π. Θεόδωρος Ζήσης

Κήρυγμα Κυριακή Γ’ Νηστειών- Σταυροπροσκυνήσεως [2023]

εικόνα άρθρου: Κήρυγμα Κυριακή Γ’ Νηστειών- Σταυροπροσκυνήσεως [2023]
Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

«Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι»


Ο π. Θεόδωρος μας διδάσκει για ποιο λόγο η Εκκλησία μας αφιέρωσε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών στον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η παρουσία του Σταυρού μας υπενθυμίζει την σταυρική πορεία που πρέπει να ακολουθούμε οι Χριστιανοί και τον βασικό ρόλο που έχει η τοποθέτηση της γιορτής της Σταυροπροσκυνήσεως στην μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προς ξεκούραση και ενίσχυση μας, για το υπόλοιπο της Νηστείας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε σημερινό Σταυρομάχο Αρχιερέα που ενοχλείται από την παρουσία του Τιμίου Σταυρού πίσω από την Αγία Τράπεζα και δικαιολογεί παραπλανητικώς, ως παραδοσιακή την μη ύπαρξη του σε αυτό το σημείο του ναού.

π. Θεόδωρος Ζήσης, Κήρυγμα Κυριακή Γ’ Νηστειών- Σταυροπροσκυνήσεως [2023]

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Συντονιστείτε! Την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5 στις 19:00: Ο κοινός εορτασμός του Πάσχα απορρίπτεται από τους Ορθοδόξους (Β΄)(2024)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Ἕξι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως "ἔχασαν τά Πασχάλια". Ἤθελαν καί θέλουν νά μᾶς ἀλλάξουν τό Πάσχα"

Άγιος Αθανάσιος ο Νέος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Ο βίος του Αγίου Αθανασίου, οι αρετές του, το έργο του ως Επίσκοπος, τα θαύματά του, Πως προστάτευε το ποίμνιό του από τον παπισμό, Τι έκανε σε ένα χωριό όπου συνηθιζόταν η καύση των νεκρών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.