Επικαιρότητα

Κυριακή Α’ Οικουμενικής Συνόδου [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

εικόνα άρθρου: Κυριακή Α’ Οικουμενικής Συνόδου [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]
Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Δεν μοιάζουν οι σημερινοί ποιμένες με τους Αγίους 318 Θεοφόρους Πατέρες”


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο μεθέορτο κλίμα της μεγάλης εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και πριν την μεγάλη εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, μας ομιλεί ο π. Θεόδωρος, στο κήρυγμά του που ακούμε στο ακόλουθο ηχητικό απόσπασμα.

Όσες αιρέσεις και αν εμφανιστούν, ο Θεός δεν θα μας αφήσει ορφανούς. Όπως τότε οδήγησε τον Μέγα Κωνσταντίνο και συνεκάλεσε την Α’ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, έτσι και στις μέρες μας και πάντα, θα στέλνει τους κατάλληλους ανθρώπους να μας σώσουν από τις αιρέσεις.

Σήμερα αποκρύπτεται η μεγάλη αίρεση του οικουμενισμού και εσωτερικά κατατρώγει τα σπλάχνα της Εκκλησίας και οι Ποιμένες μας δεν μοιάζουν με τους Αγίους 318 Θεοφόρους Πατέρες, ούτε έχουμε κανέναν Μεγάλο Κωνσταντίνο, να συγκαλέσει αμέσως Σύνοδο. Εδώ και 50 – 60 χρόνια ετοιμάζεται αυτή η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος για του χρόνου, η οποία δεν θα συγκληθεί για να καταδικάσει την αίρεση αλλά για να τη δικαιολογήσει. Δεν θα συμφωνεί με τις προηγούμενες Οικουμενικές Συνόδους όμως, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να είναι συνέχεια αυτών. Όση στενοχώρια κι αν μας προκαλούν αυτά, δεν θα θριαμβεύσει ποτέ η αίρεση. Πρέπει να έχουμε μέσα μας χαρά γιατί ο Θεός είναι παρών.

Επίσης ο π. Θεόδωρος, αναφέρεται σε έναν εορτάζοντα Άγιο της ημέρας αυτής, τον Άγιο Συμεών του Θαυμαστού Όρους, ο οποίος έχει να μας διδάξει πολλά με τον βίο του. Χαρακτηρίζεται και ως Νέος Στυλίτης. Χιλιάδες κόσμου έτρεχαν να τον συμβουλευτούν και να αναπαυθούν.

Από βρέφος άρχισε να ασκείται, μας λέγει ο βιογράφος του, μέχρι να πεθάνει. Η μητέρα του προσευχόταν στον Τίμιο Πρόδρομο, με θέρμη για να αποκτήσει παιδί το οποίο θα το αφιέρωνε σε αυτόν. Μιμήθηκε πολύ τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ο Άγιος Συμεών.

Ακούμε πως ο Τίμιος Πρόδρομος πληροφόρησε την μητέρα του Συμεών για το χαριτωμένο παιδί που επρόκειτο να αποκτήσει, μαθαίνουμε για την ασκητική του ζωή από την παιδική του ηλικία, τα θαύματά του, και πως χωρίς να πάει καθόλου σε σχολεία, έγραψε και σώζονται πολλές ομιλίες και επιστολές που έστειλε προς τους αυτοκράτορες.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.