…Ο γέροντας αναφέρεται στην πανδημία και τον τρόπο αντιμετώπισης από τον άνθρωπο και την Εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Γέροντα Γαβριήλ, σε συζήτηση που είχε με προσκυνητές που τον επισκέφθηκαν στο κελάκι του στις 25-4-2020. Απομαγνητοφωνήσαμε τα λόγια του αγίου Γέροντα, τις πολύτιμες συμβουλές του και όσα λέγει για όλους εμάς, πώς προκαλέσαμε την οργή του Θεού, πώς θα σωθούμε προσωπικά και ως έθνος. Ποια η ευθύνη των Ιεραρχών, των Πολιτικών και του λαού για το κλείσιμο των ιερών ναών. Τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε από την οργή του Θεού.

Τα λόγια του Γέροντα μας ελέγχουν αλλά και μας προβληματίζουν. Άραγε ποια Κυβέρνηση θα διορθώσει αυτούς τους νόμους που νομιμοποιούν την αμαρτία και παροργίζουν τον Θεό; Ποια Ιεραρχία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

 Προσκυνητής: Γέροντα, τι να κάνει ο κόσμος τώρα; Θέλει να σε ακούσει για τον κορωνοϊό, γι αυτά που συμβαίνουν…

Γέρων Γαβριήλ: Τα γράψαμε αυτά τα πράγματα. Κάποιοι ήρθαν εδώ και τα είπαμε. Να μη τα λέμε συνέχεια. Πρέπει να μετανοήσουμε. Αν δε μετανοήσουμε δεν μπορεί να μας σώσει ο Θεός και να θέλει να μας σώσει. Ψηφίσαμε τόσους νόμους, νομιμοποιήσαμε τις πορνείες, τις μοιχείες, τις εκτρώσεις, την ελεύθερη συμβίωση, τον πολιτικό γάμο, την καύση των νεκρών, βγάζουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία, πετάνε τον σταυρό από τη σημαία, βγάζουμε νόμους να παντρεύονται άντρες με άντρες και να ‘χουν δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά και τόσα άλλα. Αυτά πρέπει να φύγουν απ’ τη Βουλή. Ο Θεός δεν μπορεί να μας δώσει ευλογία. Θα σας δώσω ένα εντυπάκι να βγάλετε φωτοτυπίες να το δώσετε σε πολλούς, να βοηθήσετε τον κόσμο.

Τώρα για τον κορωνοϊό αυτόν, πρέπει να κάνουν τα εξής: Εκτός απ’ τα έξι που είπαμε, ακούστε ένα φοβερό στην Παλαιά Διαθήκη:

Ο Θεός στέλνει τον Μωυσή, να πείσει τον Φαραώ να αφήσει τους Εβραίους να φύγουν, να τους οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας. Και ο Φαραώ αρνήθηκε. Και ο Θεός επέβαλλε δέκα πληγές. Πριν επιβάλλει την τελευταία πληγή που ήταν και η φοβερότερη, να πεθάνουν όλα τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων και τα ζώα, λέει στον Μωυσή: Θα πεις στους Εβραίους να σφάξουν ένα αρνί ενιαύσιο και με το αίμα να χρίσουν τις παραστάδες της θύρας, την πόρτα, ώστε όταν θα ‘ρθει ο εξολοθρευτής Άγγελος να θανατώσει τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων, να δει το αίμα και να μη μπει στα σπίτια των Εβραίων. Το αίμα θα είναι σημείο ευνοίας για μένα και ό Άγγελος θα το δει και δεν θα πάει. Και τώρα εμείς με άγιο λάδι να χρίσουμε την πόρτα του σπιτιού μας. Την εξώθυρα. Σημείο ευνοίας του Θεού. Αλλά πρέπει να κάνουμε τα έξι που είπαμε.

Θα χαθούμε σαν φυλή. Το είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μπροστά από διακόσια χρόνια: Θα γίνετε ξένοι στον τόπο σας. Αυτό το εντυπάκι να το βγάλετε, να διαβάσουν πολλοί.

Προσκυνητής: Τα έξι που είπαμε πριν ήταν για την αιώνια ζωή.

Γέρων Γαβριήλ. Ναι, για παντού. Και τώρα.

Προσκυνητής: Για τον κορωνοϊό;

Γέρων Γαβριήλ. Αυτά! Αυτά θα μας φυλάξουνε. Και με το άγιο λάδι να χρίσουμε την πόρτα, ώστε όταν έρθει στο σπίτι μας να δει αυτό το πράμα και να φύγει.

