εικόνα άρθρου: Κυριακή της Τυρινής [2023]
Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Οι Άγιοι Πατέρες θέσπισαν σήμερα προ της Αγίας Τεσσαρακοστής την Ανάμνηση της εξορίας των Πρωτοπλάστων από την τρυφή του Παραδείσου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κλείνει σήμερα η προπαρασκευαστική περίοδος των τριών πρώτων εβδομάδων του Τριωδίου και από αύριο αρχίζει η Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Η Ευαγγελική περικοπή έχει τρία θέματα, το πρώτο ότι πρέπει να συγχωρούμε τον αδερφό μας, το δεύτερο ότι η νηστεία πρέπει να είναι κρυφή χωρίς επίδειξη και το τρίτο ότι δεν πρέπει να προσκολλάται η καρδιά μας στα γήινα. Στη συνέχεια αναλύεται ένας θαυμάσιος λόγος του Μεγάλου Βασιλείου περί νηστείας.

π. Θεόδωρος Ζήσης, Κυριακή της Τυρινής [2023]

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (mp3-2014)

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. “Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τήν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καί ἡμεῖς σύν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετά σοῦ” (Ἀπολυτίκιον)

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Το δεύτερο μέρος της ομιλίας με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο θεολόγο της δεύτερης χιλιετίας Στο πρώτο μέρος τεκμηριώθηκε από τον κραταιό...

Ζωντανή ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 7:00 μμ. στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.