π. Θεόδωρος Ζήσης

Κήρυγμα στην εορτή της Αναλήψεως [Κείμενο & mp3-2015]

εικόνα άρθρου: Κήρυγμα στην εορτή της Αναλήψεως [Κείμενο & mp3-2015]
Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Όσοι εκκλησιομάχοι και να παρουσιάζονται, η Εκκλησία πάντα θριαμβεύει”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κήρυγμα στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας, η οποία εφέτος συνέπεσε με την εορτή των Μεγάλων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ακούμε στη συνέχεια από τον σεβαστό π. Θεόδωρο Ζήση.

Μας ομιλεί για το γεγονός της Αναλήψεως μέσα από τις αναφορές των Αγίων Αποστόλων και Ευαγγελιστών. Μας αναλύει τους λόγους για τους οποίους επέστρεψαν στα Ιεροσόλυμα «μετά χαράς μεγάλης» οι Μαθητές. Έφυγε ο αγαπημένος τους Διδάσκαλος αλλά δεν είναι λυπημένοι. Πού οφείλεται αυτή η χαρά;

Οι Μαθητές είδαν τον Χριστό, νικητή του θανάτου και τώρα τον βλέπουν να ανεβαίνει στον ουρανό εν δόξη. Όσοι εκκλησιομάχοι και να παρουσιάζονται, η Εκκλησία πάντα θριαμβεύει. Την ευλογία που έλαβαν οι Μαθητές από τον Κύριο, την λαμβάνουμε κι εμείς μέσα από την Εκκλησία, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε χαρούμενοι μέσα στις δυσκολίες και τις λύπες της ζωής. Ανελήφθη ο Κύριος αλλά δεν μας άφησε ορφανούς. Έστειλε Αποστόλους, Αγίους, Ομολογητές και εξακολουθεί και στην εποχή μας να στέλνει.

Ιδιαίτερα την εποχή των φοβερών διωγμών, ο Θεός ανέδειξε τον Μέγα Κωνσταντίνο όχι μόνο για να καταπαύσει τους διωγμούς αλλά για να δοξάσει την Εκκλησία. Κατά την περίοδο του Βυζαντίου, την οποία θεμελίωσε ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Εκκλησία δοξάστηκε. Άλλαξε η μορφή του κόσμου. Η χριστιανική κληρονομιά που χάρισε στην Εκκλησία ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του η Αγία Ελένη, δυστυχώς ξηλώνεται σιγά – σιγά. Το πνεύμα της αθεΐας εξαπλώνεται.

Ο Χριστός με τη νίκη του εναντίον του κακού, με την διαρκή ευλογία, γέμισε με χαρά τον κόσμο. Ας βγαίνουμε κι εμείς από τις εκκλησιές και ας επιστρέφουμε στα σπίτια μας με χαρά μεγάλη γιατί ο Χριστός δεν θα αφήσει τον κόσμο του και την Εκκλησία σε ορφάνια. Αμήν.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Κήρυγμα στην εορτή της Αναλήψεως [mp3 – 2015].wmv

Κήρυγμα στην εορτή της Αναλήψεως [mp3 – 2015] Εκφων. 21/5/2015

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.