π. Θεόδωρος Ζήσης

«Οι οικουμενιστές θέλουν να ευπροσωπούν εν σαρκί»-Κυριακή προ της Υψώσεως- Η περιτομή δεν σώζει ο Σταυρός σώζει [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

εικόνα άρθρου: «Οι οικουμενιστές θέλουν να ευπροσωπούν εν σαρκί»-Κυριακή προ της Υψώσεως- Η περιτομή δεν σώζει ο Σταυρός σώζει [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]
Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Να καυχόμαστε για τον Σταυρό του Χριστού, να σηκώνουμε ευχαρίστως το φορτίο του. Να προσπαθούμε να είμαστε αρεστοί στον Θεό, να μη μας συγκινούν τα κοσμικά αγαθά και να νεκρώνουμε τα πάθη μας”


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κήρυγμα στην Κυριακή προς της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ακούμε στο ακόλουθο ηχητικό απόσπασμα, όπου η  Εκκλησία μας προσαρμόζει τους ύμνους και τα αγιογραφικά αναγνώσματα προς τον Τίμιο Σταυρό.

Η αποστολική περικοπή της Κυριακής προ της Υψώσεως, έχει σχέση με τον Σταυρό του Κυρίου. Ο π. Θεόδωρος, μας ομιλεί αρχικά σχετικά με την προς Γαλάτας επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο επίλογος της οποίας αποτελεί την αποστολική περικοπή της ημέρας, και μας αναφέρει τους λόγους για τους οποίους την έγραψε ο Απόστολος.

Ας δώσουμε την προσοχή μας στο περιεχόμενο της αποστολικής περικοπής, στους λόγους του Αγίου Αποστόλου Παύλου, γιατί είναι πολύ σχετικό το θέμα της επιστολής ειδικά στις ημέρες μας, που ψευδοδιδάσκαλοι κηρύσσουν «έτερον ευαγγέλιον», ότι σώζεται ο άνθρωπος και στον ιουδαϊσμό και στο Ισλάμ. Το κατεστημένο της εποχής εκείνης έχει πολλά κοινά με το σημερινό κατεστημένο.

Η αποστολική αυτή περικοπή απευθύνεται στον καθένα μας: Να καυχόμαστε για τον Σταυρό του Χριστού, να σηκώνουμε ευχαρίστως το φορτίο του. Να προσπαθούμε να είμαστε αρεστοί στον Θεό, να μη μας συγκινούν τα κοσμικά αγαθά και να νεκρώνουμε τα πάθη μας. Να έχουμε μέσα μας τον Χριστό μας και να μη μας αγγίζουν οι ψευτοδιδασκαλίες.

π.Θεόδωρος Ζήσης, Κυριακή Προ της Υψώσεως – Ερμηνεία της αποστολικής περικοπής [mp3-2015].wmv

Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης – Εκφ. 13/9/2015

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Συντονιστείτε! Την ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 στις 19:00 μ.μ.: Ὁ Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και η επιστροφή της Αγίας Τριάδος στην Κωνσταντινούπολη

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Γιά τόν Θεό εἶναι περισσότεροι τρεῖς Ὀρθόδοξοι ἀπό μυριάδες αἱρετικῶν: "Οὐκ ἐν τοῖς πλείοσιν εὐδόκησεν ὁ Θεός"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.