«Η Κάρτα Θα είναι έτοιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου…»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, στην οποία προέβη προ ημερών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προκαλέσει αμηχανία στην κοινωνία, ακόμα και σε αυτούς που υποστηρίζουν αναφανδόν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Σε μια προσπάθεια να δελεάσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να αποδεχθούν τον εμβολιασμό, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε την χορήγηση προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για τους εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών αλλά και για όσους θα εμβολιαστούν από δω και στο εξής.

Η κάρτα, με την ονομασία «Freedom Pass» ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά, θα «απονεμηθεί» σαν βραβείο διακοπών για όσους κάνουν το εμβόλιο, αφού θα καλύπτει έξοδα αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως διευκρίνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παράλληλα, την Τρίτη 29/6/2021 σε συνέντευξη τύπου του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοινώθηκε πως οι χώροι συναθροίσεων προσώπων θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Σε χώρους που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτούς που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Το εμβόλιο εγκαθιδρύει στην κοινωνία μας με ταχείς ρυθμούς ένα νέο απαρτχάιντ. Για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν τον όρο, το απαρτχάιντ ήταν η πολιτική των λευκών της Νότιας Aφρικής που καθόριζε και επέβαλλε τη διάκριση των μεταξύ λευκών και μαύρων σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Αλλάξτε το χρώμα του δέρματος με τον εμβολιασμό και έχουμε μπροστά μας την κοινωνία του κοντινού μέλλοντός μας.
Κατά τα άλλα “Κάρτα Ελευθερίας”!!!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Νέα κανονικότητα: Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID
– Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη
– Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αναλυτικά οι απαγορεύσεις διακρίσεων που επιβάλει σχετικά με το ”ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”
– Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους εμβολιασμούς και το “Πιστοποιητικό (δεν αναφέρει ψηφιακό) Εμβολιασμού”