Επικαιρότητα

Κλιμακώνεται η ένταση Σερβίας – Μαυροβουνίου για την εκκλησία

εικόνα άρθρου: Κλιμακώνεται η ένταση Σερβίας – Μαυροβουνίου για την εκκλησία

Διευρύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου, με αφορμή τον νέο νόμο ο οποίος απειλεί να θέσει υπό τον ιδιοκτησιακό έλεγχο του Μαυροβουνίου την περιουσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα εκλήθη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για «ανησυχητική και ακατάλληλη» γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Σέρβοι εκκλησιαστικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι μετά την υιοθέτηση του νόμου από το Μαυροβούνιο.

Η Σερβία αναφέρει ότι ο νόμος αυτός θα οδηγήσει στην αναγκαστική παραχώρηση των σερβικών ορθόδοξων εκκλησιών και μοναστηριών στην επικράτεια του Μαυροβουνίου.
Το Μαυροβούνιο, το οποίο χωρίστηκε από την Σερβία το 2006, αρνείται τις αιτιάσεις αυτές.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν την Τετάρτη, υπουργός της Σερβικής κυβέρνησης χαρακτήρισε το Μαυροβούνιο ως «εχθρικό» και «εγκληματικό» κράτος και προανήγγειλε μια «άγρια» αντίδραση.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.