Το πνεύμα του Πάπα μοιάζει να εξαπλώνεται από το Βατικανό και να φτάνει ως την Κόρινθο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Ο πνευματικός μας πατέρας επομένως, ο Απόστολος Παύλος, μας δίδαξε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως Χριστιανοί, γιατί τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται φαινόμενα απειθαρχίας και απαξίας με αιρετικές και σχισματικές πρακτικές που σκοπό έχουν να διασπάσουν την Εκκλησία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο, αφού όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αυτή η πρακτική δεν ξεπλένεται ούτε με μαρτυρικό αίμα.

Υπάρχουν άνθρωποι που με θρασύτητα προσπαθούν να αποκόψουν τον Ποιμένα από το Ποίμνιο, ξεχνώντας τα λόγια του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου ότι, Εκκλησία άνευ Επισκόπου δεν μπορεί να σταθεί αλλά και παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει σωτηρία εκτός της Εκκλησίας γιατί το πρόβατο που θα βγει έξω από την μάνδρα ή «του χαμού ή του λύκου είναι».

Μόνο δύο παρατηρήσεις:

Η πρώτη αφορά στη μέθοδο. Όταν πρόκειται για τόσο σοβαρές κατηγορίες, αυτές δεν αντιμετωπίζονται με γενικόλογα και αοριστίες.

Η “λάσπη στον ανεμιστήρα” (τονίσαμε με bold γράμματα τις βαριές κατηγορίες) έχει υιοθετηθεί από τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας. Καμία διάθεση για διάλογο, πολλώ δε μάλλον, με οποιονδήποτε πιστό διαφωνεί.

Εμπνευσμένοι μονόλογοι και δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.

Ίσως το πνεύμα του Πρωτείου εκ Παύλειας καταγωγής πάει πακέτο με εκείνο του Αλάθητου.

Η δεύτερη αφορά στη ουσία, στο κινδυνευόμενον. Ζούμε στην εποχή της επέλασης του Οικουμενισμού. Η πολυβραβευμένη και πολυτιμημένη και καλοσπατουλαρισμένη πατριαρχία του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη εγκαλείται εις τον ουρανό ως οικουμενιστική.

Η εκκλησιαστική διοίκηση, από άκρου εις άκρον στον κόσμο, συντάσσεται στις προσταγές της παναίρεσης.

Η εποχή μας θυμίζει την εποχή της επικράτησης του μονοθελητισμού, όπου την αλήθεια της πίστης κράτησε μόνος ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής και οι μαθητές του, ενώ σύσσωμη η Διοικούσα Εκκλησία, στον γνωστό τότε κόσμο, βρέθηκε… εκτός Εκκλησίας. Γιατί ήταν εκτός Αληθείας.

Πριν κουνήσει με τόση παρρησία ένας Ποιμενάρχης το δάχτυλο στον πιστό λαό, θα πρέπει να ζυγιστεί στο ζυγό της Αλήθειας της πίστεως.

Να έχει καθρεφτιστεί καλά στον καθρέφτη της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, αν ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας.

Ο λαός της Κορίνθου, ο πιστός λαός του Θεού, δεν έχει να φοβηθεί ούτε απειλές, ούτε διωγμούς, ούτε το μαρτύριο.

Ταις πρεσβείαις του Αγίου Αποστόλου Παύλου, Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
O Μητροπολίτης Κορίνθου υιοθετεί και αναπαράγει την πλάνη
Μητρ. Κορίνθου: «Στην προσπάθειά μας να περισώσουμε την μισθοδοσία του Κλήρου απαρνούμεθα την ενχρίστωση…
– Ανοικτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κορίνθου για τη νεοφανείσα δοξασία της μολύνσεως εντός…
– Ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος δεν έχασε την ευκαιρία να προωθήσει πλανεμένη θεωρία