Επικαιρότητα

Κύπρος και Κρήτη οι όψιμοι δορυφόροι των σχισματικών ορέξεων του κ. Βαρθολομαίου

εικόνα άρθρου: Κύπρος και Κρήτη οι όψιμοι δορυφόροι των σχισματικών ορέξεων του κ. Βαρθολομαίου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…Να πούμε στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, συγχαρητήρια για το κατόρθωμα! …Θα τρέξει τώρα να συλλειτουργηθεί με Κύπριους Ιεράρχες για να τους μεταφέρει το μίασμα…

Ψήνεται η Κύπρος για την αναγνώριση του κακοκέφαλου της Ουκρανίας. Άλλος με τα συλλείτουργα, άλλος με τις συμπροσευχές, άλλος με τα ταξιδάκια, άλλος με τις διφορούμενες δηλώσεις και άλλος με το δεν κατάλαβε τι έγινε… Όλοι τους σχεδόν αφαιρούν ένα λιθαράκι από το οικοδόμημα της Εκκλησίας. Μετά την ελαφρόμυαλη Εκκλησία της Ελλάδας και τις κουζουλάδες της Εκκλησίας της Κρήτης, η Κύπρος παίρνει τη σκυτάλη. Ας ξυπνήσει ο Κυπριακός λαός επιτέλους, μήν πάθει ότι ο ελληνικός και ας τους πιέσει να μην πέσουν στην παγίδα του σχισματοαιρετικοποιού Βαρθολομαίου που τρίβει τα χέρια του!

Είναι αποκαλυπτικό το άρθρο της Φαίης που ακολουθεί. Το είδαμε εδώ:

————————————————————————–

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς.

Ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες συλλειτουργούν με τους σχισματικούς και φτάσαμε στο σημείο να μην αποτελεί πια είδηση. Μάλλον βρισκόμαστε στην φάση της «νορμαλοποίησης» αυτής της ανώμαλης κατάστασης.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στον εορτασμό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Φανάρι, κατά το Πατριαρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατρ. Κωνστ/Πόλεως Βαρθολομαίου, συμπαραστατουμένου από τον Πατρ. Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β, συμμετείχαν και αρκετοί Έλληνες Ιεράρχες μαζί με τον σχισματικό Τσερνίγιβ και Νίζνας Ευστράτιο.
Εκτός του Ζακύνθου Διονυσίου, διαβάζουμε στην Ρομφαία ότι συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος καθώς και ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου δεν έχει αναγνωρίσει την σχισματική ψευδοεκκλησία, αλλά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος μιμείται τους «νεοχωρίτες» Ιεράρχες οι οποίοι ενήργησαν ως δούρειοι ίπποι του εσβεσμένου Φαναρίου, αναγνωρίζοντας ντεφάκτο τους σχισματικούς για να εκβιάσουν μία μελλοντική Σύνοδο της Ιεραρχίας, όπως κι έγινε.

Ο σχισματικός Ευστράτιος άκρη δεξιά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.