Σαφές μήνυμα στους Μητροπολίτες που καλούν τους πιστούς να πάνε στις εκκλησίες, έστειλε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, σημειώνοντας πως δεν είναι παιδάκια

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο κάθε δεσπότης και Αρχιεπίσκοπος με το δικό του μίγμα πλάνης. Καλά, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου δεν περιμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση, έχουμε μάθει και κρατάμε “ομπρέλα” όταν κάνει δηλώσεις. Όμως, από κάτι παραδοσιακούς μας βρίσκουν κάτι αδέσποτες χωρίς να το περιμένουμε. Σαν καλά παιδάκια πήραμε το μάθημά μας και κρατάμε πάντα “ομπρέλα” όταν μιλάει κάποιος ταγός. Έτσι λοιπόν, είναι καλύτερα να κρατάς πάντα μία κι αν βγει ο ήλιος να την κατεβάζεις και να τον απολαμβάνεις.

Βέβαια, πολύ φοβόμαστε ότι οι ομπρέλες θα κομματιαστούν, γιατί η μάχη είναι σκληρή. Θα χρειαστούν μάλιστα κράνη και οι πανοπλίες του Χριστού. Διακυβεύεται το τελευταίο φαινομενικά απείραχτο προπύργιο της πίστης μας. Ακόμη βέβαια, η ευκολία με την οποία οι Εκκλησιαστικοί υποχώρησαν αμαχητί, φανερώνει την εις βάθος δουλειά που είχε κάνει ο Οικουμενισμός, η εκκοσμίκευση και η μεταπατερικότητα, που γέννησαν την τάση της εκκλησιαστικής αναγέννησης και την σχετικοποίηση των πάντων.  

Μόνοι σας αρχιερείς της αισχύνης κλείσατε τις Εκκλησίες, χωρίς να δείξετε καμία αντίδραση, έχοντας εξαρχής μια πολύ μετριοπαθή στάση, αποδεχόμενοι εξαρχής ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση και φυσικά η προσέλευση του κόσμου στις εκκλησίες πρέπει να περιοριστεί. Είναι γνωστό ότι, εκ του στόματος του Προέδρου της Ιεραρχίας σας, ακούστηκε ο λόγος ότι τώρα δεν είναι καιρός για πιστόμετρο κι ότι πρέπει να προστατέψουμε τις ζωές του ποιμνίου μένοντας στο σπίτι. Συνεπώς, συνηγορείτε στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Δεν προλαβαίνουμε κάθε μέρα να διαχειριστούμε τις δηλώσεις των Αρχιερέων που προτρέπουν τους πιστούς να μην πάνε στις Εκκλησίες, να μην γκρινιάζουν και να μην κάνουν σαν μωρά. 

Ας δώσεις Χριστέ μου μια μετάνοια βαθιά σε όλους τους πλανεμένους Αρχιερείς, ας μετανοήσουν για ένα-ένα από τα φρικτά τους αμαρτήματα, ως προς την πίστη. Κύριε, άνοιξε τις διάνοιές τους να δουν, άνοιξε τον πωρωμένο τους νου. Πιάσου Κύριε από όπου μπορείς, από κάθε καλοσύνη τους, από κάθετι που έχουν προσφέρει στο ποίμνιο, που τώρα σαν δήμιοι το ταλαιπωρούν. Πιάσου από τη νεανική τους πίστη, αν ποτέ υπήρχε, που τους οδήγησε στο ράσο. Πιάσου από την αγνή τους αγάπη και τον έρωτα για Σένα, αν υπήρχε, για τον οποίο αφιερώθηκαν σε σένα. Κύριε, Σε παρακαλούμε, Κύριε, γλυκύτατε Κύριε, ελέησε τους. Σε ξανασταύρωσαν φέτος, Κύριε, αλλά αν μπορείς ψέλλισε πάλι «Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι». 

Είναι δύσκολο να ανανήψει ένας Οικουμενιστής, Κύριε; Είναι ακατόρθωτο, Κύριε; Εμείς στεκόμαστε μέσα στο Κάστρο της ιεράς αποτείχισης και φωτίζουμε έξω με τους προβολείς Σου, Κύριε. Όλο και περισσότεροι ζητούν να εισέλθουν. Ως γνήσιοι μαθητές σου, περιμένουμε τη μετάνοια του τοπικού μας Ποιμενάρχη για να βγούμε από το Κάστρο. Διαλαλούμε την Ορθοπραξία και μετάνοια του κάθε Ποιμενάρχη, όπου γης και μνημονεύουμε “Υπέρ πάσης Επισκοπής Ορθοδόξων”, Κύριε….

Ταυτόχρονα δεόμαστε προς Εσένα, Κύριε: «Πρόσθες αὐτοῖς κακά, Κύριε, πρόσθες κακὰ τοῖς ἐνδόξοις τῆς γῆς». Έτσι δεόταν ο Δαυίδ προς Εσένα, Κύριε, για να εμποδίσεις τους βάρβαρους από το να κάνουν κακό στον λαό Σου. Έτσι δεόμαστε κι εμείς προς Εσένα, Κύριε, για να εμποδίσεις τους βάρβαρους Οικουμενιστές από το να κάνουν κακό στην πίστη μας.

Διαβάσαμε στο reporter.com.cy:


Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Δεν θα πεθάνουμε αν δεν πάμε εκκλησία 

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, κάλεσε τους Μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυθούντος να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, τονίζοντας πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως οι δύο Μητροπολίτες δεν είναι παιδάκια για να τους κάνει μάθημα και απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να κάνει υπομονή και να παρακολουθήσει τις λειτουργίες από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνά τους. Όπως σημείωσε, αφού η Κυβέρνηση επέτρεψε να γίνονται λειτουργίες, ας μείνουμε στο σπίτι και να μην προκαλούμε.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως δεν θα πεθάνουν οι πιστοί αν δεν πάνε εκκλησία, ενώ ανέφερε πως οι Μητροπολίτες του έφεραν παράδειγμα πως θα πεθάνουν πνευματικά, τονίζοντας πως αυτή η νοοτροπία δεν είναι σωστή.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους να κάνουμε υπομονή. Θα έρθει η ώρα που όλες οι εκκλησίες θα ανοίξουν και ο Θεός ξέρει.

Ζήτησε να μην μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Κύπρο

Για το Άγιο Φως, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ανέφερε πως ζήτησε να μην το μεταφέρουν στην Κύπρο, αφού απαγορεύονται οι πτήσεις, τονίζοντας πως δεν ήθελε να προκαλέσει. 

Όπως τόνισε θα ανάψει το κερί από το ακοίμητο καντήλι στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και θα δωθεί σε κάθε ενορία. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Γιατί συστοιχήθηκε ο μητροπολίτης Μόρφου με τις ανόητες αποφάσεις Πολιτείας και Εκκλησίας να κλείσουν τις Εκκλησίες;
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!