εικόνα άρθρου: Κουρά νέας Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Όχι που δεν θα έσερνε τον σχισματικό χορό και ο λεγάμενος με τον ψευδοηγούμενο της νέας Εσφιγμένου!

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Την Κουρά μίας ακόμα νέας Μοναχής τέλεσε την Πέμπτη 27/6, στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδώνος Πηλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Πρόκειται για την Μοναχή Χρυσοστόμη, κατά κόσμον Ιουλία Καπασακαλίδου, 33 ετών, με σπουδές στα οικονομικά, η οποία έλαβε το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα, μετά από πέντε χρόνια δοκιμασίας και ανέλαβε την Ηγουμενία της Μονής.

Στην Κουρά παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος (της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας), ενώ συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος, πολλοί Κληρικοί μας, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας κ. Βασίλειος Καραΐσκος και πλήθος προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της Μονής, ύστερα από μακρά περίοδο ερημώσεως, ενώ εξήρε την καθοριστική συμβολή του Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου στην εξέλιξη αυτή και επισήμανε ότι «το σημερινό αποτέλεσμα είναι καρπός προσευχής ψυχών, που ποτέ δεν ξέχασαν την Παναγία την Λαμπηδόνα, που πονούσε η ψυχή τους για την ερήμωση της Μονής. Τα πράγματα εξελίχτηκαν με θαυμαστό τρόπο, που αποδεικνύει ότι, όταν αφεθούμε στα χέρια του Θεού, Εκείνος αναλαμβάνει να δώσει λύση…».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, επίσης και στην συμβολή του Γέροντα της Μονής Αρχιμ. Χρυσοστόμου, στην νέα σελίδα της ιστορίας της, ο οποίος φέρει πάνω του την αγιασμένη Αγιορείτικη παράδοση. Τόνισε ότι το μικρό αυτό Μοναστήρι, «με ζωντανή την παρουσία της Παναγίας, θα δίνει δύναμη στους προσκυνητές, χαρά στους κατοίκους της γύρω περιοχής, θα κοσμεί την μοναστική ζωή της Τοπικής μας Εκκλησίας, θα αποτελέσει έναν από τους πύργους που φυλάσσουν την Ιερά μας Μητρόπολη, μέσα στους οποίους συνεχίζεται απρόσκοπτα η παράδοση της προσευχής και της ζωντανής μοναχικής ασκήσεως».

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ευχήθηκε πατρικώς στην νέα Μεγαλόσχημη Μοναχή και Ηγουμένη Χρυσοστόμη να έχει δύναμη και να κρατά ενωμένη την αδελφότητα, βλέποντας στο πρόσωπό του τον πατέρα και συμπαραστάτη της.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.