…το ΣτΕ παρέλειψε τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που θίγονται με την παρούσα ΚΥΑ, η οποία μάλιστα παραβιάζει μία σειρά διεθνών συμβάσεων και άρθρων του Συντάγματος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Απορρίφθηκε την 01/07/2021 η αίτηση των γονέων και των εκπαιδευτικών για την αναστολή του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου (self-test) νόσησης από Covid-19 στα σχολεία. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (πρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Δήμητρα Μαυροπόδη).

Γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν αντιδράσει στην κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) η οποία εκδόθηκε στις 10/04/2021 και προβλέπει τον αποκλεισμό των μαθητών από τη σχολική μονάδα και περικοπή των αποδοχών από τους εκπαιδευτικούς, εφόσον αρνούνται να υποβληθούν σε self-test. Ο λόγος που το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την συγκεκριμένη κίνηση των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι πως «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

Όπως αναμενόταν. το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν προστάτεψε τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που θίγονται με την παρούσα ΚΥΑ. Στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, μιας έννοιας που μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 2 χρόνια κορονοϊού έχει καταστεί ο Προκρούστης των ελευθεριών του ελληνικού λαού, πρόσθεσε άλλη μία δικαστική απόφαση στο σωρό των αποφάσεων που υποδουλώνουν τον ελληνικό λαό και υποθηκεύουν το μέλλον του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των υποχρεωτικών self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
Υποχρεωτικό ή ανεφάρμοστο το self test για τους μαθητές; Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις
Τα αναξιόπιστα self test και η μετ’ εμποδίων επιστροφή στα σχολεία
Τοξική ουσία στα self tests στη Γερμανία