π. Θεόδωρος Ζήσης

Κήρυγμα Κυριακή Γ’ Νηστειών- Σταυροπροσκυνήσεως [2023]

εικόνα άρθρου: Κήρυγμα Κυριακή Γ’ Νηστειών- Σταυροπροσκυνήσεως [2023]
Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

«Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι»


Ο π. Θεόδωρος μας διδάσκει για ποιο λόγο η Εκκλησία μας αφιέρωσε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών στον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η παρουσία του Σταυρού μας υπενθυμίζει την σταυρική πορεία που πρέπει να ακολουθούμε οι Χριστιανοί και τον βασικό ρόλο που έχει η τοποθέτηση της γιορτής της Σταυροπροσκυνήσεως στην μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προς ξεκούραση και ενίσχυση μας, για το υπόλοιπο της Νηστείας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε σημερινό Σταυρομάχο Αρχιερέα που ενοχλείται από την παρουσία του Τιμίου Σταυρού πίσω από την Αγία Τράπεζα και δικαιολογεί παραπλανητικώς, ως παραδοσιακή την μη ύπαρξη του σε αυτό το σημείο του ναού.

π. Θεόδωρος Ζήσης, Κήρυγμα Κυριακή Γ’ Νηστειών- Σταυροπροσκυνήσεως [2023]

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Ο Χριστός ενίκησε τον θάνατο. Τι είναι ο θάνατος και τι συμβαίνει μετά τον θάνατο (Μέρος Δ’)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Ο π. Θεόδωρος Ζήσης, μεγάλος Θεολόγος που τυγχάνει πανορθοδόξου σεβασμού, συνεχίζει τη σειρά των ανεκτίμητων μαθημάτων με θέμα τον θάνατο

Τετάρτη 31/5/2023: Ο Χριστός ενίκησε τον θάνατο. Τι είναι ο θάνατος και τι συμβαίνει μετά τον θάνατο (Μέρος Δ’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Διαφημιστικό βίντεο ομιλίας πατρός Θεοδώρου Ζήση με θέμα: Ο Χριστός ενίκησε τον θάνατο. Τι είναι ο θάνατος και τι συμβαίνει μετά τον θάνατο (Μέρος Δ’)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.