Προσκυνητής: Βλέπεις να έρχεται πείνα Γέροντα;

Γέρων Γαβριήλ: Θα ‘ρθει πείνα. Κάντε προμήθεια. Έτσι λέω εγώ. Κάντε. Για εκεί μας πάνε. Γιατί θέλουν να εξαντλήσουν. Να μας σφραγίσουνε. Και δεν μπορούμε να βασιστούμε σ’ αυτό που θέλουν να μας κάνουν, το εμβόλιο. Δεν τους έχω καμιά εμπιστοσύνη. Θα σας δώσω ένα εντυπάκι να δείτε. Κάνουν εκτρώσεις. Ένα μηνών, δύο, πέντε, έξι, επτά και τα χρησιμοποιούν σε διάφορες τροφές αυτά τα έμβρυα. Πώς τους έχεις εμπιστοσύνη; Να το εντυπάκι αυτό. Διαβάστε να δείτε τι λέει. Φοβερά πράγματα. Να δώσετε και σε άλλους. Αυτό το εντυπάκι θα σας δώσω τώρα, να βγάλετε φωτοτυπίες. Να δώσετε σε χιλιάδες. Θα χαθούμε σαν φυλή αν δεν μετανοήσουμε. Ο Θεός δεν μπορεί να μας ευλογήσει. Περιμένει τη μετάνοιά μας. Και μετάνοια είναι αυτό: Εμείς προσωπικά ο καθένας να μετανοήσει και να άρουν αυτούς τους νόμους από τη Βουλή και να επαναφέρουν το Νόμο του Θεού. Ο Θεός έκαψε τους Σοδομίτες και Γομορίτες. Αυτοί, είναι όχι μόνον αθωότεροι από μας, ασυγκρίτως αθωότεροι είναι. Γιατί κάναν την αμαρτία, αλλά δεν ψηφίσαν νόμους να νομιμοποιήσουν και με νόμο την αμαρτία. Εμείς κάναμε νόμο. Είναι ότι χειρότερο. Το άκρον άωτον της διαστροφής! Ο Θεός λέει στο δεκάλογο «ου φονεύσεις». Οι Έλληνες βουλευτές λένε κάτω ο νόμος του Θεού, σκοτώστε. Νομιμοποίησαν τις εκτρώσεις. Ο Θεός λέει «ου μοιχεύσεις». Αυτοί λεν κάτω ο νόμος του Θεού. Νομιμοποίησαν τις μοιχείες. Πώς θα σωθούμε;

Ο Ελληνικός λαός είμαστε πολύ βεβαρημένοι. Γιατί ο Θεός λέει στο Ευαγγέλιο μόνο για λόγους μοιχείας μπορεί να χωρίσει ένας ή ο θάνατος μπορεί να χωρίσει το αντρόγυνο. Δυο λόγοι υπάρχουν για να χωρίσει το αντρόγυνο. Αυτά τα λέγει το Ευαγγέλιο, δεν είναι δικές μου θεωρίες. Δυο λόγοι υπάρχουν, ή ο θάνατος ή για λόγους μοιχείας. Σήμερα η Εκκλησία μας δυστυχώς χωρίζουν για λόγους ασυμφωνίας χαρακτήρων και τους δίνουν δικαίωμα να… Ένας που χωρίζει για λόγους ασυμφωνίας χαρακτήρων και παντρεύεται, δεν θα σωθεί αν δεν μετανοήσει. Θα τον κρίνει ο Θεός σαν μοιχό. Και λέει ο Απόστολος Παύλος, «Μὴ πλανᾶσθε, οὔτε πόρνοι οὔτε μοιχοὶ βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι». Πώς θα σωθούμε; Κάντε προσευχή! Θα χαθούμε. Κι εμείς οι μοναχοί λέμε «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον κόσμο Σου.

Να μη στενοχωρείσαι για τον πατέρα Αντρέα. Ήταν μοναχός. Πάει στον κόσμο με ανθρώπους που δεν εξομολογούνται, δεν κάνουν, και πού πάνε. Τόσα χρόνια ταλαιπωρήθηκε με την αρρώστια. Η αρρώστια ξέρεις τι μεγάλο πράγμα είναι; Σβήνει πολλές αμαρτίες. Σβήνει πολλές αμαρτίες η αρρώστια. Χρόνια. Πόσα χρόνια; 

Προσκυνητής: Δεκατρία.

Γέρων Γαβριήλ: Βλέπεις;

Προσκυνητής: Μας λείπει όμως Γέροντα.

Γέρων Γαβριήλ: Εντάξει, τι να κάνουμε. Θα φύγουμε όλοι. Δεν θα μείνουμε. Πού είναι ο Αβραάμ, πού είναι ο Ισαάκ, πού είναι ο Ιακώβ; Τα χρόνια περνούν χωρίς να καταλάβουμε. Πότε έφτασα 85 ετών; Σαν χθες. Μια μέρα μου φαίνεται ότι έζησα.

Προσκυνητής: Η ψυχή μεγαλώνει;

Γέρων Γαβριήλ: Όχι. Πώς μεγαλώνει; Μεγαλώνει όταν κάνουμε αυτά τα πνευματικά. Αυτά, η εξομολόγηση, ο εκκλησιασμός, η νηστεία, η προσευχή, η μελέτη Αγίας Γραφής, τα καλά έργα, είναι τα χρυσά κλειδιά που ανοίγουν τις πύλες του ουρανού και έρχονται οι ευλογίες του Θεού στη Γη. Είναι τα σωτήρια όπλα του χριστιανού.

