Ελευθέριος Κοσμίδης

Λάβρος ο πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Ζήσης σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί 

εικόνα άρθρου: Λάβρος ο πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Ζήσης σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί 
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Με συγκινητικό Ορθόδοξο λόγο ο επιφανής ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και σπουδαίος πατρολόγος μιλά στον δημοσιογράφο κ. Μάκη Βραχιολίδη για όλα τα ζητήματα επικαιρότητας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Στη συνέντευξή του στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή Ανεξάρτητος Παρατηρητής στο GRDRADIO που αναδημοσιεύθηκε στον Ανεξάρτητο και Διπλωματικό Παρατηρητή, ο ομολογητής, λαμπρός θεολόγος και πυλώνας της Ευλογημένης Ιεροκανονικής και Αγιοπατερικής Αποτείχισης, π. Θεόδωρος Ζήσης, έκανε μια στιβαρή και θεολογικά τεκμηριωμένη ανάλυση για τα θέματα που ταλαιπωρούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, αποκαλύπτοντας και το έντονο γεωπολιτικό παρασκήνιο στο οποίο μας έχουν παρασύρει Εκκλησία και Πολιτεία εν χορώ. 

Αποκάλυψε ποιος ο ρόλος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και οι ευθύνες του στο Ουκρανικό.

Μίλησε για την απομόνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την αίρεση του Εθνοφυλετισμού η οποία καλλιεργείται από τις 4 Ελληνόφωνες Εκκλησίες, ενώ κατηγορούν το Πατριαρχείο Μόσχας γι αυτό. 

Κατήγγειλε τις απάνθρωπες διώξεις που ενορχηστρώνουν οι κρατικές υπηρεσίες του Εβραίου Ζελένσκι με τον φυτευτό αχειροτόνητο σχισματικό ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο Ντουμένκο, εναντίον του κλήρου που υπάγεται στην κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο, με το πρόσχημα της έσχατης προδοσίας. 

Έθεσε το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων για το Μακεδονικό ζήτημα, την διπλή προδοσία των Πρεσπών, τη μία από την πολιτική ηγεσία και τώρα και από τη θρησκευτική ηγεσία. 

Ανέδειξε την ρίζα του κακού, την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης, εκεί όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσπάθησε με την αμέριστη συμπαράσταση κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να μεταβάλλει το πρωτείο τιμής του πρώτου μεταξύ ίσων σε πρωτείο εξουσίας κατά τα παπικά πρότυπα. 

Αναλύει με επιχειρήματα τον συσχετισμό της τότε αντίδρασης του Πατριαρχείου Μόσχας, την κακία του Πατριάρχη, τη “σκασίλα” του και την εμμονή του στις διορθόδοξες σχέσεις που υπηρετούν ξεκάθαρα την ΝΑΤΟΙΚΗ πολιτική στην Ευρώπη. 

Μία σπάνια αποκαλυπτική συνέντευξη, που πρέπει όλοι να ακούσουμε με προσοχή για να μπορούμε να κρίνουμε με Ορθόδοξα κριτήρια τις εξελίξεις γύρω μας. 

Η αφωνία της Εκκλησιαστικής διοίκησης ΔΕΝ σημαίνει πως δεν υπάρχει Ορθόδοξη αξιολόγηση των πραγμάτων.

Ακούστε την εδώ.

Καλή Σαρακοστή 

Καλή Μετάνοια…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ανεξάρτητος Παρατηρητής: Μια συνέντευξη “φωτιά” για τις εξελίξεις στην Ορθοδοξία μας 
Ραδιοφωνική συνέντευξη καταπέλτης του π. Θεοδώρου Ζήση

Σχετικά άρθρα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.