Επικαιρότητα

Κύπρου: Είπα στον Ονούφριο να ζητήσει Αυτοκεφαλία από τον Μόσχας

εικόνα άρθρου: Κύπρου: Είπα στον Ονούφριο να ζητήσει Αυτοκεφαλία από τον Μόσχας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… Ο κ. Χρυσόστομος επανέλαβε ότι είχε αναλάβει μεσολαβητική πρωτοβουλία και είχε μεγάλο αριθμό επαφών, με άλλες Εκκλησίες…

Είναι σαφές ότι το θέμα του Ουκρανικού Κακοκέφαλου, που δημιουργεί το φοβερό Σχίσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό του αρχηγού της Σχισματοαίρεσης, του Οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, κάθεται στο στομάχι πολλών εκ των προκαθημένων των τοπικών Εκκλησιών.

Όλα τα στομάχια δεν είναι παμφάγα σαν του κ. Ιερώνυμου Αθηνών, αλλά είναι ευαίσθητα και δεν χωνεύουν εύκολα τα δόλια και μοχθηρά έργα του Φαναρίου. Έτσι και η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, δυσκολεύεται. Αντί όμως να μιλήσει έξω από τα δόντια και να “συντρίψει” την κεφαλή του Σχίσματος, αναζητεί μεσοβέζικες λύσεις.

Διαβάσαμε στο aviketos.com:


Κύπρου: Είπα στον Ονούφριο να ζητήσει Αυτοκεφαλία από τον Μόσχας

Δήλωση – “βόμβα” σχετικά με τον εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο οποίος συλλειτούργησε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Λευκωσία, τον Μητροπολίτη Τερνουπόλεως και Κρεμενέτς, Σέργιο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας (υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο). 

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε : “Διαμήνυσα στον Ονούφριο να πάει να δει τον Κύριλλο (Πατριάρχη Μόσχας) και να του πει να δώσει Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία με προκαθήμενο τον Ονούφριο και θα μείνει στην ιστορία ο Κύριλλος ως μέγας Πατριάρχης της πίστης”.

Ο κ. Χρυσόστομος επανέλαβε ότι είχε αναλάβει μεσολαβητική πρωτοβουλία και είχε μεγάλο αριθμό επαφών, με άλλες Εκκλησίες, αλλά, είπε, “ο Οικουμενικός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και γι’αυτό αποσύρθηκε”. Τέλος, υποστήριξε ότι άλλες Εκκλησίες δεν μπορούν να το πράξουν (σ.σ: να μεσολαβήσουν) “λόγω οικονομικών προβλημάτων”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Δριμεία επίθεση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε τρεις μητροπολίτες του, αλλά και στον Πατριάρχη Μόσχας. Η απάντησή τους…

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.