Καταφερόμενος, μάλιστα, εναντίον του εμβολίου, τονίζει την πονηρία της μελέτης και της ανάδειξής του.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όπως έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενο σχολιασμό μας, αυτός ο κορωνοϊός είναι τελικά κατάρα ή ευλογία; Τη στιγμή που η σιωπή του ράσου είναι εκκωφαντική, τη στιγμή που βλάσφημες δηλώσεις αρχιερέων αποκαλύπτουν την απιστία τους, υπάρχουν κάποιες βροντερές φωνές που μας αναπαύουν και μας παρηγορούν από την πικρία που νιώθουμε. Μία τέτοια φωνή αποτελεί ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Έγινε γνωστό, πως ο κ. Αμβρόσιος σεβόμενος τον νέο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, όλο αυτό το διάστημα απείχε από δημόσιες τοποθετήσεις. Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα τον οδήγησαν στο να λύσει τη σιωπή του και αγανακτισμένος να δηλώσει «ΗΡΩΕΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ»!

Οι αντίχριστες αποφάσεις της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, που με μένος διώκουν την Εκκλησία, σε συνδυασμό με την ανοχή και τις ευλογίες της Ιεραρχίας, προκαλούν στον πρεσβύτη αρχιερέα το βίωμα πως ο Χριστός ξανασταυρώνεται!

Καταφερόμενος, μάλιστα, εναντίον του εμβολίου, τονίζει την πονηρία της μελέτης και της ανάδειξής του. Υποστηρίζει, πως μέσω αυτού είναι πιθανό να τοποθετήσουν στους ανθρώπους το τσιπάκι, οδηγώντας τους στο τελικό σφράγισμα του Αντιχρίστου. Το συνδέει, ακόμη, με τον νόμο που υπερψηφίστικε στη Βουλή στις 11/3/2020 και αφορά τον υποχρεωτικό μαζικό εμβολιασμό.

Ωστόσο, στο κείμενό του επιμένει πολύ στη στάση της διοικούσας Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, λέει: “Από τη θέση αυτή, λοιπόν, δηλ. από την Ωραία Πύλη του ιερού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου, καταγγέλλω, ότι στις ημέρες μας διώκεται ο Χριστός και η Εκκλησία Του! Διώκεται πρωτίστως μεν από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη  και τα Κυβερνητικά Πρόσωπα, εν συνεχεία δε εμμέσως πλην σαφώς και από την Εκκλησιαστική Ηγεσία, δηλ. από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος! Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αφού τηρούν σιγήν ιχθύος στον συντελούμενο διωγμό, εμμέσως πλην σαφώς, είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας Του!

Συνεχίζει, λέγοντας πως: “η εκκλησιαστική Ιεραρχία Ηγεσία έχει πάθει μια πρωτοφανή μουγκαμάρα!”

Δε λησμονεί, όμως, να μνημονεύσει ορισμένους αρχιερείς και ιερείς που αντιστάθηκαν με τον τρόπο τους σ’ αυτήν την τραγική, για την εκκλησιαστική ιστορία, περίοδο. Απογοητευμένος διερωτάται “Ώστε, λοιπόν, οι Εκκλησιαστικοί Ηγετικοί Παράγοντες έχουν χάσει τη φωνή τους;”

Χαιρόμαστε για τη σθεναρή τοποθέτηση του πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου! Ευχόμαστε να διαβάζουμε και να ακούμε συχνότερα, από παραδοσιακά Ορθόδοξα χείλη, τοποθετήσεις καταδικαστικές τόσο για τη δίωξη της Εκκλησίας από τις πονηρές δυνάμεις του πολιτικού χώρου, όσο και από τις πονηρές δυνάμεις του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης!

Διαβάσαμε στο mkka.blogspot.com:


«ΗΡΩΕΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ»!

Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ,

Σήμερα θα ομιλήσω και θα με ακούσετε, χωρίς να ζητήσω την άδειά σας, ώστε να μην έχετε εσείς καμία ευθύνη γι’ αυτά που θα είπω. Θέλω να ανοίξω την καρδιά μου και να λύσω την σιωπή μου, την οποία τηρώ σταθερά και με θρησκευτική ευλάβεια από τον περασμένο Αύγουστο, δηλ. από την ημέρα της παραιτήσεώς μου.
Επί οκτάμηνον ήδη έχω καταδικάσει τον εαυτό μου στην σιωπή, διότι το θεωρώ χρέος μου μετά την ενθρόνισή σας! Πρέπει να σιωπώ και να προσεύχομαι! Πλην όμως η καρδιά μου, δυστυχώς, έχει πλημμυρίσει από αγανάκτηση και από ένα αβάστακτο πόνο για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Εκκλησία μας και την Ελλάδα μας. Γι’ αυτό θέλω χωρίς την άδειά σας, αλλά με την ανοχή σας, σήμερα να λύσω την σιωπή μου, να είπω μερικά πράγματα, τα οποία είναι συσσωρευμένα μέσα μου και με πονούν.

Για την αναξιότητά μου σήμερα δεν είναι Ανάστασις, παρά το γεγονός, ότι όλοι μαζί προ ολίγου ψάλλαμε το «Χριστός Ανέστη»! Η μεγάλη αυτή ημέρα, αντιθέτως, δι’ εμέ είναι Μεγάλη Παρασκευή, επειδή στις ημέρες μας ο Χριστός ξανασταυρώνεται! 
Σταυρώνεται από την πολιτική Ηγεσία, ενώ η εκκλησιαστική Ηγεσία όχι μόνον παρακολουθεί σιωπηλή, αλλά υπογράφει και προσυπογράφει τις φοβερές κατά της πίστεως αποφάσεις της πολιτικής Εξουσίας.

Έτσι λοιπόν, για πρώτη φορά σήμερα, μετά από τόσο καιρό, ευρίσκομαι στην δύσκολη θέση να ομιλήσω, δια να καταγγείλω προς πάσαν κατεύθυνσιν, ότι με το πρόσχημα του κορωνοϊού συντελείται ένας μυστικός πόλεμος εναντίον της Ορθοδοξίας βασικά και εναντίον της ανθρωπότητος στη συνέχεια. Θα ήθελα, λοιπόν, να ακουστεί πολύ δυνατά προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κορωνοϊός είναι ένα κατασκεύασμα, και συγχρόνως ένα τέχνασμα, των σκοτεινών δαιμονικών δυνάμεων της Παγκοσμιοποιήσεως, που αποβλέπει εις το να πλήξει κυρίως την Αγία Ορθοδοξία μας!

Θέλετε αποδείξεις; Ιδού λοιπόν: Από το έτος 1981 στην Αμερική έχει δημοσιευθεί ένα βιβλίο με τίτλο: “The Eyes of darkness”, δηλ. «τα μάτια για το σκοτάδι»  που γράφει: «Περί  το 2020 μία σοβαρωτάτη πνευμονία – σχετική ασθένεια θα διαδοθή εις ολόκληρον τον Πλανήτην, κάνοντας επίθεσιν εις τους πνεύμονας και εις τους βρόγχους. Θα αντιστέκεται σε όλες τις γνωστές θεραπείες»!!! 
Δηλ. θα συνταράξει ολόκληρη την ανθρωπότητα! Ήλθε, λοιπόν, το έτος 2020! Είναι οι ημέρες μας! Και πράγματι αυτός ο ιός έχει κλονίσει ολόκληρο τον κόσμο! Κυριολεκτικά έχει αναστατώσει το σύμπαν! Έτσι λοιπόν στην ανθρώπινη κοινωνία θα εμφυτευθεί ένας φόβος, ένας μεγάλος και πρωτοφανής φόβος, ώστε όλοι να κλειστούν στον εαυτό τους και στο σπίτι τους. Να κλείσουν τα καταστήματα, να νεκρώσει η αγορά! Να κλείσουν τα Σχολεία, να κλείσουν τα Δικαστήρια! Να κλεισθούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο σπίτι μας! Να απαγορευθεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων! Και κλεισμένος ο καθένας μας στο σπίτι του να είμεθα φυλακισμένοι  στο σπίτι μας, να βιώνουμε δηλ. «τον κατ΄οίκον περιορισμόν», όπως είναι η νομική διατύπωση, χωρίς κάποια καταδικαστική Απόφαση εναντίον μας! Και όλα αυτά συμβαίνουν  μη μπορούμε να βγει από την πόρτα του, να απομονωθεί χωρίς κάποια εύλογη αφορμή, αλλά με την δικαιολογία, ότι μπορεί να μολυνθούμε ή να μεταδώσουμε τον Κορωνοϊό.

