Επικαιρότητα

Κληρικός της εν Ουκρανία νέας σχισματικής Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

εικόνα άρθρου: Κληρικός της εν Ουκρανία νέας σχισματικής Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Δημοσιεύθηκε ένα απαράδεκτο και προπαγανδιστικό άρθρο στο Ιστολόγιο “Νυχθημερόν” με τίτλο “Κληρικός της εν Ουκρανία νέας Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου”.
Σε αυτό το άρθρο ο μητρ. Διδυμοτείχου Δαμασκηνός υποδέχεται θερμά ένα κληρικό της εν Ουκρανία νέας σχισματικής Εκκλησίας και στο άρθρο αναγράφεται ότι ο μητρ. Διδυμοτείχου Δαμασκηνός “έχει τον ιερέα πλάι του στη θεία Λειτουργία (την Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019)”.
Στο βίντεο παρουσιάζεται ο κληρικός της εν Ουκρανία νέας σχισματικής Εκκλησίας να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία.
Επίσης στο βίντεο, ο μητρ. Δαμασκηνός χαιρετίζοντας τους πιστούς της ενορίας όπου διακονεί ο κληρικός της νέας σχισματικής Εκκλησίας αναφέρει:
[2:53] “Εμείς εδώ είμαστε αδέλφια και μας ενώνει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μας ενώνει η Θεία Λειτουργία, μας ενώνουν τα Μυστήρια της Εκκλησίας, μας ενώνει η ίδια Πίστη”.
Αυτή η Θεία Λειτουργία έγινε στις 4 Αυγούστου, δηλαδή τουλάχιστον 3 εβδομάδες προτού συνεδριάσει η ΔΙΣ και λάβει κάποια απόφαση σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα.
Δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο (με το βίντεο και τις φωτογραφίες), για να καταδείξουμε την κατρακύλα της σχισματόφιλης μητρόπολης Διδυμοτείχου, παρόλο που το άρθρο και το βίντεο είναι καθαρά προπαγανδιστικά, για τη σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας…  

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Κληρικός της εν Ουκρανία νέας Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Έχει γίνει θέμα και είδηση ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός δέχτηκε Ιεράρχη της Ρωσικής Εκκλησίας. Πού άραγε βρίσκεται η είδηση ή το μεμπτό; Ως Ιεράρχης των Νέων Χωρών, διατηρώντας μάλιστα άκοπο ομφάλιο λώρο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν έχει εχθρότητα με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Εκείνο διέκοψε την κοινωνία με τον Πρώτο των Ορθοδόξων, οδηγούμενο -φευ!- στην αυτοαπομόνωση. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αντίθετα, συνεχίζει να αναφέρει τον Πατριάρχη Κύριλλο στα Δίπτυχα.
Όπως όμως δέχεται τον εκ Ρωσίας Ιεράρχη ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός, άλλο τόσο και με πολλή θερμότητα δέχεται τον π. Νικόλαο, κληρικό εκ της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μάλιστα δε ανήκοντα στον Σεβ. Μητροπολίτη Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλέξανδρο. 

Όπως μαρτυρά το βίντεο που δημοσιεύουμε, ο άγιος Διδυμοτείχου δέχεται αυτόν και την πολύτεκνη οικογένειά του φιλόστοργα και φιλόξενα, έχει τον ιερέα πλάι του στη θεία Λειτουργία (στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019), ο ίδιος μεταφέρει τους φιλοξενουμένους του με το αυτοκίνητο, κυρίως όμως κάνει και δηλώσεις στην κάμερα, μες από τις οποίες αποστέλλει χαιρετισμό αγάπης στην εν Ουκρανία Εκκλησία και στον Μητροπολίτη Αλέξανδρο. 

Δείτε το βίντεο και τις σχετικές φωτογραφίες που ακολουθούν:

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.