Επικαιρότητα

Κατά τον π. Ανδρέα Τκατσιόφ «Πάσχα στο σπίτι» σημαίνει τέλος του χριστιανισμού

«Εάν από το φόβο του θανάτου οι χριστιανοί θα αρνούνται να προσκυνούν τον Αναστάντα Χριστό αυτό θα σημαίνει το τέλος του χριστιανισμού»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τον καιρό αυτό που βάλλεται η Εκκλησία τόσο από τους πολιτικούς ηγέτες όσο και από τους λειτουργούς της, οι αγωνιώδεις φωνές κάποιων πιστών, και δη ιερέων, αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές μας και χαρμόσυνη μελωδία στα αυτιά μας!

Μία τέτοια φωνή έρχεται από την Ορθόδοξη Ρωσία. Ο πρωθιερέας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας π. Ανδρέας Τκατσιόφ με ελεγκτικό ύφος, γεμάτο αγάπη προς την Εκκλησία καταθέτει λόγια ψυχής στο τηλεοπτικό κανάλι “TsargradTV”. Όλες του οι δηλώσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η κίνηση “Πάσχα στο Σπίτι” θα σημάνει το τέλος του Χριστιανισμού.

Ο π. Ανδρέας τονίζει πως πρόκειται για μία εντελώς παράλογη θέση, καθώς είναι οξύμωρο να εορτάζουμε τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου τη στιγμή που αποφεύγουμε τον Κύριο μη τυχόν και ασθενήσουμε από τον ιό. Όπως χαρακτηριστικά λέει: «οι χριστιανοί απεγνωσμένα φοβούνται να αρρωστήσουν και να πεθάνουν, δηλαδή από τον φόβο του θανάτου αρνούνται να εορτάσουν τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου»

Μάλιστα, επικαλείται και τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατο να μας πιστέψουν ότι ο Χριστός Ανέστη, ενώ εμείς φοβόμαστε τον θάνατο.

Συν τοις άλλοις, μας υπενθυμίζει πως ακόμα και στο πολιορκημένο Λένινγκραντ, καθώς επίσης και στη Μόσχα που πλήττονταν από τη χολέρα κατά τα έτη 1830 και 1845-47, οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές και γεμάτες από πιστούς.

Κλείνουμε με τα τελευταίο λόγια του π. Ανδρέας κατά τη διάρκεια της συνεντεύξεως: «Εάν από το φόβο του θανάτου οι χριστιανοί θα αρνούνται να προσκυνούν τον Αναστάντα Χριστό, αυτό θα σημαίνει το τέλος του χριστιανισμού. Και ίσως αυτό παρακολουθούμε ιδίοις όμμασι. Σας προτείνω να τα αναλογισθείτε. Εάν θα ντρέπεσθε, σημαίνει ότι είσθε ακόμη ζωντανοί»

Λόγια που πονάνε και ελέγχουν τη συνείδηση του όντως πιστού Ορθοδόξου! Ευχόμαστε στον π. Ανδρέα καλήν Ανάσταση και ζητούμε την ευχή του!

Διαβάζουμε στο gr.pravoslavie.ru:


Κατά τον Πρωθιερέα Ανδρέα Τκατσιόφ «Πάσχα στο σπίτι» σημαίνει τέλος του χριστιανισμού

Στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού «TsargradTV» κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας ο Πρωθιερέας Ανδρέας Τκατσιόφ εξήγησε γιατί το σχέδιο των ουκρανικών αρχών «Πάσχα στο σπίτι» μπορεί να οδηγήσει στο τέλος του χριστιανισμού.

