της Μαρίας Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της.

Για σένα που συνάντησα απόψε έξω από το σούπερ μάρκετ γράφω. Ξέρω ότι θα διαβάσεις αυτό το κείμενο.

Σε είδα να κλαις, άκουσα τις «φίλες» σου να σου λένε χαραμίζεις τους κόπους σου, τις σπουδές σου για μια εγκυμοσύνη που απλά προέκυψε! Σου θύμισαν πόσα χρήματα ξόδεψαν οι γονείς σου για να σπουδάσεις, για να μάθεις τόσες ξένες γλώσσες, για να μπορέσεις να κάνεις μια σπουδαία καριέρα! Σου μπερδεύουν το μυαλουδάκι σου, μη τις ακούς!

Ο Θεός που σ’ αγαπάει, σου έστειλε ένα πρόσωπο που νοιάζεται για σένα και για το αγέννητο παιδί σου. Έχει δίκαιο η γυναίκα που σου είπε ότι είναι αμαρτία η έκτρωση. Άκουσέ την. Να ξέρεις, δεν είναι μια «αμαρτία» όπως μια σοκολάτα που τρως ενώ είσαι σε δίαιτα. Είναι βάρος που δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτό ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη… είναι φόνος κορίτσι μου. Μη σκοτώσεις το παιδί σου! Είναι αβάσταχτος ο πόνος μετά. Καλύτερα απομάκρυνε αυτές τις «φίλες» από κοντά σου και συγκεντρώσου στα νέα δεδομένα. Σκέψου αυτό το αθώο πλασματάκι που θα φέρεις στον κόσμο. Ο Κύριος τα επιτρέπει όλα. Τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε οι σπουδές σου, ούτε τα έξοδα που έκαναν οι γονείς σου για σένα. Να έχεις την ελπίδα σου στον Θεό, να ζητάς στήριγμα από την Παναγία, και θα βρεις το δρόμο σου.

Είμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Βγες από τις μαύρες σκέψεις σου, σήκωσε λιγάκι τα μάτια σου και κοίταξε τον Δημιουργό σου. Χωρίς να φταίει, υπομένει το χειρότερο μαρτύριο, απλώνει τα άχραντα χέρια Του επάνω στον Σταυρό, θυσιάζεται για να μη χάσουμε εμείς τον Παράδεισο. Μας κοιτά με αγάπη και περιμένει τη δική μας επιστροφή. Σου χαρίζει μια σπουδαία ευκαιρία να επιστρέψεις στην αγκαλιά Του. Μη σκοτώσεις το παιδί σου!