Ελένη Παπασταματάκη

Ο αφορισμένος και ο εισηγητής του Οικουμενισμού μαζί την Κυριακή της Ορθοδοξίας

εικόνα άρθρου: Ο αφορισμένος και ο εισηγητής του Οικουμενισμού μαζί την Κυριακή της Ορθοδοξίας
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας αλλά και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να συναντηθούν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

 Ο Πρωθυπουργός στο Φανάρι

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας επέλεξαν να συναντηθούν ο Πρωθυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και βρέθηκαν να συνεορτάζουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι δύο πολέμιοι της Ορθοδόξου Πίστεως. Από τη μια ο εισηγητής και αυτουργός του Σχίσματος μέσα στην Εκκλησία μας με την ίδρυση του ψευδοαυτοκέφαλου στην Ουκρανία, ο νους και εκτελεστής της παναίρεσης του Οικουμενισμού, και από την άλλη ο διώκτης της χριστιανοσύνης. Πόσες αιρέσεις δεν αναβίωσαν με τις «ευλογίες» του Πρωθυπουργού!

Η τακτική του Μητσοτάκη είναι η γνωστή τακτική αυτών που εργαλειοποιούν τη θρησκεία και εφαρμόζουν τα σατανικά τους σχέδια. Μας θυμίζει βέβαια τη δράση των Πομπέο και Πάιατ που εμπλέχτηκαν στα θέματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και υποκίνησαν την απόδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην ψευδοεκκλησία των αχειροτόνητων σχισματικών της Ουκρανίας, από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μας πείθει ότι εκεί πήγε να συνεορτάσει ως πιστός χριστιανός.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλά στο κήρυγμά του για το δράμα του Ουκρανικού λαού

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Φανάρι ο Πατριάρχης έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Είπε μεταξύ άλλων «Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ποιος νοήμων χριστιανός Ορθόδοξος μπορεί να πιστέψει αυτό το μελοδραματικό λογύδριο του κ. Βαρθολομαίου, του ανθρώπου που δίχασε και διαίρεσε το λαό της Ουκρανίας, που προκάλεσε βιαιοπραγίες και σύγχρονους διωγμούς των αδερφών μας Ορθοδόξων και όπλισε περισσότερο με μίσος και βαναυσότητα τους εχθρούς του Χριστού μας. Σε πολλά άρθρα της η Κατάνυξη αναλύει αυτό το θέμα, τη δράση και τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία.

Τσίπρας και Μητσοτάκης απευθύνονται στον κ. Βαρθολομαίο για να μεσολαβήσει

Αυτό όμως που αξίζει ακόμα να σταθούμε είναι η προσπάθεια ανάδειξης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως Μεγάλου Εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Ανατολή, κάτι σαν Πάπας της Ανατολής ή ως πρόσωπο «κλειδί» μάλλον; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το ότι έσπευσαν να συναντηθούν μαζί του και ο Πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Στο ίδιο δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι αντικείμενο των συζητήσεων εκτός από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, ήταν το αίτημα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αλλά και η στήριξη της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και Ίμβρο. Αυτός ο κοινός καημός των άθεων πολιτικών και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη Σχολή της Χάλκης, πιστοποιεί πως πρόκειται να γίνει σφηκοφωλιά και ορμητήριο αντίχριστων και δαιμονικών δυνάμεων. Το θέμα αυτό αναλύεται διεξοδικά στο άρθρο της Κατάνυξης «Φάκελος Σχολή της Χάλκης».

