Επικαιρότητα

Κοινό πνεύμα της εκκοσμίκευσης στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και στον Πειραιά

εικόνα άρθρου: Κοινό πνεύμα της εκκοσμίκευσης στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και στον Πειραιά

Φωτογραφικά ντοκουμέντα που μας αποστέλλουν πιστοί, επειδή αντιδρά η συνείδησή τους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε με διαφορά τριών ημερών στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση και προχωράμε σήμερα σε κοινή δημοσίευση δύο περιστατικών τοπικού χαρακτήρα τα οποία όμως χαρακτηρίζονται από το αυτό πνεύμα.

Έχει γίνει πλέον κατανοητό από όλους πως όποιος σπέρνει τους ανέμους της εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία θερίζει τις θύελλες της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Δε θα μπορούσαν οι οικουμενιστές να βρουν κοινό τόπο ή κάποια άλλη βολικότερη δικαιολογία, για να  παρακάθονται σε συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες, διαλόγους και τελικά να συμπροσεύχονται και να επιδιώκουν σήμερα, πάση θυσία, τον κοινό εορτασμό του Πάσχα και το Κοινό Ποτήριο με αιρετικούς.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον είναι οι πιο διαδεδομένες δικαιολογίες. Το πνεύμα της ένωσης των θρησκειών στο μοντέλο του ΟΗΕ, με αξίες αυτού του τύπου, συνοψίζεται στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Πρώτο σκαλοπάτι στην πορεία αυτή είναι η εκκοσμίκευση.  

Τι συνέβη στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου έλαβε χώρα μια πολύ συγκινητική ομολογουμένως εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε βιντεοπροβολή, αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Το πρόβλημα είναι η επιλογή από τους υπεύθυνους κληρικούς και επιτρόπους η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού, και μάλιστα με το σχετικό πέτασμα για την προβολή της ταινίας να καλύπτει το τέμπλο, μπροστά από τις εικόνες του Χριστού, της Αειπαρθένου Μητέρας Του και των Αγίων Του. 

Αυτή η επιλογή, η μετατροπή του Ιερού Ναού σε αίθουσα κινηματογραφικών προβολών, ούτε νομιμοποιείται ούτε αθωώνετα, αναλόγως με το θέμα της προβολής. Είναι αντιπατερική.   

Τι συνέβη στον Πειραιά Αττικής

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά έχουμε, εκτός από την καθιέρωση του φαινομένου της διπλής Θείας Λειτουργίας, τον εκτοπισμό του Βυζαντινού χορού και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας με Ευρωπαϊκή χορωδία, τη χρήση μουσικού οργάνου.

Στην εν λόγω Ενορία οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Πειραιά γνωρίζουν πράγματα που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Ας πούμε μόνον πως είναι θιασώτες όλων των μοντέρνων πρακτικών της εκκοσμίκευσης και φυσικά δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Αποκαλύπτεται μάλιστα πως, εκτός από την απαράδεκτη πρακτική του εξοστρακισμού του Χορού, διαπιστώσαμε και δύο άλλες μικρές αλλά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Λεπτομέρεια 1η: Η τέλεση της “αρχαιοπρεπούς” Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου με τη μορφή μόδας από το σύνολο σχεδόν των φιλόδοξων Αρχιμανδριτάδων, που αποτελεί ό,τι πιο πλησιέστερο στην παπική “Θεία Λειτουργία”. Με έναν τρόπο λειτουργεί σαν όχημα, σαν εργαλείο που θα αμβλύνει τις συνειδήσεις των πιστών, σε έναν λειτουργικό τρόπο που τονίζει στη λογική των οικουμενιστών πόσα μας ενώνουν και αντιπαρέρχεται όσα μας χωρίζουν με τους αιρετικούς παπικούς. 

Λεπτομέρεια 2η: Η πρόσκληση του Αρχικατσουλιέρη από το Άγιον Όρος και οι σχετικές τιμές, τι  δηλώνουν; Αφενός μεν υποταγή στο θέλημα του πάπα της Ανατολής Βαρθολομαίου Αρχοντώνη, αφετέρου δε κοινό πνεύμα με τον τιμώμενο. 

Στο Φανάρι παρενθετικά να αναφέρουμε, μόλις προχθές βρισκόταν ο φυτευτός “ηγούμενος της Νέας Εσφιγμένου”, για να ενημερώσει για τα τεκταινόμενα μέσα στο Άγιον Όρος. 

Αλήθεια έχει μάθει κανείς τι γίνεται μέσα στο Άγιον Όρος στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου; Ποιά μυστική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και δεν πρέπει να την πληροφορηθεί ο πιστός λαός του Θεού; Μήπως σχετίζονται τα μαντάτα που μετέφερε στο Φανάρι ο “Αγιορείτικος τεχνοβλαστός“ με την μετατροπή του Αστυνομικού Τμήματος Καρυών σε Διεύθυνση;   

Ευχαριστούμε τους πολίτες φωτορεπόρτερ Σ.Μ. και Π.Μ. αντίστοιχα για το σχετικό φωτορεπορτάζ. 

Καλή μετάνοια!      

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Διαπρύσιος κήρυκας της σύγχρονης εκκοσμίκευσης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ο κόσμος είναι ανάλατος και άγευστος
Εκκοσμίκευσις, η Ζημιογόνος

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.