Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μετά το Φανάρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τάσσεται υπέρ για κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους Παπικούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έχουμε σημειώσει στο σχετικό άρθρο που δημοσίευσε αποκλειστικά η Κατάνυξη με τίτλο Πώς οδηγούμαστε από την πανδημία και τις μανταλωμένες Εκκλησιές στο κοινό Πάσχα και την ένωση με τους Παπικούς: Κάνουν “την καρδιά τους πέτρα” και, ενώ οδηγούμαστε και εφέτος στο τραγικό κατάντημα να μην εορτάσει ο πιστός λαός το Πάσχα μέσα στις Εκκλησίες, εκείνοι σχεδιάζουν τον κοινό εορτασμό του Πάσχα το 2025 με τους παπικούς, απεργαζόμενοι την πλήρη ένωση.

Σήμερα διαβάζουμε στο site της Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων πως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλος Γ’ υπερθεμάτισε υπέρ της αλλαγής του ημερολογίου, με τρόπο ώστε να συνεορτάζουμε το Πάσχα Ορθόδοξοι και Καθολικοί.

Θα μπορούσε κάποιος να μας ψέξει για τη χρονική στιγμή που δημοσιεύεται το άρθρο, ενώ στο Ισραήλ μαίνεται μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση.

Είναι βέβαιο πως οι συνθήκες στη Μέση Ανατολή είναι σε κρίσιμη καμπή. Οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, οι συμμαχίες και η πολεμική ετοιμότητα είναι μια διαρκής απειλή. Μια ενδεχόμενη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή σημαίνει ανυπολόγιστο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο περιοριζόμαστε στην επισήμανση του γεγονότος. Παρακολουθούμε το ζήτημα πολύ στενά. Εκφράσεις του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, όπως Φυσικά, χρειαζόμαστε μια κοινή ημερομηνία”, σκανδαλίζουν τον πιστό λαό του Θεού.

Γίνεται ένας αγώνας δρόμου και η ατζέντα των οικουμενιστών Πατριαρχών, Αρχιερέων, Ιερέων, Μοναχών και Μοναζουσών, Ακαδημαϊκών και Θεολόγων για κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους Παπικούς, περιλαμβάνει τη σταδιακή δημόσια παραδοχή της εκτροπής. Επισημαίνουν λοιπόν, πως ήδη δύο Πατριάρχες τάσσονται υπέρ.

Ο Θεός να μας φυλάει

Χριστός Ανέστη !

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πώς οδηγούμαστε από την πανδημία και τις μανταλωμένες Εκκλησιές στο κοινό Πάσχα και την…
ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΙΚΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
Τα «άγρια» Ιεροσόλυμα
Στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών του Ισραήλ …
Η συνάντηση Ορθοδόξων Ιεραρχών στο Αμμάν της Ιορδανίας και τα αποτελέσματά της