Δέν εἴχαμε καμιά ἀμφιβολία γιά τή συμμετοχή τοῦ πρώην ὑπουργοῦ ἀ-παιδείας κ. Νίκου Φίλη στήν ὑποβάθμιση τοῦ Μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν. Ὡς ὑποβαθμισμένη πολιτική ὀντότητα στήν συνείδηση τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ ὁ ὑπουργός, μάχεται τά θρησκευτικά, ἐμπνεόμενος ἀπό ἀλλότριες πνευματικές δυνάμεις τοῦ ἀτιμασμένου καί μισόκαλου ἀρχέκακου ὄφη. Ἐμεῖς μετροῦμε τίς πληγές τῶν ἐνεργειῶν του, πολεμώντας μέ ἱερή ἀγανάκτηση τίς ἀντίχριστες πολιτικές του. Αὐτός καί οἱ συνεργοί του θά πληρωθοῦν ἀναλόγως, ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα τῆς κάλπης.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Ο πρώην υπουργός Παιδείας είναι εισηγητής στο νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου

Μνήμες της αντιπαράθεσης του πρόσφατου παρελθόντος για την διδαχή των θρησκευτικών στο λύκειο, ξύπνησε με την τοποθέτησή του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας ως εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Γ’ Λυκείου, ο κ. Φίλης εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την ικανοποίησή του για το γεγονός πως τα θρησκευτικά παραμένουν αλλά μόνο με μία διδακτική ώρα την εβδομάδα. «Διατηρείται», είπε «ως υποβαθμισμένο μάθημα στη Γ’ Λυκείου».

Μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας με νόημα πως ο λόγος που διατηρείται είναι η «πολιτική σκοπιμότητα».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Φίλης, έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον απομάκρυνε από το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από απαίτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. «Υπό την απειλή του Αρχιεπισκόπου με απέπεμψε ο Πρωθυπουργός από το Υπουργείο Παιδείας» είχε πει χαρακτηριστικά πέρσι τον Μάρτιο, καθώς Φίλης και Ιερώνυμος είχαν εκφράσει έντονες διαφωνίες για το μάθημα των Θρησκευτικών.

ΠΗΓΗ