Επικαιρότητα

Κόρινθος, όπως λέμε Βατικανό

εικόνα άρθρου: Κόρινθος, όπως λέμε Βατικανό

Το πνεύμα του Πάπα μοιάζει να εξαπλώνεται από το Βατικανό και να φτάνει ως την Κόρινθο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Ο πνευματικός μας πατέρας επομένως, ο Απόστολος Παύλος, μας δίδαξε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως Χριστιανοί, γιατί τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται φαινόμενα απειθαρχίας και απαξίας με αιρετικές και σχισματικές πρακτικές που σκοπό έχουν να διασπάσουν την Εκκλησία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο, αφού όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αυτή η πρακτική δεν ξεπλένεται ούτε με μαρτυρικό αίμα.

Υπάρχουν άνθρωποι που με θρασύτητα προσπαθούν να αποκόψουν τον Ποιμένα από το Ποίμνιο, ξεχνώντας τα λόγια του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου ότι, Εκκλησία άνευ Επισκόπου δεν μπορεί να σταθεί αλλά και παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει σωτηρία εκτός της Εκκλησίας γιατί το πρόβατο που θα βγει έξω από την μάνδρα ή «του χαμού ή του λύκου είναι».

Μόνο δύο παρατηρήσεις:

Η πρώτη αφορά στη μέθοδο. Όταν πρόκειται για τόσο σοβαρές κατηγορίες, αυτές δεν αντιμετωπίζονται με γενικόλογα και αοριστίες.

Η “λάσπη στον ανεμιστήρα” (τονίσαμε με bold γράμματα τις βαριές κατηγορίες) έχει υιοθετηθεί από τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας. Καμία διάθεση για διάλογο, πολλώ δε μάλλον, με οποιονδήποτε πιστό διαφωνεί.

Εμπνευσμένοι μονόλογοι και δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.

Ίσως το πνεύμα του Πρωτείου εκ Παύλειας καταγωγής πάει πακέτο με εκείνο του Αλάθητου.

Η δεύτερη αφορά στη ουσία, στο κινδυνευόμενον. Ζούμε στην εποχή της επέλασης του Οικουμενισμού. Η πολυβραβευμένη και πολυτιμημένη και καλοσπατουλαρισμένη πατριαρχία του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη εγκαλείται εις τον ουρανό ως οικουμενιστική.

Η εκκλησιαστική διοίκηση, από άκρου εις άκρον στον κόσμο, συντάσσεται στις προσταγές της παναίρεσης.

Η εποχή μας θυμίζει την εποχή της επικράτησης του μονοθελητισμού, όπου την αλήθεια της πίστης κράτησε μόνος ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής και οι μαθητές του, ενώ σύσσωμη η Διοικούσα Εκκλησία, στον γνωστό τότε κόσμο, βρέθηκε… εκτός Εκκλησίας. Γιατί ήταν εκτός Αληθείας.

Πριν κουνήσει με τόση παρρησία ένας Ποιμενάρχης το δάχτυλο στον πιστό λαό, θα πρέπει να ζυγιστεί στο ζυγό της Αλήθειας της πίστεως.

Να έχει καθρεφτιστεί καλά στον καθρέφτη της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, αν ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας.

Ο λαός της Κορίνθου, ο πιστός λαός του Θεού, δεν έχει να φοβηθεί ούτε απειλές, ούτε διωγμούς, ούτε το μαρτύριο.

Ταις πρεσβείαις του Αγίου Αποστόλου Παύλου, Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
O Μητροπολίτης Κορίνθου υιοθετεί και αναπαράγει την πλάνη
Μητρ. Κορίνθου: «Στην προσπάθειά μας να περισώσουμε την μισθοδοσία του Κλήρου απαρνούμεθα την ενχρίστωση…
– Ανοικτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κορίνθου για τη νεοφανείσα δοξασία της μολύνσεως εντός…
– Ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος δεν έχασε την ευκαιρία να προωθήσει πλανεμένη θεωρία

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.