Ελένη Καμπούρη

Κάτω τα χέρια από την Ορθοδοξία

εικόνα άρθρου: Κάτω τα χέρια από την Ορθοδοξία

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ρίχνουν στάχτη στα μάτια σ’ έναν υπνωτισμένο και σανοταϊσμένο λαό από οικουμενισμό και μασονία, παίζοντας με τα Ιερά μας Σύμβολα, χρησιμοποιώντας τα ως πολιτικά και κοινωνικά πυροτεχνήματα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Κάτω τα χέρια από την Ορθοδοξία

Της Ελένης Καμπούρη

21 Νοεμβρίου. Γιορτάζουμε την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μια από τις μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές της Ορθοδοξίας μας. Συνάμα, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες γιορτάζουν την προστάτιδά τους. Η Παναγία μας, προστατεύει και σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μπορούν αυτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή είτε εμπόλεμης κατάστασης είτε εν καιρώ ειρήνης. 

Νοέμβριος του 2020 και το ελληνικό κοινοβούλιο φωτίστηκε με εικόνες και δρώμενα από την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων και την μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτό προκάλεσε, σε μερίδα πολιτικών δυνάμεων και πολιτών, θύελλα αντιδράσεων με ακατανόητες εκφράσεις. Φυσικά, στον αντίποδα υπήρξε και μερίδα πολιτών, οι οποίοι ευφράνθηκαν με αυτήν την πρωτοβουλία. 

Ας ξεκινήσουμε με την μερίδα εκείνων που ενοχλήθηκαν από την συγκεκριμένη ενέργεια. Κατ’ αρχάς, πρόκειται για μερίδα πολιτικών προσώπων, όπως του κ. Βαρουφάκη και κ. Φίλη, που χαρακτήρισαν “στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας την απεικόνιση του κτιρίου της  Βουλής  με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα”, “ατόπημα πρώτης γραμμής” και διάφορες άλλες επικριτικές, βλάσφημες και πρωτοφανείς εκφράσεις. 

Είναι γνωστό το μένος και η αντιχριστιανική διάθεση των συγκεκριμένων παρατάξεων και όσων τους ακολουθούν. Μας το δήλωσαν από την αρχή της θητείας τους στον πολιτικό χώρο και συνεχίζουν να το διαλαλούν. Έτσι, εκτός από βλάσφημοι, είναι και προκλητικοί. Προσπαθώντας να ενδυθούν το μανδύα της Δημοκρατίας, τελικά εμφανίζουν το κουρέλι του φασισμού, γιατί προσπαθούν να φιμώσουν οποιαδήποτε άλλη φωνή ακούγεται η οποία είναι κόντρα στην δική τους ιδεολογία, αυτή της αθεΐας και της βλασφημίας. Από πότε η Παναγία αποτελεί προσβολή για την Δημοκρατία και “κιτς” δρώμενο ή “κακόγουστη προβολή” (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Ζαχαριάδη); Από πότε η προστάτιδα των ΕΔ, η Υπέρμαχος Στρατηγός, αποτελεί κίνδυνο για το ελληνικό έθνος; Αυτή που μας προστάτεψε από κάθε εχθρό, ορατό και αόρατο, και σε περίοδο πολέμου και σε περίοδο ειρήνης; Αυτή που προστατεύει τα σύνορά μας και κάθε σπιθαμή γης, θάλασσας και αέρα ενώ οι πολιτικές ηγεσίες δίνουν γη, όνομα και ύδωρ στον καθένα που επιβουλεύεται την πατρίδα μας; Αυτή που το 1922 οδήγησε και καθοδήγησε τους πρόσφυγες έλληνες που ξεριζώθηκαν με την βία από τους τόπους κατοικίας τους ή σφαγιάσθηκαν από το οθωμανικό στοιχείο; Αυτή που οδηγούσε στην παγωμένη Πίνδο τους στρατιώτες και χάρισε την νίκη και την ελευθερία της Ελλάδας; Αυτή που οι Εικόνες Της δακρύζουν και μυροβλύζουν χαρίζοντας παρηγοριά και ιάσεις στους πονεμένους ή άρρωστους ανθρώπους και όχι μόνο στους ορθόδοξους; Αυτή που με τις πρεσβείες Της στον αγαπημένο Υιό Της, μας εξασφαλίζει την επιείκεια Του και την ανοχή Του στις ανομίες μας; Μπορεί ο ίδιος ο Χριστός μας να ανέχεται να βλασφημείται το Άγιο Όνομά Του αλλά δεν ανέχεται να υβρίζεται και να απαξιώνεται το Ιερό Πρόσωπο της Μητέρας Του. Αυτούς όμως τους δηλωμένους-με δική τους ομολογία-άθεους και αντίχριστους τους ξέρουμε, τους γνωρίζουμε και φυσικά τους απορρίψαμε. 

