«Η χρήση της αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά σε κάποιες επιχειρήσεις, ενώ σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της ιδιωτικής οικονομίας»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την υλοποίηση της «πρωτοποριακής» ψηφιακής κάρτας εργασίας ανακοίνωσαν έπειτα απο συνάντηση τους, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Στην συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα, στόχος της οποίας είναι ο περιορισμός των φαινομένων της «μαύρης», αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που εξέδωσαν τα δύο συναρμόδια υπουργεία, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα είναι το σύστημα παρακολούθησης του χρόνου εργασίας στην ψηφιακή εποχή, καθώς θα καταγράφει τον μισθό ανά ώρα, υπερωρίες και χρόνο ανάπαυσης. Η κάρτα δεν θα είναι απαραίτητα σε ψηφιακή, αλλά μπορεί να είναι και μια εφαρμογή στο κινητό η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Η χρήση της αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά σε κάποιες επιχειρήσεις, ενώ σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της ιδιωτικής οικονομίας.

Σοβαρές υποψίες προκύπτουν στον απλό αναγνώστη στο άκουσμα τέτοιου είδους νεόφερτων ψηφιακών μέσων διακυβέρνησης, όπως τα περιστατικά κρυφής αλίευσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Αποτελεί άραγε το παρόν εργαλείο άλλη μια προσπάθεια να παραδοθούν τα προσωπικά μας στοιχεία στα χέρια όσων εξυπηρετούν την ατζέντα του καθολικού ελέγχου και του μετανθρωπισμού; Τα σωματεία πάντως των εργαζομένων δεν φαίνεται να ανησυχούν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Πού παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων;
– Συλλογή και διαχείριση προσωπικών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων
– Ο νέος Μεγάλος Αδελφός έρχεται με διευρυμένες δυνατότητες
– Ο Μεγάλος Αδελφός είναι παντού. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα