Ελευθέριος Κοσμίδης

Κρυπτοχριστιανός Βασιλιάς;

εικόνα άρθρου: Κρυπτοχριστιανός Βασιλιάς;
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ένα θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με τελείως λάθος επικοινωνιακό μήνυμα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας απευθύνθηκε στο βρετανικό λαό, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος για τα Χριστούγεννα, και έκανε αίσθηση η αναφορά του στην επίσκεψή του στη Βηθλεέμ το 2020.

Τη στιγμή της αναφοράς του στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα παρεμβλήθηκαν μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα εκείνης της επίσκεψης.

Μεταξύ της συνοδείας του διακρίνονται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ίσως και μερικοί άλλοι Ορθόδοξοι κληρικοί και μοναχοί, αλλά και πλήθος αποτελούμενο από αξιωματούχους παπικούς, μονοφυσίτες Αρμένιους και Κόπτες.

Η είδηση παρουσιάστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ως κατόρθωμα του βρετανού μονάρχη, ο οποίος αποτελεί ex officio την κεφαλή της Αγγλικανικής εκκλησίας (!!!), που “..έβαλε στα σπίτια των Βρετανών Ορθόδοξους κληρικούς”

Δε θέλουμε να υποβαθμίσουμε την φανερή τιμή του Βασιλιά Καρόλου στην καταγωγή του πατέρα του Φιλίππου. Ούτε και αφορούν τον πιστό λαό οι μύχιες προσωπικές του πεποιθήσεις. Όσο παραμένει αρχηγός των αιρετικών  Αγγλικανών, όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι και άνευ αξίας. 

Από το σχετικό βίντεο μάλιστα, είδαμε πως το επικοινωνιακό λανσάρισμα, “του ομολογητή κρυπτοχριστιανού Βασιλιά που έβαλε στα σπίτια των Βρετανών χριστουγεννιάτικα Ορθόδοξους Ιερείς”, που επιχειρήθηκε ήταν μάλλον μια μεγαλοπρεπής παγίδα.

Παρακολουθώντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμα διαπιστώσαμε ότι πρόκειται  περισσότερο για μια φιέστα, απροκάλυπτη διαφήμιση του Οικουμενισμού, παρά για έμμεση βασιλική Ορθόδοξη ομολογία.

Κάπως έτσι συνεχίζεται ανεξέλεγκτα η καθημερινή μας παραπληροφόρηση.

Χριστός Ετέχθη!  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.