Αλήθειες, σκέψεις και προβληματισμοί

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Υπάρχει μια τάση τελευταία, τα μέτρα προστασίας του κορωνοϊού να γίνονται «λάστιχο» από το υπόγειο στο ρετιρέ και ανάποδα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάποιο σκοπό. Ο σκοπός αυτός, έχει αρχίσει να φαίνεται στο βάθος, πίσω από την κορυφογραμμή του αφηγήματος: Ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Όμως ο εμβολιασμός έχει σώσει την ανθρωπότητα και έχει βάλει γερά θεμέλια στη τεχνητή ανοσία. Τώρα γιατί τέτοια αντίδραση;

Το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι το συμβατικό, αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Δεν είναι ένα κοινό εμβόλιο που εμπεριέχονται μέρη του ιού ή εξασθενημένοι ιοί ή νεκροί ιοί ή που ενεργοποιούν με την παρουσία τους στο αίμα το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία γενετικής κατά την οποία εισάγεται τεχνητό γενετικό υλικό που φέρει οδηγίες κατασκευής πρωτεϊνών του ιού στον οργανισμό. Τα οργανίδια του κυττάρου θα φέρουν εις πέρας την κατασκευή και στη συνέχεια θα υπάρξει παράγωγη αντισωμάτων ενάντια σε αυτές τις πρωτεΐνες.

Η πλειονότητα των γιατρών, ωστόσο, έχει τις επιφυλάξεις της για ένα εμβόλιο που από ό,τι φαίνεται, δύναται να επηρεάζει τον γενετικό μας κώδικα. Διότι με το ανάλογο ένζυμο που υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας, μπορεί το γενετικό υλικό να μετατραπεί σε DNA και να ενσωματωθεί σε αυτό του εμβολιαζόμενου με αμφίβολα αποτελέσματα που πιθανόν να καθορίσουν και τον χρόνο ζωής του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν αυτό το εμβόλιο τροποποιείται ώστε να χορηγηθεί και σε μικρά παιδιά.

Μία άλλη ανησυχία που εμφανίζεται είναι ο μέσος όρος παράδοσης των εμβολίων. Τα συμβατικά χρειάζονται κατά μέσο όρο 10 με 15 έτη και για να πάρουν έγκριση από τον ΕΟΦ τον αντίστοιχο του εξωτερικού (FDA) και χρειάζεται μακρόχρονη διαδικασία. Τώρα ξαφνικά παρακάμπτεται αυτή η χρονική περίοδος και «τρέχει» το πρόγραμμα της παρασκευής μέσα σε 8 με 10 μήνες έχοντας ως πρόσχημα την επικινδυνότητα, ενώ μερικά εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου είναι έτοιμα πριν από την έγκριση του Οργανισμού. Βέβαια, υπάρχει μια 10ετής μελέτη σχετικά με τα εμβόλια γενετικής τεχνολογίας, όμως για τον συγκεκριμένο ιό «τρέχει» σε διάστημα λιγότερο από χρόνο. Επίσης για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά ανακοινώνεται η ανακάλυψη ενός εμβολίου με δελτίο τύπου και όχι με δημοσίευση σε ιατρικό έντυπο ή συνέδριο, προκειμένου να ελεγχθεί η όλη μελέτη σχετικά με τη μεθοδολογία, το υλικό, τα αποτελέσματα, την ασφάλεια και όλες τις άλλες παραμέτρους.

Οι παρενέργειες, είναι ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο. Τα εμβόλια, όπως όλα τα φάρμακα, έχουν επιθυμητές δράσεις, ανεπιθύμητες ενέργειες και παρενέργειες που κυμαίνονται από ήπιες μέχρι σοβαρές. Οι παρενέργειες μπορούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες βλάβες μέχρι και θάνατο. Από προηγούμενες μελέτες σε ζώα και εθελοντές, έχουν καταγραφεί διάφορες σοβαρές παρενέργειες από εμβόλια που περιέχουν γενετικό υλικό, οι οποίες περιλαμβάνουν φλεγμονή, μυοπάθεια, παγκρεατίτιδα, ηπατική στεάτωση, πολυστροφία, βλάβες στα νεύρα, αυτό-άνοσα νοσήματα (π.χ. εγκάρσια μυελίτιδα) και άλλα. Πώς εγγυώνται την ασφάλειά τους οι παραγωγοί, όταν μέχρι πρότινος αρνούνταν να πάρουν την ευθύνη για τις παρενέργειες; 

Έπειτα προκύπτουν και θέματα μεταφοράς και συντήρησης των εμβολίων από τη μονάδα παραγωγής προς τις χώρες που το έχουν παραγγείλει, καθώς οι θερμοκρασίες που πρέπει να διατηρείται το εμβόλιο μέχρι τη χορήγησή του σε ασθενείς, είναι στους -80 βαθμούς. Οι θάλαμοι που λειτουργούν σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν είναι εύκολο να βρεθούν.

Τέλος, ασκείται πίεση πανταχόθεν ώστε το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό, με αρχή τις αεροπορικές εταιρείες που θα δέχονται επιβάτες μόνον αν κάνουν το εμβόλιο. Αυτό είναι κάτι που στο παρελθόν δεν το συναντήσαμε ποτέ άλλοτε, γιατί δε χρειαζόταν, δεν ήταν απαραίτητο. Καθότι η χρήση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου προστατεύει τον οργανισμό με τη δημιουργία αντισωμάτων και λεμφοκυττάρων και επομένως δεν απειλείται η υγεία του από ένα μη εμβολιασμένο άτομο που ενδεχομένως να νοσήσει. Άρα δεν χρειάζεται να το κάνουν όλοι.

Καθώς, λοιπόν, η ανθρωπότητα περνάει κρίση, μεταξύ άλλων και κρίση αξιοπιστίας απέναντι στον επιστήμονα (ειδικά της ιατρικής), ας έχουμε κατά νου ότι:

  • – Δεν έχει χορηγηθεί υποχρεωτικό εμβόλιο ποτέ μέχρι τώρα.
  • – Κανένας λόγος, ιατρικός, επιδημιολογικός ή άλλος δε δικαιολογεί υποχρεωτικό εμβολιασμό.
  • – Η χορήγηση εμβολίου είναι μια ιατρική παρέμβαση στο σώμα για την οποία απαιτείται η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ του ατόμου που θα τη δεχθεί.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Πάπας: Στους φτωχούς το πρώτο το εμβόλιο
– Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
Εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο [mp3 2020]
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
– Από κοινού η παρέμβαση του ΠΣΕ-Βατικανού για την πανδημία
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
– Δωρεάν με τα λεφτά του λαού κύριε Πρωθυπουργέ, δε γίνεται!
– Για λόγους συμβολισμού, το παράδειγμα εμβολιασμού του Μητσοτάκη
– Ο Ιλαρίων πρόθυμος εθελοντής στις έρευνες για το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
– Οι οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τους πιστούς και η ώρα του Θεού σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού
– Ελάτε να συνδυάσουμε την ιατρική επιστήμη με το θαύμα της Ορθοδοξίας
– Το ήθος των “εμβολιαστών”, συνάδει με την Ιατρική επιστήμη;
– Αλλάζει ο εμβολιασμός στην Ευρώπη υπό την σκιά του Κορονοϊού;
– Έρχεται το αντίχριστο σφράγισμα μέσω του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;