Επικαιρότητα

Κληρικός της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» συλλειτούργησε με Καθολικό Ιερέα

εικόνα άρθρου: Κληρικός της  «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» συλλειτούργησε με Καθολικό Ιερέα

Η πρώτη Θεία Λειτουργία από Κληρικό της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας», τελέστηκε στην Σλοβενία, σύμφωνα με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Σλοβενία.

Σύμφωνα με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Σλοβενία την Κυριακή, 31 Μαρτίου κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, λειτούργησε στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ούρχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε και ο Σλοβένος Παπικός Ιερέας π. Άλες Τομάσεβιτς (βλέπε σχετικό βίντεο).

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Ουκρανός Πρέσβης Μιχαήλ Μπρόντοβιτς με την σύζυγό του, το προσωπικό της Πρεσβείας και Εκπρόσωποι της Ουκρανίας στην Σλοβενία.

Επίσης τόσο ο Πρέσβης όσο και οι Διπλωμάτες, εξέφρασαν την ειλικρινή τους ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο της παπικής Εκκλησίας Στάνισλαβ, ο οποίος έδωσε την ευλογία να τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.