«Κάναμε μεγάλες θυσίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων τήρησε τα μέτρα. Όταν λοιπόν γίνονται διάφορα σενάρια για τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά, πώς είναι δυνατόν να γίνονται για την Εκκλησία;»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τ’ αγγειά γενήκαν θυμιατά κι οι κοπριές λιβάνι*

Επιτέλους οι Ιεράρχες μας όρθωσαν ανάστημα (στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου) και… απέστειλαν μια επιστολή (επιστολάρα λέμε εμείς) που ομολογεί με περισσή ειλικρίνεια μόνον ένα πράγμα: πόσο μας “δουλεύουν” εκεί στη Δ.Ι.Σ.!!

Την ώρα που η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει έναν πρωτοφανή διχασμό σχετικά με την ίδια την πανδημία, από τα διαγνωστικά τεστ, τα μέτρα ατομικής προστασίας, την αντιμετώπισή της, μέχρι και τους όρους και τις χρονικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν για την παρασκευή ενός εμβολίου… την ίδια ώρα η εκκλησιαστική μας διοίκηση ξεμένει από ψέματα.

Η επιστράτευση ατάλαντων σε ηθοποιία Αρχιερέων από τη Δ.Ι.Σ. απέτυχε να κουκουλώσει τα αδικαιολόγητα. Δεν απέφυγε το χαιρέκακο ξεπούλημα από το ανήθικο συνεταιράκι της “την πολιτεία”. Απέκοψε με βάρβαρο τρόπο τον σύνδεσμο της αγάπης μεταξύ των ποιμένων και του λογικού ποιμνίου, όταν το προσέφερε βορά στα ανθρωποφάγα Μ.Μ.Ε. (μέσα μαζικού εκφοβισμού). Δεν απέμεινε παρά μια εσχάτη διέξοδος: να πουλήσει αγριάδα (για το θεαθήναι) απαιτώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες… όπως ακριβώς προβλέπει το Κυβερνητικό πρόγραμμα.

Υ.Γ. Το αντισηπτικό στο παγκάρι πάντως δεν απέχει πολύ από τα δαιμονικής σύλληψης, “ατομικά κουταλάκια μιας χρήσης” για τη Θεία Κοινωνία. 

*https://www.sansimera.gr/proverbs/categories/90
(Ανάξιοι ανέρχονται σε ανώτερα αξιώματα)

Διαβάζουμε στο real.gr:


Ο Ιερόθεος για την επιστολή Ιερώνυμου: Οι προτάσεις για το άνοιγμα των εκκλησιών

Μητροπολίτης Ιερόθεος ξεκαθάρισε ότι η επιστολή εστάλη προς τον Πρωθυπουργό στις 22 Απριλίου και ταυτόχρονα σε έξι άτομα, Υπουργούς, αρμόδιους και στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Διαψεύδοντας το ότι η επιστολή εστάλη στην Υπουργό Παιδείας, ξεκαθάρισε πως η Νίκη Κεραμέως ήταν μέσα στους Υπουργούς που έλαβαν την επιστολή, η οποία ωστόσο απευθυνόταν στον Πρωθυπουργό.

«Περιμένει την απάντηση από τον Πρωθυπουργό», είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, μεταφέροντας τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη», έκανε γνωστό και τόνισε ότι, «η επιστολή δεν διέρρευσε από την Αρχιεπισκοπή, αλλά από τους παραλήπτες».

Ερωτηθείς για το θέμα της συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κέντρο της Αθήνας, αρνήθηκε να σχολιάσει και αρκέστηκε στο να πει ότι, στην Εκκλησία «δεν έχουμε μία Πρωτοψάλτη, αλλά πολλούς πρωτοψάλτες που περιμένουν να κάνουν το έργο τους».

Τέλος, ο Ιερόθεος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής του Αρχιεπισκόπου προς τον Πρωθυπουργό, την οποία χαρακτήρισε «ρεαλιστική» και όχι «σκληρή», όπως ακούστηκε.

Περιγράφοντας το περιεχόμενό της, είπε ότι, αρχικά ο Ιερώνυμος συγχαίρει τον Πρωθυπουργό, του δίνει τις ευχές του για το Πάσχα, αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε η Εκκλησία, παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές δυσκολίες και καταλήγει στο ότι θέλει να ανοίξουν οι ναοί και θέτει μερικές προτάσεις.

«Κάναμε μεγάλες θυσίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων τήρησε τα μέτρα. Όταν λοιπόν γίνονται διάφορα σενάρια για τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά, πώς είναι δυνατόν να γίνονται για την Εκκλησία;», είπε και συμπλήρωσε πως πρέπει να «ανοίξουν οι ναοί με τους όρους που θα ορίσουν οι εμπειρογνώμονες».

Σχετικά με τους όρους που πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πρωθυπουργό για το άνοιγμα των εκκλησιών είπε τους εξής πέντε, αναφέροντας πως θα ληθφούν επιπλέον αποφάσεις στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου:

Οι πέντε προϋποθέσεις που έθεσε ο Ιερώνυμος στον Πρωθυπουργό:

  • Αναλογία κόσμου μέσα στους ναούς
  • Όταν είναι περισσότεροι να μπορούν να βγουν στο προαύλιο και με μεγάφωνα και τηρώντας τις αποστάσεις να εκκλησιαστούν εκεί
  • Να διασφαλισουν οι ιεροί ναοί  τα φαινόμενα συνωστισμού
  • Να υπάρχει αντισηπτικό και
  • Να αερίζονται

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
– Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα;
 Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
 Κατά τον π. Ανδρέα Τκατσιόφ «Πάσχα στο σπίτι» σημαίνει τέλος του χριστιανισμού
– Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;