Ελευθέριος Κοσμίδης

Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος, Άσπρο – Μαύρο

εικόνα άρθρου: Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος, Άσπρο – Μαύρο

Εν ψυχρώ Οικουμενισμός στον αρκτικό κύκλο

19/4/2019

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου της Κρήτης, υπήρξε ατομική βόμβα στα θεμέλια της αλήθειας της πίστης μας, η οποία τροπικά εκτεινόμενη στον χρόνο, έχει ολέθριες επιπτώσεις ανάλογες με εκείνες που περιγράφονται για τη Χιροσίμα (και το Ναγκασάκι).
Μελετώντας τα αποτελέσματα εκείνης της τραγωδίας, οι ειδικοί χώρισαν από το κέντρο της εκρήξεως σε ομόκεντρους κύκλους με τον πρώτο στα 5 χλμ από το σημείο της ρίψεως, όπου ισοπεδώθηκαν τα πάντα και δεν έμεινε τίποτα παρά μόνον οι σκιές των θυμάτων, στον δεύτερο κύκλο ως τα 10 χλμ όπου δεν κατάφεραν να επιζήσουν από το ωστικό κύμα, ως και 30 χλμ όπου και όσοι έζησαν δέχθηκαν τόσο μεγάλη ποσότητα ραδιενέργειας που άλλαξε τη ζωή τους και των επιγόνων τους για πάντα.
Έμεινε δε στην ιστορία ως μια μαύρη σελίδα για την ανθρωπότητα με περισσότερους από 200000 νεκρούς συνολικά.
Εάν το 2016 θεωρηθεί το κέντρο της εκρήξεως του Οικουμενισμού στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, κάθε έτος που απομακρυνόμαστε χρονικά μπορούμε να αξιολογούμε τα αποτελέσματα αυτής.

Τον πρώτο χρόνο οι οικουμενιστές καθησύχαζαν τον πιστό λαό και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε κυριολεκτικά μαραθώνιο οικουμενιστικών ενεργειών για να εμπεδωθεί το νέο status quo.
Οι Ορθόδοξοι έκαναν αποτείχιση και ξεκίνησαν ανελέητοι διωγμοί. Η στάση τους αυτή αν και θεωρήθηκε βιαστική ή και ακραία, δικαιολογήθηκε πλήρως από τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αγίου Όρους στο θέμα του Κολυμπαρίου: “πλήρης και άνευ όρων υποταγή”.

Τον δεύτερο χρόνο με την εθιμοτυπία πολυτελείας, την ακαδημαϊκή μεθοδολογία με κατά παραγγελία papers, συνέδρια προκάτ και ημερίδες “σκότους βαθέως”, οι Οικουμενιστές νομιμοποιούν απροκάλυπτα τις συμπροσευχές κυρίως με έρεισμα καταστροφές και συμφορές. Οι Ορθόδοξοι μετά από ένα ξεκαθάρισμα δίνουν το στίγμα τους στην Ημερίδα Ορθοδοξία και Κολυμπάρι 2 χρόνια μετά και αποκαλύπτουν σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο την πραγματική διάσταση της εκτροπής.

Βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο μετά το Κολυμπάρι, με την βαθιά πληγή του Ουκρανικού να εγκαλεί τους Οικουμενιστές για σχίσμα στην Ορθοδοξία. Τρία χρόνια μετά το Κολυμπάρι η έκφραση Πάπας της Ανατολής είτε ως διάψευση, είτε ως κατηγορία καλλιεργείται συστηματικά και από το Φανάρι.
Οι δελφίνοι του Οικουμενικού θρόνου, επιδίδονται σε προκλητικότατες φιέστες, σκανδαλίζοντας με το πρωτόκολλο της χλιδής στις εθιμοτυπικές επισκέψεις τους, αλλά κυρίως με την εμπέδωση της Οικουμενιστικής λαίλαπας, σαν εμπειρία της Ορθοδοξίας.

Στο άρθρο που δημοσίευσε και η Κατάνυξη, ο μητροπολίτης Σουηδίας σε, θυρανοίξια στην Ισλανδία τα έκανε όλα… τέλεια. Σαν σεμινάριο Οικουμενιστικής συμπεριφοράς, με πρωτοκλασάτους Αρχιμανδρίτες από την Ελλάδα στο πλευρό του, για να παρακολουθήσουν από κοντά ένα σπάνιο masterclass της νέας εκκλησιολογίας που επιβλήθηκε στο Κολυμπάρι. Αφού δεν άφησε σπίτι αιρετικού αξιωματούχου που να μην επισκέφθηκε, συνέδριο που να μην προσκαλέστηκε σαν εισηγητής, και ομιλία του που να μην παίνεψε τον Πατριάρχη, τους κάλεσε και όλους να παραβρεθούν στην ακολουθία.

Το γεγονός αυτό, με πρόσχημα τις 200 ψυχές των Ελλήνων μεταναστών στην Ισλανδία, η ομάδα στο facebook έχει περισσότερα από 400 μέλη, είναι άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη πως ο Οικουμενισμός είναι η πιο επικίνδυνη αίρεση γι’ αυτό καλείται παναίρεση.

Το κυριότερο όπλο του όμως, σε αντίθεση με την ατομική βόμβα, είναι πως η αίρεση οδηγεί τον πλανεμένο αιρετικό στην κόλαση μετά θάνατον.

Όσοι επιχειρούν λοιπόν να παρουσιάσουν το μαύρο της παναιρέσεως του Οικουμενισμού σαν άσπρο και Ορθόδοξο, ας προσέξουν πολύ, γιατί η ευθύνη τους ενώπιον του Θεού είναι τεράστια.

Σχετικά άρθρα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.