Αφού, λοιπόν, εμφύτευσαν τον φόβο στην ανθρωπότητα, σε μικρούς και μεγάλους, στη συνέχεια θα επικαλεσθούν ένα εμβόλιο, που θα είναι κατά του Κορωνοϊού. Και τότε όλοι οι φοβισμένοι άνθρωποι θα τρέξουν με μανία, για να δεχθούν αυτό το εμβόλιο ώστε να λυτρωθούν από τον Κορωνοϊό! Πλην όμως το σχέδιο αυτών των δαιμονικών και σκοτεινών δυνάμεων είναι με το πρόσχημα του εμβολιασμού να εμφυτεύσουν στον φοβισμένο άνθρωπο και το τσιπάκι αυτό, που θα έχει τον αριθμό 666, δηλαδή τον αριθμό του Αντιχρίστου, το «σφράγισμα του Αντιχρίστου», καθώς το έχει προαναγγείλει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, κεφ. ιγ΄, στ. 16-18! Άρα όσα συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας είναι προμήνυμα και προετοιμασία γι’ αυτά τα μελλοντικά γεγονότα και μας προετοιμάζουν, και συγχρόνως μας στρατολογούν, ώστε χωρίς αντίσταση να δεχθούμε το σφράγισμα ή χάραγμα του Αντιχρίστου.

Πρέπει να σας ενημερώσω, ότι στις 11 Μαρτίου 2020 από την Βουλή των Ελλήνων  ψηφίσθηκε ο Νόμος 4675/ – ΦΕΚ 54/Α/11-03-2020 διά του οποίου καθιερώνεται ο υποχρεωτικός μαζικός εμβολιασμός των Ελλήνων! 
«Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται…. υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου…». Και η Εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ερμηνεύει, ή μάλλον αποκαλύπτει, το βαθύτερο νόημα αυτής της Κυβερνητικής Αποφάσεως! Το εμβόλιο θα είναι το πρόσχημα για να επιβληθεί  το χάραγμα του Αντιχρίστου, δηλ. ο αριθμός 666! «Τα “παιδάκια” του Μπιλ Γκέϊτς θέλουν υποχρεωτικά εμβόλια και τσιπάρισμα», (βλ. φ. της 25.04.2020, σελ. 11). Για το χάραγμα αυτό έχει εκφρασθεί θετικά και ο άλλοτε Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλος: «Βγήκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, να μας πει ξαφνικά εν μέσω κορωνοϊού για το ηλεκτρονικό τσιπάκι που θα πρέπει να θεσπιστεί στην Χώρα μας, το οποίο θα φέρουν πάνω τους οι πολίτες για την συλλογή ιατρικών δεδομένων, μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας» (Βλ. https://www.greekaffair.gr).

Για να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς συμβαίνει στις ημέρες μας επιτρέψατέ μοι να σας αναγνώσω το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο της Αποκαλύψεως και κάνετε μια σύγκριση με όσα συμβαίνουν σήμερα: «Ακόμη δε του επετράπη (δηλ. στον Αντίχριστο) να ενεργήσει, ώστε να φονευθούν, όσοι δεν θα ήθελαν να προσκυνήσουν το είδωλον του θηρίου. Παρασύρει δε και πείθει όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους ελευθέ-ρους και τους δούλους, να προσκυνήσουν το είδωλον, να υποταχθούν εις το θηρίον και να τους δώσουν ανεξάλειπτον χαραγμένην σφραγίδα  εις το δεξί των χέρι ή εις τα μέτωπά των… Και δια να θλίψει και να ταλαιπωρήσει τους Χριστιανούς, πειθαναγκάζει, κανείς να μη ημπορεί να αγορά-σει ή να πωλήσει, εκτός εκείνων, που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου, η οποία σφραγίς είναι το όνομα του θηρίου,  ή ο αριθμός, που συμβολίζουν τα γράμματα του ονόματός του…. κατά το ελληνικόν σύστημα, είναι εξακόσια εξήκοντα έξ (666) η χξστ΄. Είναι δε το όνομα του Αντιχρίστου» (βλ. Αποκάλ. κεφ. ιγ΄, στ. 16-18).

Από τη θέση αυτή, λοιπόν, σε μια τόσο επίσημη ημέρα και ώρα, δηλ. στο βράδυ της Αναστάσεως, εθεώρησα χρέος μου ως ένας πρεσβύτης πλέον Ιεράρχης να επιστήσω την προσοχήν όλων υμών, κληρικών και λαϊκών, όλως ιδιαιτέρως δε των Σεβασμιωτάτων Αγίων Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, ώστε να μην παγιδευτούν στα δίχτυα αυτής της δαιμονικής κινή-σεως.

