π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ

Κήρυγμα στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

εικόνα άρθρου: Κήρυγμα στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

14 Σεπ 2019

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Μήπως δεν έχει αποδειχθεί ότι η Ρωμηωσύνη μπορεί να σωθεί μόνο αν στηρίζεται στο Ευαγγέλιο; Γιατί ακολουθούμε σχέδια ανθρώπων και δεν ακολουθούμε το σχέδιο του Θεού;”

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Ἀναδημοσιεύουμε ἀπό τό Ἰστολόγιο Κατάνυξη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η πολύ μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, συνδέεται με την ιστορία της Ρωμηωσύνης. Ο π. Θεόδωρος Ζήσης, στο κήρυγμά του μας ομιλεί για τα μεγάλα γεγονότα που σχετίζονται με τον Τίμιο Σταυρό και επισημαίνει την κατάπτωση του Γένους μας. Η ευλάβεια και οι μνήμες ατονούν. Αυτή τη μεγάλη μέρα θα έπρεπε να είναι αργία, να τιμούμε όλοι οι χριστιανοί την εορτή. Αντί αυτού έχουμε φτάσει να μας κυβερνούν άθεοι, να συζητάμε ακόμα και για την κατάργηση των θρησκευτικών και να αρχίσει να διδάσκεται η αθεΐα στα σχολεία.

Η αποστολική περικοπή της εορτής, είναι από την Α’ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους. Ο σεβαστός πατήρ μας ομιλεί για την συνάφεια της επιστολής, αναλύει στη συνέχεια την εν λόγω αποστολική περικοπή, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την σύγχρονη εκκλησιαστική πραγματικότητα.

Από πλευράς Εκκλησίας αλλά και από πλευράς Πολιτείας, ακούμε λόγους και κηρύγματα που βασίζονται στην ανθρώπινη σοφία. Σπανίζει ο λόγος που βασίζεται στη δύναμη του Σταυρού του Χριστού. Όπως μας λέγει ο π. Θεόδωρος, έχει γεμίσει ο τόπος από «εξυπνάκηδες» δίχως ευσέβεια. Τί μέλλον έχουμε σαν λαός μακρυά από τον Θεό; Μήπως δεν έχει αποδειχθεί ότι η Ρωμηωσύνη μπορεί να σωθεί μόνο αν στηρίζεται στο Ευαγγέλιο; Γιατί ακολουθούμε σχέδια ανθρώπων και δεν ακολουθούμε το σχέδιο του Θεού; Το βέβαιο είναι ότι αν θέλουμε να σωθούμε ως Έθνος, πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στη δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Κήρυγμα στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού [mp3 – 2015].wmv

Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου- Εκφων. 14/9/2015

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ζωντανή ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 7:00 μμ. στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής»

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Βίντεο 2023)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Αποστομωτική απάντηση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σε όσους πολεμούν την Αγιοπατερική – Ιεροκανονική – Ευλογημένη Αποτείχιση από την αίρεση εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας Στην εποχή...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.