Αυτό το τρίγωνο Αμερική – Ελλάδα – Φανάρι φαίνεται να παίζει βασικό ρόλο στα τεκταινόμενα. Δίαυλοι επικοινωνίας, ροές χρημάτων και ανταποδόσεων παίρνουν και δίνουν. Κομμάτια ενός παζλ που αν κάποιος τα συναρμολογήσει θα καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα. Τι συμφέροντα είχε η Αμερικανική κυβέρνηση και κάηκε τόσο αν θα έπαιρνε Αυτοκεφαλία η Ουκρανία; Ευαίσθητο θρησκευτικό αισθητήριο; Δε νομίζουμε. Ομοίως και ο κ. Μητσοτάκης που έχει αποδείξει τη σχέση του με την Αγία Πίστη μας και όμως κόβει κονδύλια χρηματοδότησης για τη Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, ένα ίδρυμα εκκολαπτήριο κακοδαιμονίας και πλάνης ιδρυθέν από τον μεγάλο μασώνο Πατριάρχη Αθηναγόρα. Ο ίδιος άνθρωπος, τώρα έχει αδημονία για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης! Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι λίγες μέρες πριν επισκέφθηκε τον Βαρθολομαίο και η Erika Olson, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Πρωθυπουργός συναντιέται και με τον Τούρκο Πρόεδρο 

Δημοσίευμα μας πληροφόρησε επίσης ότι ακολούθησε συνάντηση και γεύμα του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο ύστερα από πρόσκληση του κ. Ερντογάν. Στο επίκεντρο της συζήτησης περιλαμβάνονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η αρχιτεκτονική ασφάλειας στη Μεσόγειο.

Μας έχει συνηθίσει ο κ. Μητσοτάκης να προσβάλλει εορτές της Χριστιανοσύνης μας και εθνικές επετείους, όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν με την πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου στην πατρίδα μας κατά την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής για το Έπος του 40.

Ημέρες μνήμης, σεβασμού και τιμής για τον λαό μας, αποτελούν ημέρες αναλώσιμες χωρίς καμία αξία για τον αποτυχημένο Πρωθυπουργό της πολύπαθης Ελλάδας μας.   

Πονάμε με βαθύ άλγος όταν βλέπουμε άνθρωποι ανίκανοι να βρίσκονται στο τιμόνι της πατρίδας μας και να την οδηγούν κατευθείαν στα βράχια. Ακόμα πιο οδυνηρό όμως είναι για όλους εμάς τους συνειδητούς Ορθοδόξους να βιώνουμε αυτόν τον διασυρμό και εκπεσμό της Πίστης μας, όπου επικίνδυνοι και γόητες αναλαμβάνουν εκκλησιαστικά αξιώματα καθαρά για ιδιοτελείς σκοπούς ταπεινώνοντας την Αγία μας Εκκλησία και οδηγώντας ψυχές στην Κόλαση. Ἡ ἄμπελος τῆς κακίας, ἐξέτεινε τά κλήματα τῆς ἀσεβείας, καί τόν βότρυν τόν πικρόν, ἐξήνθησε, καί θυμός δρακόντιος ὁ οἶνος αὐτῶν˙ ἐξ οὗ τόν λαόν τοῦ Κυρίου ἐπότισαν ὄντως, τήν θολεράν κακόνοιαν. Από τον Κανόνα, ποίημα του Αγίου Θεόδωρου Στουδίτου που ψάλλεται κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αυτό έχει να πει ο κ. Βαρθολομαίος εν όψει της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία;
Οι δύο Πάπες και γιατί ο Βαρθολομαίος είναι ο μεγαλύτερος αιρετικός όλων των αιώνων
Ανεξέλεγκτος ο Βαρθολομαίος, μοιράζει Αυτοκεφαλίες

Σχετικά άρθρα

Ο βίος του Οσίου Πατρός ημών Ισαακίου, Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων, του Ομολογητού

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. “Τύπος πέφηνας, τῆς ἐγκρατείας καί ἑδραίωμα τῆς Ἐκκλησίας, Ἰσαάκιε Πατέρων ἀγλάϊσμα· ἐν ἀρεταῖς γάρ φαιδρύνας τόν βίον σου, Ὀρθοδοξίας τον λόγον ἐτράνωσας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστόν τον Θεόν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τό μέγα ἔλεος” (Ἀπολυτίκιον)

Ο βίος του Οσίου Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων του Ομολογητή

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. "Κλῆσιν ἀγγελώνυμον ἐσχηκώς, ἰσάγγελος ὤφθης, ἐν τῷ κόσμῳ μετά σαρκός, ὡς ἱερομύστης, καί στῦλος Ἐκκλησίας, ἔνθεν, ὦ Μιχαήλ σε, Χριστός ἐδόξασε" (Μεγαλυνάριον)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.