Επιπλέον θέλω να τονίσω προς πάσαν κατεύθυνσιν, ότι ο διωγμός της Ορθοδοξίας μας άρχισε ήδη με τις πρόσφατες Κυβερνητικές αποφάσεις, που έχουν ως πρόφαση τον Κορωνοϊόν. Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες, δυστυχώς δε με πρωτεργάτην τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μας έχουν περικυκλώσει με πολλές απαγορευτικές κυβερνητικές Αποφάσεις, οι οποίες όμως είναι όχι μόνον πρωτοφανείς, αλλά και παράνομες και αντισυνταγματικές! 

Ποτέ άλλοτε δεν έκλεισαν οι Ναοί της Ορθοδοξίας και μάλιστα κατά την εορτή του Πάσχα! Με το πρόσχημα της προφυλάξεως από τον Κορωνοϊόν κυριολεκτικώς νεκρώθηκε η ανθρώπινη Κοινωνία! Όλες αυτές οι απαγορευτικές Κυβερνητικές Αποφάσεις παραβιάζουν και καταπατούν το αναφαίρετο δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας του πολίτη! Δεν έχουν επιβληθεί ούτε από το χειρότερο στρατιωτικό καθεστώς. Τι είναι αυτά; Ο Δικηγόρος παρ΄ Aρείω Πάγω κ. Σπυρ. Αλαφαντάκης σε ένα περισπούδαστο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (βλ. φ. της 14ης.04.2020, σελ. 8), μεταξύ άλλων γράφει  και τα εξής: «Ο καισαρίζων Πρωθυπουργός διαλαλήσας (με tweet, ως επιβάλλει η εποχή,) ότι με απόφαση της Κυβέρνησης αναστέλλονται  οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας παρεβίασεν αυτοστιγμεί, ομού μετά των λοιπών μελών της Κυβερνήσεως, το άρθρον 13 παράγραφοι 1 και 2 του Συντάγματος… Η άσκησις  της θρησκευτικής ελευθερίας και λατρείας  των Ελλήνων… είναι απολύτως απαραβίαστος… Κάποιος πρέπει να τους ειδοποιήσει ότι το Έθνος τυραννείται. Ότι  δυσφορεί δια το ήθος και το ύφος της νέας εξουσίας…»!

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι όλως παρανόμως έδωσαν εντολή να κλείσουν τα καταστήματα, να νεκρώσει η αγορά, να κλείσουν τα σχολεία, τα καφε-μπάρ, τα ξενοδοχεία κλπ. Αλλά να κλείσουν και οι ναοί; Να να μη χτυπούν οι καμπάνες; Να μη λειτουργούν τα μεγάφωνα έξω από τους ναούς; Να μη στέκωνται οι πιστοί ούτε και έξω από τους Ναούς; Διερωτώμαι και σας παρακαλώ να σκεφθείτε: ο ήχος της καμπάνας ή ο ήχος από το μεγάφωνο της Εκκλησίας μεταδίδει τον ιό; 
Μεγαλύτερη βλακεία από αυτή θα μπορούσε να υπάρχει; Και όμως αυτή η μέθοδος στην ουσία της είναι ένας τρόπος για να μας απομακρύνουν από την αγκαλιά  του Θεού! Για να ερημώσουν οι Ναοί των Ορθοδόξων! Όχι όμως και τα τζαμιά των Μουσουλμάνων!

Και ιδού το αποτέλεσμα! Απόψε, που ψάλλουμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, οι Εκκλησίες μας είναι χωρίς πιστούς! Οι Ναοί μας είναι εντελώς άδειοι! Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι οι Κυβερνητικοί Παράγοντες με τις παράνομες και αντιχριστιανικές Αποφάσεις των δεν επιτρέπουν στους πιστούς να παρευρίσκωνται ούτε μέσα, αλλ΄ούτε και έξω από τον Ναό! Όλα αυτά συγκροτούν και συνθέτουν μόνον δαιμονικές μεθόδους, οι οποίες στοχεύουν να μας  απομακρύνουν απ’ τον Θεό! Να μας συνηθίσουν, ώστε να ζούμε χωρίς τον Χριστό!  