«Το Πάσχα είναι η εορτή της νίκης κατά του θανάτου; Έτσι είναι; Έτσι! Οι χριστιανοί είναι εκείνοι οι οποίοι λατρεύουν τον Ιησού Χριστό, Υιό του Θεού, ως Νικητή του θανάτου, ως Εκείνο, ο Οποίος θανάτῳ θάνατον Πατήσας. Έτσι είναι; Έτσι! Λοιπόν, συνερχόμαστε κατά την Ανάσταση του Κυρίου στους ναούς προκειμένου όλοι μαζί να εορτάσουμε τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου; Έτσι είναι; Έτσι», υπενθύμισε ο Πρωθιερέας και σημείωσε ότι το σχέδιο «Πάσχα στο σπίτι» είναι μια παράλογη κατάσταση κατά την οποία οι «χριστιανοί απεγνωσμένα φοβούνται να αρρωστήσουν και να πεθάνουν, δηλαδή από το φόβο του θανάτου αρνούνται να εορτάσουν τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου».

«Το μεγαλύτερο παράλογο, για να είμαι ειλικρινής, δεν φαντάζομαι. Ενθυμούμαι τα λόγια του Γρηγορίου του Παλαμά, ο οποίος λέγει ότι εάν δεν είμαστε σώφρονες κανείς δεν θα μας πιστέψει ότι ο Χριστός γεννήθηκε εκ της Παρθένου. Συμφωνώ μαζί του. Ο ίδιος ο Γρηγόριος επίσης έλεγε ότι κανείς δεν θα πιστέψει ότι ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών σ΄εκείνον ο οποίος φοβάται το θάνατο. Λοιπόν, εάν τάχα θα εορτάσουμε την Ανάσταση στα σπίτια – και αυτό δεν αποκλείεται καθόλου – θα σημαίνει ότι όλα τα καταστρέψαμε. Καταστρέψαμε τουλάχιστον με την έννοια ότι από το φόβο του θανάτου αρνηθήκαμε πραγματικά να πιστεύουμε στο Νικητή του θανάτου», υπογραμμίζει ο κληρικός.

Ακόμη υπενθύμισε ότι στο πολιορκημένο Λένινγκραντ με συνεχείς βομβαρδισμούς οι άνθρωποι, παρόλο που ήταν αδύναμοι και πεινούσαν, προσέρχονταν σε ναούς και δεν περιφρονούσαν τις ιερές ακολουθίες στις ημέρες της Αναστάσεως του Κυρίου και των Χριστουγέννων.

«Εάν μελετήσει κανείς την ιστορία του πολιορκημένου Λένινγκραντ με πτώματα στους δρόμους, με υδραγωγείο εκτός λειτουργίας, με όλα να ήταν παγωμένα, όπου δεν ήταν άνθρωποι, αλλά σκιές, που περπατούσαν στους δρόμους, με βολές και βόμβες να πέφτουν στην πόλη, όπου έως σήμερα υπάρχουν κολλημένες πινακίδες «Κατά τον πυροβολισμό πέρνα στην απέναντι μεριά», ωστόσο οι ναοί ήταν ανοικτοί και εκεί εόρτασαν και το Πάσχα, και τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο Πρωθιερέας Ανδρέας.

Και στη Μόσχα τις δεκαετίες του 1830 και το 1845-47 με τη χολέρα να πλήττει κατά κύματα την πόλη, «δεν έκλειναν οι Ναοί και ούτε πέρασε σκέψη από μυαλό του κανενός να εορτάσει το Πάσχα στο σπίτι του».

«Εάν από το φόβο του θανάτου οι χριστιανοί θα αρνούνται να προσκυνούν τον Αναστάντα Χριστό αυτό θα σημαίνει το τέλος του χριστιανισμού. Και ίσως αυτό παρακολουθούμε ιδίοις όμμασι. Σας προτείνω να τα αναλογισθείτε. Εάν θα ντρέπεσθε, σημαίνει ότι είσθε ακόμη ζωντανοί», έκλεισε ο Πρωθιερέας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Με φόντο τον κορωνοϊό επιμένουν στην Πανθρησκεία, αδιαφορώντας για το ότι είναι η αιτία του ολέθρου!
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.