Προσκυνητής: Ποια είναι η άποψή σου που η Εκκλησία δέχτηκε να κλείσει τις εκκλησίες Γέροντα; 

Γέρων Γαβριήλ: Κακώς τα κάναν αυτά οι μασόνοι αυτοί. Στη Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Θεός. Ο Θεός τι είπε; Εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή. Η Ζωή δεν μεταδίδει θάνατο. Χίλιοι προσβεβλημένοι από τον ιό να πάνε να κοινωνήσουν και μετά να πάει ένας πιστός να κοινωνήσει, δεν θα κολλήσει. Δεν μεταδίδει η Ζωή θάνατο. Ο ίδιος ο Θεός είναι εκεί μέσα στο Άγιο Ποτήριο. Μεταδίδει ο Θεός θάνατο; Ένας που δεν πιστεύει τα λέει αυτά τα πράγματα.

Αλλά ένας λαϊκός είπε ότι αυτό ήταν τιμωρία από τον Θεό γιατί όταν ήταν ανοιχτές οι εκκλησίες, δεν πηγαίνανε πολλοί ή πηγαίναν στην Ανάσταση και φεύγαν μόλις είπε «Χριστός Ανέστη»  και πηγαίναν και τρώγανε. Δεν καθόταν στην εκκλησία. Και μπορεί ο Θεός να παραχώρησε, σου λέει, να, αφού δεν θέλετε…

Και ένα άλλο θα σας πω και ύστερα δεν έχω άλλο χρόνο. Αυτό να το γράψετε: Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος, να προσεύχεστε όπου και να βρίσκεστε γιατί είστε ναός Θεού και μη ψάχνετε άλλο τόπο από τον εαυτό σας. Τώρα που κλείσαν οι εκκλησίες, η ψυχή του κάθε χριστιανού είναι Αγία Τράπεζα. Μπορεί να προσφέρει στον Θεό όπως ο ιερέας που κάνει τη θυσία τη μυστική, θυσία στο Θεό, την προσευχή του και τη λατρεία του. Μες στο δωμάτιό του. Και αναφέρει για παράδειγμα ο Ιερός Χρυσόστομος, ο Απόστολος Παύλος και ο Απόστολος Σίλας, ήταν στη φυλακή. Δεν είχαν ναό να προσευχηθούν. Και εκεί στη φυλακή προσευχήθηκαν και η προσευχή τους έλυσε τα δεσμά και ελευθερώθηκαν. Ο προφήτης Δανιήλ, δεν είχε ναό να προσευχηθεί. Μέσα στο λάκκο των λεόντων. Και η προσευχή του έκλεισε τα στόματα των λεόντων και έμεινε αβλαβής και σώος. Οι Τρείς Παίδες δεν είχαν ναό να προσευχηθούν. Μέσα στο καμίνι. Και μετέτρεψαν τη φλόγα σε δρόσο και έμειναν αβλαβείς και άτρωτοι από το πυρ. Ο Ληστής ο ευγνώμων δεν είχε ναό να προσευχηθεί. Πάνω από το σταυρό και από εκεί κέρδισε τον Παράδεισο. Ο Ιωνάς, δεν είχε ναό να προσευχηθεί. Μέσα στην κοιλία του απαισίου καρχαρίου προσευχήθηκε και ανάγκασε τον καρχαρία να τον βγάλει σε μια ακτή της Παλαιστίνης. Ο Ιώβ, δεν είχε ναό να προσευχηθεί, πάνω στην κοπριά που ήταν άρρωστος με λέπρα. Δηλαδή να προσευχόμαστε τώρα, στα σπίτια μας, όπου και να είμαστε. Έτσι λέει ο Ιερός Χρυσόστομος, είμαστε ναός του Θεού. Η καρδιά του κάθε πιστού είναι θυσιαστήριο. Αγία Τράπεζα. Προσφέρει θυσία στον Θεό. Τη λατρεία του. Την προσευχή του. Να προσευχόμαστε. Μη χάνουμε το χρόνο μας.

Να δώσετε τη μετάνοια στο Γέροντα. Χαιρετίσματα στις οικογένειες. Ο Θεός να αναπαύσει τον π. Ανδρέα.

Προσκυνητής: Ευχαριστούμε Γέροντα. Αμήν.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από vima orthodoxias.

Ο γέροντας Γαβριήλ τοποθετείται για τα θέματα της επικαιρότητας

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.


Δείτε σχετικά:
– γ. Γαβριήλ: Τα πνευματικά μέσα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού και οι επιπτώσεις από το εμβόλιο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– γ. Γαβριήλ (κελί Κουτλουμουσιανόν): Υποτακτικός του Θεού ο Κορωνοϊός [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Ο Ευαγγελάτος «έβαλε» τη δικαστική τήβεννο και καταδίκασε όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί
– ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ: Τζόκοβιτς και εμβολιασμός
– Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που αποφάσισε η Κυβέρνηση είναι φασιστικό μέτρο. Λέμε ΟΧΙ!
– Έρχεται το αντίχριστο σφράγισμα μέσω του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;
– Πόλεμος κατά της λοιμωξιολόγου Ελ. Γιαμαρέλλου για την ομολογία της! Η Κόλαση την απειλεί, εμείς τη στηρίζουμε!