Με ποιό δικαίωμα π.χ. ο Υπουργός κ. Νικ. Χαρδαλιάς απαγορεύει την κυκλοφορία στο Κρανίδι; «Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Κρανίδι από τις 8 βράδυ» αναγνώσαμε στο Διαδίκτυο προ τριών μόλις ημερών! Και η Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ (βλ. φ. της 16.04.2020, σελ. 15) γράφει μεγαλοφώνως: «Χαρδαλιά, ακούς τον Ιμάμη;» Τι είναι ο κ. Χαρδαλιάς; Αυτοκράτωρ; Με ποιό δικαίωμα αποφαίνεται  και αποφασίζει μόνος του; Δεν υπάρχει η Βουλή των Ελλήνων; Στην Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, την οποία μνημονεύσαμε παραπάνω, διαβάζουμε και τα εξής, τα οποία προφανώς ζωγραφίζουν τον απαράδεκτο αυτόν Υπουργό: «Παρακολουθών εμβρόντητος έναν Υφυπουργόν αμφιλεγόμενον υποστάσεως  αμφιβόλου και αμφισβητουμένης, εκφέροντα λόγον (τρόπος του λέγειν) αγοραίον, φθογγολικώς  ανάλογον, με παρατονισμούς και σολοικισμούς κεραυνοβόλους, σύνταξιν ετοιμόρροπον, κοινοτοπίας απελπιστικάς,  προσπαθείας εντυπωσιωθηρικής φραστικής εκζητήσεως αγωνιώδεις… επαναλαμβάνοντα, ότι ”όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι”…» (βλ. σελ. 8).

Αλλά και η Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, γνωστή για τους Ελληνο-Χριστιανικούς αγώνες της, γράφει τα εξής τρομερά: «Συνεδριάζουν κανονικά στις Μασσονικές Στοές, στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και στους Ροταριανούς Ομίλους; Στις υπαρξιακές αυτές μαζώξεις, που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, συμμετέχουν συνήθως και άτομα μεγάλης ηλικίας, που κατά κανόνα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες… Ζητάμε ρητή και δημόσια δήλωση (όπως και στην περίπτωση της Εκκλησίας) να λέει: Απαγορεύεται οποιαδήποτε συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, των Μασσονικών Στοών και των Ροταριανών Ομίλων λόγω αυξημένου κινδύνου διασποράς του νέου Κορωνοϊού. Διαδώστε το για την προστασία της δημόσιας υγείας!» (ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ – βλ. φ. της 14ης.04.2020, σελ. 8).

Διερωτώμαι: Μήπως, λοιπόν, έχουμε Δικτατορία στην Ελλάδα και δεν το έχουμε αντιληφθεί;

 Έπειτα από το Μεγάλο Σάββατο (18.04) στις 21:00’ το βράδυ έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (20.04) απαγορεύεται αυστηρώς κάθε μετακίνηση! Για ποιο λόγο; Γιατί άραγε ένας άνθρωπος, λαμβάνοντας όλα τα προφυλακτικά μέτρα, δεν μπορεί να επισκεφθεί τον εορτάζοντα ή άρρωστο συγγενή του, τον ηλικιωμένο φίλο του, τον συνεργάτη του; Με ποιο δικαίωμα, χωρίς να υπάρχει κάποιος Νόμος, εντελώς αυθαίρετα μας απαγορεύουν την κυκλοφορία; Ούτε στην Γερμανική κατοχή, την οποίαν εγώ έζησα, δεν είχαμε τέτοιους νόμους! Όλα αυτά, λοιπόν, είναι δαιμονικές μέθοδοι και σκοπό έχουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τα χειρότερα, τα οποία πολύ σύντομα έρχονται.

Από τη θέση αυτή, λοιπόν, δηλ. από την Ωραία Πύλη του ιερού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου, καταγγέλλω, ότι στις ημέρες μας διώκεται ο Χριστός και η Εκκλησία Του! Διώκεται πρωτίστως μεν από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη  και τα Κυβερνητικά Πρόσωπα, εν συνεχεία δε εμμέσως πλην σαφώς και από την Εκκλησιαστική Ηγεσία, δηλ. από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος! Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αφού τηρούν σιγήν ιχθύος στον συντελούμενο διωγμό, εμμέσως πλην σαφώς, είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας Του!  