Τι γίνεται όμως με κάποιους άλλους πολιτικούς “άνδρες”, οι οποίοι φορούν το ένδυμα και την μάσκα του ορθόδοξου πιστού και φιλελεύθερου πατριώτη; Αυτοί λοιπόν είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια σ’ έναν υπνωτισμένο και σανοταϊσμένο λαό από οικουμενισμό και μασονία, παίζοντας με τα Ιερά μας Σύμβολα, χρησιμοποιώντας τα ως πολιτικά και κοινωνικά πυροτεχνήματα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Πρώτα κλείνουν τους Ιερούς Ναούς και λοιδωρούν ή απαξιώνουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, τη Θεία Κοινωνία, και μετά με επικοινωνιακά τρικ προσπαθούν να μας καθησυχάσουν ότι η μασονοκίνητη ΚΥΑ που εκδίδουν είναι για το καλό μας. Πώς ευλαβούνται την Κυρία Θεοτόκο, όταν τις ημέρες της γιορτής Της έχουν κλειστές τις εκκλησίες; Πώς ευλαβούνται την Παναγία μας, όταν δένουν με κορδέλες τις Ιερές Της Εικόνες, λειτουργώντας ως νέοι εικονομάχοι, παροπλίζοντάς Την και απαγορεύοντας στον πιστό λαό να Την προσκυνήσει; Εκείνη, όμως, συνεχίζει να δακρύζει εδώ και πολλές εβδομάδες, παρόλο που είναι τυλιγμένη με κορδέλες λες και είναι αιχμαλωτισμένη. Η σωστική Της δύναμη και η Θεία Χάρις ξεχειλίζει και δεν μπορεί να αναχαιτιστεί. Η Κυρία Θεοτόκος δεν έχει ανάγκη της υπερασπίσεώς μας αλλά εμείς έχουμε την ανάγκη να την υπερασπιστούμε και αυτό μόνο πνευματικό όφελος μας παρέχει.

Τόσο καιρό διώκουν την Ορθοδοξία και ξαφνικά βάζουν την θρησκεία πάνω απ’ όλα, προβάλλοντας το Ιερό Πρόσωπο της Θεοτόκου πάνω στα ντουβάρια ενός κτιρίου που ονομάζεται Βουλή; Ποιου κτιρίου; Του κτιρίου στο οποίο πριν αρκετό καιρό προβλήθηκαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου της βδελυρής αμαρτίας της ομοφυλοφιλίας; Ή του κτιρίου εκείνου, μέσα στο οποίο ψηφίζονται άνομοι νόμοι, όπως αυτό της μασκοφορίας στους Ιερούς Ναούς, της προδοσίας της Μακεδονίας, της νομιμοποίησης των αμβλώσεων ή της αλλαγής φύλου από τα 15 έτη; ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ παντού.

Ντροπή και αίσχος να εμπαίζεται έτσι το θρησκευτικό αίσθημα του λαού. Μας πετούν ξεροκόμματα πίστης ενώ την ίδια στιγμή καταδιώκουν τον Υιό χρησιμοποιώντας έναν ιό. Τα Όσια και τα Ιερά αυτού του τόπου πρέπει να τα ευλαβούμαστε και να τα τιμούμε καθημερινά με όποιο τρόπο μπορούμε και όχι κατά περίπτωση ή όποτε μας συμφέρει. Η ευλάβεια, κύριοι δεξιοαριστεροί, φαίνεται με πράξεις και όχι με λόγια ή πράξεις φαρισαϊκού τύπου. Δεν γίνεται να κυνηγάς και να συλλαμβάνεις Ιερείς και Επισκόπους γιατί έκαναν αυτό που πρέπει και ενδείκνυται σε καιρό επιδημίας και πειρασμού. Μερίδα του Ιερού μας Κλήρου προσπαθεί να λιτανεύσει τα Ιερά μας, για να λυτρωθούμε από παθογόνα μικρόβια και φονικούς ιούς κι εκείνοι μοιράζουν πρόστιμα και τους οδηγούν στις δικαστικές αίθουσες. Αυτό λέγεται ευλάβεια και σεβασμός στις θρησκευτικές ελευθερίες; Μας γέμισαν καταδότες, που όταν μυρίζουν θυμίαμα και ακούν ψαλμούς από τους Ναούς, φορούν την κουκούλα του χαφιέ και δείχνουν με το δάχτυλο αυτόν, που με όπλο την δύναμη του Άγιου Τριαδικού Θεού προσπαθεί να τιμήσει το ράσο που φορά. 

Γι’ αυτό λοιπόν, καμία εμπιστοσύνη ούτε σε αυτούς αλλά ούτε και στους προηγούμενους. Όσο κι αν νιώθουμε δέος βλέποντας την εικόνα της Παναγίας και συγκίνηση για τους αγώνες των ΕΔ πάνω στο κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτά που θαυμάζουμε, αγαπάμε και ευλαβούμαστε. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, και όσο στάχτη κι αν μας ρίξουν στα μάτια, εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής μας τα όσα κίβδηλα και μιαρά προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Είναι εντελώς αναξιόπιστοι και οι μεν και οι δε και καλά θα κάνουν όσοι τους ανέχονται και τους καλύπτουν να ξανασκεφτούν με ποιους συνεργάζονται. Όχι στους άθεους και στους προβατόσχημους αντίχριστους πολιτικούς άρχοντες. Κάτω τα χέρια από την Ορθοδοξία!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης: Οι πιστοί μπορούν να μεταλαμβάνουν στο σπίτι τους, καλούντες τον εφημέριο της ενορίας τους
Η χριστουγεννιάτικη αγωνία του μητροπολίτου Καναδά
Το πάθημα θα μας γίνει μάθημα;
Να βρούμε και να ακολουθήσουμε τις “μεμονωμένες και απομονωμένες φωνές” που προσβάλει ο κ. Κονιδάρης
Επιστολή Μητροπολίτου Κυθήρων προς την Ιεράν Σύνοδον
Αγιορείτικη Ιλαροτραγωδία
Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται;
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Η Αναισθησία της Ιεραρχίας που έκλεισε τους Ναούς, κορυφώνεται. Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο
Συνοδικότητα ή φασισμός;

Σχετικά άρθρα

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.