Επικαιρότητα
Καταλαβαίνει η Ελλάδα ότι οι Βορειοηπειρώτες θα την πληρώσουν;
23 Ιούν 2019
Τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία θα έχουν μεγάλη επίπτωση στην ελληνική κοινότητα, που παραμένει ουσιαστικά απροστάτευτη
Αν και θα πει κάποιος, ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τους εν Ελλάδι Έλληνες, θα ενδιαφερθεί για τους εκτός; Εγώ θα συνεχίσω να χτυπάω το καμπανάκι -σύμφωνα με τις δυνάμεις της στήλης- όπως και για την Θράκη, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθεί κάποιος ισχυρός, ότι η Ελλάδα στέκεται επί χιλιάδες χρόνια, χάρις στον ελληνισμό.
Ο οποίος ελληνισμός, στην μεν Ελλάδα είναι αφανής, με σκόπιμες μάλιστα ενέργειες αφελληνισμού, όπως τα μέτρα του Γαβρόγλου, αλλά και κάποιων προηγουμένων του, στην δε αλλοδαπή είναι ακόμη ισχυρός, όχι μόνον λόγω ομογενών, αλλά λόγω της λάμψης που εξακολουθεί να φωτίζει τα ανοικτά μυαλά. Άλλωστε, ο δυτικός πολιτισμός, στηρίχθηκε επάνω στους Έλληνες φιλοσόφους, ιδίως στον Αριστοτέλη.
Αν θέλουμε να υπάρχουμε ακόμη, οφείλουμε να προστατεύουμε, αλλά και να αξιοποιούμε, την δυναμική των ελληνικών κοινοτήτων στην αλλοδαπή, ώστε να συμπαραστέκονται τουλάχιστον στον Κουβανό γερουσιαστή των ΗΠΑ, Μενέντεζ, και σε κάθε άλλον φιλέλληνα διαπρύσιο κήρυκα των αξιών του ελληνισμού, στην υπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων.
Τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία, είναι περισσότερο σοβαρά από όσο τα παρουσιάζει ο ελληνικός Τύπος. Και θα έχουν μεγάλη επίπτωση στην ελληνική κοινότητα, που παραμένει ουσιαστικά απροστάτευτη, αφού πλην από τα παχιά λόγια πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ, ουδέν αξιοσημείωτο μέτρο έχει ληφθεί για να εγκαταλείψει η Αλβανία την εγκληματική πολιτική της κατά των Βορειοηπειρωτών.
Η απειλή, ότι δεν θα την υποστηρίξουμε στην ένταξη στην Ε.Ε. μόνον ως αστειότητα μπορεί να εκληφθεί, επειδή η Αλβανία με όσα πράττει, απομακρύνει μόνη της αυτήν την προοπτική. Τα ίδια λέγαμε και για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αλλά μόλις “μας τράβηξαν το αυτάκι” σπεύσαμε να προσαρμοστούμε στις άνωθεν υποδείξεις.
Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, προειδοποιεί: «Με τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει μια συγκεντρωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα στην Ελλάδα, με την οποία κάθε συνοριακό κίνημα στα Βαλκάνια είναι επιφυλακτικό».
Αφού μίλησε για τα γεγονότα που συνδέουν τις διαμαρτυρίες στην Αλβανία, ως περιφερειακό ζήτημα πρώτα, ο γεωπολιτικός καθηγητής εξήγησε τη φιλοδοξία των Αλβανών να ενωθούν σε ένα μόνο κράτος, αλλά “μέσα τους”, τα ίδια τα Τίρανα, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από το 1997, αυτό της πολιτικής σύγκρουσης σε δύο μέρη.
Και ο Ι. Μάζης, απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική με τη γνωστή διεθνή Βόρειο Ήπειρο, επειδή η ελληνική εθνοτική μειονότητα στην Αλβανία έχει διεθνή πρότυπα και οποιοδήποτε συνοριακό κίνημα, η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει.
Τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία, μας οδηγούν να θυμηθούμε τι έγραψε ο Χένρυ Κίσιγκερ (“ΗΠΑ. Αυτοκρατορία ή Ηγετική Δύναμη”, σ.16): «Στα Βαλκάνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά εκπληρώνουν τις ίδιες λειτουργίες με εκείνες που επιτελούσαν η Αυστριακή και η Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ού αιώνα, διατηρούν δηλαδή την ειρήνη ιδρύοντας προτεκτοράτα που παρεμβάλλονται ανάμεσα σε εμπόλεμες εθνότητες»
Σε ανεπίσημο αμερικανικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε από την αλβανική εφημερίδα “SOT” (Φεβρουάριος 2019) προβλέπεται η ανακατανομή εδαφών μεταξύ Κοσόβου και Σερβίαςυπό τη βάση του εθνολογικού παράγοντα. Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά περιοχών της Νότιας Σερβίας -Κοιλάδα του Πρέσεβο- θα προσαρτηθούν στο Κόσοβο, ενώ αντίστροφα περιοχές του Βόρειου Κοσόβου, στη Σερβία.
Στην ιστοσελίδα, Haffington Post, η ανωτέρω εκδοχή εξηγείται, ότι θα δημιουργηθούν “ειδικοί χώροι” (αυτόνομες περιοχές) για την Μιτρόβιτσα (Κόσσοβο) και το Πρέσεβο (Σερβία) που θα λειτουργούν ως “αυτοδιαχειριζόμενες” περιοχές, ενώ θα ιδιωτικοποιηθούν, για 99 χρόνια, τα Ορυχεία Trepca (μολύβδου και ψευδαργύρου) που βρίσκονται νοτιοανατολικά της Μιτρόβιτσα, από αμερικανικές, γαλλικές, ρωσικές και κινεζικές εταιρείες και η λίμνη Ujmani, (στο βορειοδυτικό Κόσοβο) από αγγλικές εταιρείες.
Εδώ βρίσκεται ο κίνδυνος για την Βόρειο Ήπειρο. Είναι περιοχή, που εκτός από τα αποδεδειγμένα πετρελαϊκά κοιτάσματα στο υπέδαφός της, διαθέτει τις εκπληκτικότερες παραλίες της Αδριατικής, ορεκτικό πιάτο για την αλβανική μαφία και ξένες εταιρίες, που πάτησαν ήδη το πόδι τους εκεί.
Και όλα αυτά θα συμβούν, αφού με τις αυθαιρεσίες του αλβανικού κράτους, φεύγουν οι περιουσίες από τα χέρια των απροστάτευτων Ελλήνων.