Μπροστά στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, στα εγκλήματα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η εκκλησιαστική Ιεραρχία Ηγεσία έχει πάθει μια πρωτοφανή μουγκαμάρα!
Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις, μέσα στις οποίες, ευτυχώς, συγκαταλέγεται και ο διάδοχός μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος! Ακολουθούν οι  Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς, Πατρών κ. Χρυσόστομος και κάποιοι ζηλωτές ιερείς! Ο Σεβ. Κερκύρας αποτόλμησε να τελέσει την  λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος μέσα στο Ναό με 5-6 πρόσωπα, τα οποία ο ίδιος προσκάλεσε να συμμετάσχουν! Τώρα πλέον είναι κατηγορούμενος, παραπέμπεται δε να δικασθεί μέσα στο μήνα Μάϊο. Επί πλέον ένας ζηλωτής ιερεύς της Χίου, ο π. Χριστοφόρος Γουρλής, το πρωΐ του Μεγάλου Σαββάτου σκόρπισε με ενθουσιασμό τα βάγια, ψάλλοντας το «Ανάστα ο Θεός», συγχρόνως όμως είχε αφήσει ανοιχτές τις πόρτες της ιερού Ναού!Συνελήφθη, λοιπόν, από την Αστυνομία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και του επεβλήθη χρηματική ποινή 5.000 ευρώ!!! Έπειτα είναι και ο αγαπητός μας π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο οποίος εξωτερίκευσε την αγανάκτηση της ψυχής του με ένα πολύ δυνατό-ομολογιακό τρόπο, βροντοφωνάζοντας με ηρωϊσμό τη λέξη ΑΙΣΧΟΣ! Ακολουθούν ο αγαπητός μας π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος από την Πάτρα, ο π. Γεώργιος Σχοινάς από το Κουκάκι, ίσως δε και μερικοί ακόμη ιερείς, ελάχιστοι όμως εν σχέσει με τον αριθμό των εν Ελλάδι Εφημερίων, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν και δεν δίστασαν να επιτελέσουν το χρέος των!

 Ο κοσμικός Τύπος καταγράφει το γεγονός και σημειώνει: «ΗΡΩΕΣ ΙΕΡΕΙΣ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ» (βλ. Ελεύθερη Ώρα, φ. της 24.04.2020, σελ. 1). Ώστε, λοιπόν, οι Εκκλησιαστικοί Ηγετικοί Παράγοντες έχουν χάσει τη φωνή τους;

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εις βάρος των  Ορθοδόξων αντιθέτως οι Μουσουλμάνοι είναι ελεύθεροι! Πηγαίνουν στους ναούς των, στριμώχνονται ο ένας κολλητά πάνω στον άλλο, και όμως κανείς δεν τους ενοχλεί! «Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του παρακάλεσε τους Μουσουλμάνους  να μείνουν σπίτια τους κατά τη διά-κεια του Ραμαζανιού», διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»!!! (βλ. φ. της 24.04.2020, σελ. 2). Τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η Κυβέρνηση τους διατάζει και τους φυλακίζει στα σπίτια τους, τούς Μουσουλμάνους όμως τους ικετεύει και τους παρακαλεί! 

Οι ημερήσιες Εφημερίδες δεν σταματούν να σχολιάζουν δυσμενώς για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα όσα συμβαίνουν με τους Μουσουλμάνους: «ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, γράφει η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Μ. Τρίτη, 14.04.2020, σελ. 9), κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και διαδηλώνουν ελεύθερα διασπείροντας τον ιό, οικογένειες από Ρομά οργανώνουν γαμήλια γλέντια, αλλά η Κυβέρνηση, οι Κρατικοί Αξιωματούχοι, η Δικαιοσύνη και οι Δημοσιογράφοι δακτυλοδείχνουν τον ιερέα στο Κουκάκι και τον Μητροπολίτη Κερκύρας ως ενόχους της πανδημίας και δημόσιους κινδύνους, και ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες επικοινωνιακού λιντσαρίσματος…. Ουαί Υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
Ο Ευαγγελάτος «έβαλε» τη δικαστική τήβεννο και καταδίκασε όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί
– Η εισαγγελική παρέμβαση και η στάση του μητροπολίτη Κερκύρας
 Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
Δόξα τω Θεώ! Η προειδοποιητική βολή του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα έπιασε τόπο
– Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που αποφάσισε η Κυβέρνηση είναι φασιστικό μέτρο. Λέμε ΟΧΙ!
 Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού