιμονικής συνύπαρξης δεν είναι ευλογημένα από την Εκκλησία μας; Γιατί επιμένει να αναγνωρίζει εκκλησιαστικότητα και ιεροσύνη σε αιρετικούς -Μαρωνίτες στη συγκεκριμένη περίπτωση- αποδιώχνοντας κατά αυτό τον βδελυρό τρόπο την Χάρη του Θεού από τον ποιμενόμενο λαό του!

Καμία αντίρρηση δεν έχουμε στο να υποδέχεται όποιον θέλει στην οικία του, αλλά ως εκπρόσωπος, ως Ιεράρχης της Εκκλησίας του Χριστού μας, έχει χρέος να ακολουθεί πιστά το Ευαγγέλιο και όσα ο Κύριος μας δίνει εντολή να τηρούμε και να εφαρμόζουμε μέσω των Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων.

Οι Μαρωνίτες αποκόπηκαν από την Ορθοδοξία και ακολούθησαν την αίρεση του Μονοθελητισμού. Μια αίρεση που αντιμετωπίστηκε μετά από τους αιματηρούς αγώνες του γίγαντα της Ορθοδοξίας Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή, και τέλος καταδικάστηκε κατά την ΣΤ’ Οικουμενική Σύνοδο το 680. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να αρκεί στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για να σφαλίσει τις πόρτες της Αρχιεπισκοπής και μην εισέλθει το πνεύμα της πλάνης με τους εκπροσώπους του.

Και πού κατέληξαν εν τέλει οι αιρετικοί Μαρωνίτες; Μα με τους παπικούς καθώς αναγνώρισαν την πνευματική πρωτοκαθεδρία της Ρώμης και ενώθηκαν εν τέλει μαζί τους με τη Σύνοδο της Φλωρεντίας.

Είναι κατά κάποιο τρόπο μία ακόμη Ουνιτική εκδοχή, ένας ακόμη πράκτορας των Καθολικών σε Ορθόδοξη χώρα, οι οποίοι σπέρνουν τα δηλητήριά τους σε ψυχές χριστιανών οδηγώντας τους στην αποκοπή από το Σώμα της Εκκλησίας μας. Αυτούς λοιπόν τους αιρετικούς, τους υποταγμένους στον αιρετικό Πάπα υποδέχεται και συντηρεί στην ποίμνη του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Διατηρείται στην Κύπρο και δρέπει φροντίδων ένα παρόμοιο καρκίνωμα με αυτό της Σύρου και δεν είναι άλλο από την ύπαρξη και δράση παπικών σε γη Ορθοδόξων.

Οι σημερινοί Ορθόδοξοι Ιεράρχες όπως ο κ. Χρυσόστομος, προωθώντας το σχέδιο της παντελούς αποδοχής των αρχών της παναίρεσης του Οικουμενισμού από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, προβαίνουν σε καταδικαστέες ενέργειες.

Όχι μόνο δεν απεδίωξε τον αιρετικό, αλλά ο Ορθόδοξος Ιεράρχης δώρισε στον πατριάρχη των Μαρωνιτών έναν αργυρό δίσκο με τους δύο Αγίους μας, Βαρνάβα και Παύλο, καταπατώντας τις προτροπές του Αποστόλου των Εθνών στη Β’ προς Κορινθίους επιστολή του: κεφ. 6, 14 « Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γάρ μετοχή δικαιοσύνῃ καί ἀνομίᾳ, ἢ τίς κοινωνία φωτί πρός σκότος;. 15 τίς δέ συμφώνησις Χριστοῦ πρός Βελιάρ, ἢ τίς μέρις πιστῷ μετά ἀπίστου;. 16 τίς δέ συγκατάθεσις ναῷ θεοῦ μετά εἰδώλων; ἡμεῖς γάρ ναός θεοῦ ἐσμεν ζῶντος, καθώς εἶπεν ὁ θεός ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καί ἐμπεριπατήσω καί ἔσομαι αὐτῶν θεός καί αὐτοί ἔσονται μου λαός. 17 διό ἐξέλθατε ἐκ μέσου αὐτῶν καί ἀφορίσθητε, λέγει κύριος, καί ἀκαθάρτου μή ἅπτεσθε κἀγώ εἰσδέξομαι ὑμᾶς. 18 καί ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα καί ὑμεῖς ἔσεσθε μοι εἰς υἱούς καί θυγατέρας, λέγει κύριος παντοκράτωρ».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα
– Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– “Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.