Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στα εγκαίνια -χθες, Κυριακή- του νοσοκομείου Λευκάδας, ότι η αριστερή ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά στον χριστιανισμό «κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς».

Η επίμαχη φράση ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε νέες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας και εξήρε το έργο των επικεφαλής του υπουργείου, A. Ξανθού και Π. Πολάκη.

Συγκεκριμένα, την ώρα που υποστήριζε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε «το πάρτι στο χώρο της Υγείας» ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια μικρή παύση, λέγοντας ότι «θέλω να το πω κι αυτό».

Σε εκείνο το σημείο τόνισε:

«Είναι εδώ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Διότι ξέρετε ότι οι δικές μας οι αρχές και οι αξίες, η δική μας ιδεολογία, κι ας μας λένε κάποιοι, κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός, από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς».

Το σχετικό απόσπασμα στο 6ο λεπτό του βίντεο:

Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης ο Αλέξης Τσίπρας θα πει και θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ανακόψει την αναμενόμενη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Κανείς βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέμενε ο πρωθυπουργός να επικαλεστεί τον Χριστό προκειμένου να προσεγγίσει ένα ακροατήριο πιστών το οποίο παλιότερα έδιωχνε από το κόμμα του!

ΠΗΓΗ