Επικαιρότητα

Κυβέρνηση Μαυροβουνίου: «Kατάσχουμε τους Ναούς σας και τους δίνουμε στους σχισματικούς που θα πάρουν Αυτοκεφαλία από το Φανάρι»

εικόνα άρθρου: Κυβέρνηση Μαυροβουνίου: «Kατάσχουμε τους Ναούς σας και τους δίνουμε στους σχισματικούς που θα πάρουν Αυτοκεφαλία από το Φανάρι»

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Παγκόσμια Ορθοδοξία με την Αυτοκεφαλία των σχισματικών της Ουκρανίας επεκτείνονται και στα Βαλκάνια.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας είναι ο επόμενος στόχος. Πρόσφατα επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Σερβίας υψηλόβαθμη Φαναριώτικη Αντιπροσωπεία και από τις μετέπειτα δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου, διαφαίνεται διάσταση απόψεων.
Η Αντιπροσωπεία προσπάθησε να επιβάλει την άποψη ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει το «πρωτείο» στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αντίστοιχο του Παπικού της Δύσεως.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «romfea» η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την τακτική του Ουκρανού τ. Προέδρου Ποροσένκο. Μεταξύ των μεθόδων που θα χρησιμοποιηθούν είναι και η κατάσχεση Ναών του Πατριαρχείου Σερβίας.

«Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου του Πατριαρχείου Σερβίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς.
Επίσης ανέφερε ότι
«κάθε Εκκλησία πρέπει να υπακούει στους νόμους του κράτους στην επικράτεια του οποίου βρίσκεται και η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και ο Μητροπολίτης Aμφιλόχιος δεν σέβονται τους νόμους του Μαυροβουνίου και δεν θέλουν να δεχτούν το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο είναι ανεξάρτητο κράτος.
Αλλά το κράτος θα τους το εξηγήσει αυτό με τη δύναμη του νόμου, αφού δεν σέβονται το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου προτίθεται να μεταβιβάσει την περιουσία της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου υπό τον Αμφιλόχιο στη μη αναγνωρισμένη σχισματική Εκκλησία του Μαυροβουνίου, η οποία επιδιώκει την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της, από το Οικ. Πατριαρχείο.

Αντιγράφουν πιστά τους Ουκρανούς και βρίσκουν συμπαραστάτες στο Φανάρι. Όπως γνωρίζουμε στην Ουκρανία ένας από τους σπουδαιότερους Ναούς στο κέντρο του Κιέβου ο Ναός του Αποστόλου Ανδρέα που ανήκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και κατασχέθηκε από τις κρατικές υπηρεσίες, αποδόθηκε κατ΄αρχήν στους σχισματικούς του Φιλαρέτου και στη συνέχεια δωρίσθηκε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.  

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.