Επικαιρότητα

Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία

«Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πριν λίγες ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας ανακοίνωσε την απόφασή της για τη συμμόρφωσή της ή μη στις συστάσεις της Σερβικής πολιτείας, σχετικά με την πανδημία του covid-19.

Η απόφασή της, δόξα τω Θεώ, είναι παλικαρίσια! Οι Σέρβοι Ορθόδοξοι Ιεράρχες αρνούνται να ακολουθήσουν τις αντίχριστες συστάσεις της πολιτείας, που αφορούν τη διακοπή της τέλεσης του Μέγα Μυστηρίου της Εκκλησίας μας! Θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς αποτελεί το Α και το Ω της Πίστης μας! Μπράβο τους!

Δυστυχώς, όμως, στις ψυχές μας επικρατεί έντονα το βυζαντινό στοιχείο της χαρμολύπης. Χαιρόμαστε πολύ για τους Σέρβους αδελφούς μας που δεν προδίδουν την Εκκλησία και πάνε κόντρα στα αντίχριστα ρεύματα της Νέας Εποχής. Ωστόσο, λυπούμαστε για την κατάντια των Ελλήνων κληρικών, κάθε βαθμίδος, αλλά και λαϊκών…

Μήπως, Άγιοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Σέρβοι Ιεράρχες δεν θα πάνε στον Παράδεισο, λόγω της απειθαρχίας τους στις αποφάσεις της Πολιτείας; Αυτά μας διδάσκετε τόσο καιρό… Ας μας προβληματίσει, επίσης, η δήλωση του κ. Ανθίμου Αλεξανδρουπόλεως: Ελπίζουμε και προσδοκούμε τη Βασιλεία των Ουρανών, αλλά αυτή αργότερα… Μέχρι τότε είμαστε πολίτες ενός κράτους, και ας τη συγκρίνουμε με τη στάση της Ιεραρχίας της Σερβίας. Από ό,τι βλέπουμε, οι Σέρβοι Αρχιερείς προσδοκούν και ελπίζουν τη Βασιλεία των Ουρανών από αυτή τη ζωή και όχι αργότερα!!!

Συνεχώς, βλέπουμε εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από Σλάβους αδελφούς μας, που παρά τις απαγορεύσεις πηγαίνουν έξω από τους ναούς για να προσευχηθούν και να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες. Εμείς, ειλικρινά, τι κάνουμε; Οι Επίσκοποί μας, όπως είχε πει και ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης, έχουν αναλάβει το έργο του διαβόλου (!). Οι λαϊκοί, από την άλλη, φαίνεται πως είναι στον κόσμο τους… Συνωστίζονται στα σούπερ μάρκετ για να πάρουν χαρτιά υγείας και μακαρόνια! Εκεί δεν κολλάει ο ιός… Κολλάει, όμως, στον Οίκο του Κυρίου που τον διακονούν Άγγελοι! Κύριε ελέησον!!!

Έχουμε απωλέσει τον Θεό από τη ζωή μας και αυτό, πλέον, είναι εντελώς διακριτό! Ας μιμηθούμε την παλικαριά των Σέρβων αδελφών μας, και προσευχόμενοι εν μετανοία ας ελπίσουμε στο έλεος του Θεού…

Διαβάσαμε στο newsit.gr:


Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σερβία αποφάσισε να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις της πολιτείας για διακοπή της λειτουργίας και του μυστηρίου της θείας κοινωνίας.

«Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι αποτελούν την βάση της πίστης μας στον Θεό» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκκλησία στη Σερβία.

Μάλιστα καλούνται οι πιστοί άνω των 65 ετών που δεν μπορούν να προσέλθουν στους ναούς, εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου που τους επιβλήθηκε, να επικοινωνήσουν με τον ιερέα της εκκλησιαστικής κοινότητας που ανήκουν να πάει να τους κοινωνήσει στην οικία τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: «Μία ισορροπημένη πρόταση»
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.