Επικαιρότητα

Κοινή Δήλωση Ορθόδοξων, Φραγκισκανών και Αρμένιων, για τον Ι. Ν. της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

αἱ ἀκολουθίαι εἰς τον Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως θά συνεχίσουν νά τελῶνται συμφώνως πρός τό Τυπικόν καί Προσκυνηματικόν Καθεστώς, μέ μειωμένην συμμετοχήν πιστῶν

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή της Σαρακοστής, δεχόμαστε το μίσος και τις επιθέσεις του διαβόλου και των ανθρώπων του εναντίον της πίστης μας, του προσώπου του Χριστού, του Αγίου Φωτός και της Αναστάσεως. Φέτος ο φθόνος του διαβόλου επέβαλε το κλείσιμο των Εκκλησιών με μια Πολιτεία “χριστιανική”, αλλά όχι ένθεη, και μια Εκκλησία πρόθυμη σε συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση, ως μη όφειλε. 

Όλους μας προβληματίζει τι θα γίνει με τον εορτασμό του Πάσχα. Πληροφορηθήκαμε από την παρακάτω δήλωση ότι αἱ ἀκολουθίαι εἰς τον Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως θά συνεχίσουν νά τελῶνται συμφώνως πρός τό Τυπικόν καί Προσκυνηματικόν Καθεστώς ὑπό τῶν διακονητῶν ἑκάστης Κοινότητος, μέ μειωμένην συμμετοχήν πιστῶν πρός ἀποφυγήν τῶν συνεπειῶν τοῦ ἰοῦ COVID- 19….

Μάλιστα! Μετά την αμφισβήτηση, ή έστω, την κατά περίπτωση, ελλιπέστατη, ατυχέστατη και κολοβή ομολογία μας, για την ζωντανή και συνεχή παρουσία του Θεού ανάμεσά μας, μέσω της Θείας Κοινωνίας και της δυνατότητας ενώσεως με τον Κύριο και ιάσεως της ψυχής και του σώματος, προβάλλει σιγά σιγά και άλλη μια δοκιμασία για την Πίστη μας. Πώς θα σταθούμε απέναντι στο συνεχές θαύμα της εμφανίσεως του Αγίου Φωτός; Δε μπορούμε να λησμονήσουμε την έτσι κι αλλιώς πολλαπλώς διαβεβλημένη, την διάτρητη στάση μας απέναντι στο συνεχές θαύμα του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, που ανάγκασαν πατέρες, όπως τον μοναχό Σεραφείμ Ζήση, να ομιλήσουν και να συγγράψουν απολογητικά έργα!
Βλέπε: – π.Σεραφείμ Ζήσης, Το θαύμα του Αγίου Φωτός. Αναίρεση της εναντίον του πολεμικής [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ (π.Σεραφείμ Ζήσης)

Αν πιστεύαμε ότι είμαστε ο νέος Ισραήλ και πως ο Θεός μας συντροφεύει στην ζωή μας, όπως στην έρημο τον Ισραήλ, θα σπεύδαμε να λουστούμε στο Άγιο Φως της Αναστάσεως για να ιαθούμε. Έτσι κι αλλιώς πτήσεις δεν επιτρέπεται να γίνονται και ο Ναός της Αναστάσεως δε μπορεί να ξεχειλίσει από πιστούς από όλο τον κόσμο, όπως άλλες χρονιές.

Θα είχαμε ανάγκη, σε αυτή την ιστορική συγκυρία, η προσέλευση στον Ναό της Αναστάσεως να ήταν ελεύθερη και να συντελούνταν έτσι μια διακήρυξη της Πίστης μας, ότι το Άγιο Φως, όπως και η Θεία Κοινωνία, συμβολίζουν και είναι όντως η Ανάσταση, αλλά και η θεραπεία, ακόμη και του covid19. Ότι σοι ει η ανάπαυσι, η ζωή και η Ανάστασις, λέμε στον Κύριο στη θεία Λειτουργία.

Μια διακήρυξη της πίστης του λαού, όπως η παρακάτω, θανάσιμα θα πλήγωνε τον κοσμοκράτορα διάβολο:
Απόσπασμα από το Συναξάριο του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Νέου (Μυτιλήνη, 17 Φεβρ. 1795): «Το δε αίμα εκείνο και αφ’ ου ενεκρώθη το Μαρτυρικόν εκείνο και αθλητικώτατον σώμα, έσταζεν από το ιερόν του γόνατον τρεις ημέρας αράδα και οι Χριστιανοί τρέχοντες και πάντα φόβον απορρίπτοντες [εν. των Τούρκων], επλησίαζαν και κόπτοντες καθ’ ένας μέρος από το υποκάμισον του Μάρτυρος, το εβουτούσαν εις το αίμα εκείνο και το έπαιρναν εις τα οσπήτιά τους με μεγάλην ευλάβειαν, και πολλοί εξ αυτών κηρύττουν, ότι εθεραπεύθησαν από παροξυσμούς και άλλας ασθενείας, ευθύς οπού έπιαν από το απόνιμμα εκείνο του Μαρτυρικού αίματος και απεκαλέσθησαν εκ πίστεως την αντίληψιν του Αγίου».

Διαβάσαμε στο jerusalem-patriarchate.info:


ΔΗΛΩΣΙΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Τήν Πέμπτην, 13ην / 26ην Μαρτίου 2020, αἱ τρεῖς Μείζονες Κοινότητες, ἤτοι τό Ἑλληνορθόδοξον Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων, ἡ Κουστωδία τῆς Ἁγίας Γῆς τῶν Φραγκισκανῶν καί τό Πατριαρχεῖον τῶν Ἀρμενίων εἰς Ἱεροσόλυμα, αἱ ἔχουσαι τήν εὐθύνην διά τό Προσκυνηματικόν Καθεστώς, ἐξέδωσαν τήν κάτωθι Ἀνακοίνωσιν, δηλοῦσαν ὅτι αἱ ἀκολουθίαι εἰς τον Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως θά συνεχίσουν νά τελῶνται συμφώνως πρός τό Τυπικόν καί Προσκυνηματικόν Καθεστώς ὑπό τῶν διακονητῶν ἑκάστης Κοινότητος, μέ μειωμένην συμμετοχήν πιστῶν πρός ἀποφυγήν τῶν συνεπειῶν τοῦ ἰοῦ COVID- 19….

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
 Είναι εξοργιστικό να ακούς από χείλη Επισκόπων να μας παροτρύνουν να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση την Θ. Λειτουργία
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Με μαγκιά για τη Θεία Κοινωνία από τον καθηγητή Σταμούλη
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.