Καζάνι που βράζει η κατάσταση στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας (Γιδάς). Μετανάστες εισέβαλαν σε σχολική γιορτή και απειλούσαν με μαχαίρια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, κατά την διάρκεια σχολικής εκδήλωσης ήρθαν 2 μετανάστες στους οποίους επετράπη η είσοδος. Αυτοί τηλεφώνησαν σε άλλους ομοεθνείς τους και σε λίγο εμφανίστηκαν άλλα 20 άτομα τα οποία ήθελαν να μπουν και αυτά στον χώρο. Δεν τους επετράπη όμως η είσοδος και τότε άρχισαν τα επεισόδια, με τους μετανάστες να βγάζουν μαχαίρια  να απειλούν και να κυνηγούν κοριτσάκια –όπως μαρτύρησαν γονείς-.«Βγάλαν τα μαχαίρια και κυνηγούσαν τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να μας βιάζουν τα κοριτσάκια. Κυνηγούσαν κοριτσάκι 13-14 χρονών. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης ζήτησε από την αστυνομία και την Ασφάλεια της Αλεξάνδρειας να γίνει έλεγχος στο hot spot όπου την προηγούμενη μέρα μάλιστα είχαν ακουστεί από μέσα και πυροβολισμοί.

Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν επίσης επεισόδια μεταξύ μεταναστών και Ρομά.

Συγκεκριμένα την Κυριακή περισσότεροι από 150 αθίγγανοι του οικισμού Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του hot spot κρατώντας καδρόνια με σκοπό να επιτεθούν σε μετανάστες. Αφορμή για τη συγκεκριμένη αντίδραση των αθιγγάνων, όπως αναφέρει το thestival.gr στάθηκε το γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα ομάδα μεταναστών είχε πετάξει αντικείμενα στους αναβάτες δύο μηχανών που πέρασαν μπροστά από την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας.

Οι Ρομά καταγγέλλουν προκλητικές συμπεριφορές από τους μετανάστες και δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, προτείνοντας την άμεση απομάκρυνση του κέντρου φιλοξενίας.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