εικόνα άρθρου: Λογικές κουβέντες σ’ ένα παράλογο κόσμο
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Οι δηλώσεις του μικρού μαθητή αποτελούν όαση σε μια παρηκμασμένη κοινωνία και πάνε κόντρα στον παραλογισμό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν


Φτάσαμε, μάλλον, σε αυτά τα χρόνια, όπου το αυτονόητο και το φυσιολογικό θεωρείται αφύσικο, η ελευθερία λόγου είναι πλέον à la carte κι έχουμε κατ’ επίφαση δημοκρατία.

Δημοσίευμα (1) λοιπόν, αναφέρει ότι ένα 12χρονο αγόρι από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ αποβλήθηκε από το σχολείο του, επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε ότι «υπάρχουν μόνο δύο φύλα». Αποβλήθηκε από το μάθημα της γυμναστικής στις 21 Μαρτίου και συναντήθηκε με “αξιωματούχους του σχολείου, οι οποίοι του είπαν ότι οι συμμαθητές του παραπονιούνται για το μήνυμα στο μπλουζάκι του, επειδή τους έκανε να νιώθουν «ανασφαλείς»”. Τον συμβούλεψαν να βγάλει το μπλουζάκι του κι όταν αυτός αρνήθηκε, κάλεσαν τον πατέρα του στο σχολείο, ο οποίος όμως τον υπερασπίστηκε. 

Αξίζει να εστιάσουμε στη δήλωση του μαθητή ο οποίος αναφέρει ότι: “ Απλώς, μια δήλωση που πιστεύω ότι είναι γεγονός…. Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω σημαίες Pride και αφίσες διαφορετικότητας κρεμασμένες σε όλο το σχολείο. Ξέρεις γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ…”.

Οι δηλώσεις και το μήνυμα, που προσπαθεί να μεταφέρει ο μικρός μαθητής, αποτελούν όαση σε μια παρηκμασμένη κοινωνία και πάνε κόντρα στον παραλογισμό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Επικρατεί η δικτατορία του παρά φύσιν και, δυστυχώς, ελευθερία στην έκφραση έχουν πλέον κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι κύκλοι, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν την ανθρωπότητα σε “φυσιολογικοφοβική”. Όλοι οι υπόλοιποι που υποστηρίζουν την κανονικότητα, βαφτίζονται ως ομοφοβικοί. Ελευθερία λόγου μόνο για όσους υπερασπίζονται την ομοφυλοφιλία, το βεγκανισμό, τον οικουμενισμό, τους αγώνες για την κλιματική αλλαγή, τη γιόγκα, τον πανσεξουαλισμό, την ζωολατρεία (κι όχι την φυσιολογική ζωοφιλία) και τόσες άλλες τάσεις, οι οποίες είναι, όχι απλώς ενάντια στο Λόγο του Άγιου Τριαδικού Θεού, αλλά και ενάντια στην κοινή λογική.

Καθημερινά ξεστομίζονται απίστευτες μωρολογίες για ρευστότητα των δύο φύλων, για αλλαγή φύλου σε πολύ άγουρη και νεαρή ηλικία, όπως επίσης και ότι υπάρχουν πολλά φύλα και όχι μόνο δύο (πιο πολλά κι από αυτά της τριανταφυλλιάς!) και το χειρότερο απ’ όλα  να προσπαθούν να εξισώσουν τον άνθρωπο με τα άλογα ζώα, θέτοντας ως παράδειγμα κάποια είδη ζώων τα οποία είναι ερμαφρόδιτα. 

Προσπαθούν να προωθήσουν αυτές τις θεωρίες μέσα στα σχολεία, διοργανώνοντας σχολικές δραστηριότητες και θεματικές εβδομάδες. Τα ΜΜΕ προβάλλουν καθημερινά αυτού τους είδους την διαστροφή, θεωρώντας ότι πρέπει να την υμνούμε ως πρότυπο. Και πρέπει να το δεχτούμε όλοι αυτό αδιαμαρτύρητα; Πόσο εύκολα πλέον κανείς μπορεί να πει την γνώμη του ενώπιον όλων, όταν μάλιστα η γνώμη του δεν είναι αρεστή στους υποστηρικτές της ΝΤΠ; 

Το πώς θέλει να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος, προφανώς και είναι δικαίωμά του – πιθανόν να είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο –  δεν σημαίνει όμως ότι αυτός ο προσδιορισμός είναι φυσιολογικός ή ότι είναι ηθικά, κοινωνικά και συνειδησιακά αποδεκτός από όλους. Είναι ενάντια στην ανθρώπινη εξέλιξη και αποτελεί βδελυρό πάθος. Ο Λόγος του Κυρίου μας είναι σαφής μέσω του Απόστολου Παύλου, ο οποίος είναι απόλυτα συγκεκριμένος, όταν αναφέρεται στο θέμα της ομοφυλοφιλίας: “ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται, ούτε πλεονέκται, ούτε κλέπται, ούτε μέθυσοι, ούτε λοιδοροί, ούτε άρπαγες, βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν”.

Γιατί, λοιπόν, ένα παιδί σ’ αυτή την ηλικία θα έμπαινε στη διαδικασία να προβεί σε μια τέτοιου είδους ενέργεια, αν δεν ήταν η έσχατη λύση για όλο αυτό τον παραλογισμό και ρατσισμό που βιώνει γύρω του και προσπαθούν με την βία να του επιβάλλουν; Ελεύθερη έκφραση μόνο για ορισμένους αλλά όχι για όλους; Εάν έβαζε μια μπλούζα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, υποστηρίζοντας κατά τον ίδιο τρόπο αυτό το ανεπιθύμητο φαινόμενο, τότε θα είχε τις ίδιες κυρώσεις με τώρα; Δηλαδή του επιβλήθηκε μια ποινή, επειδή υποστήριξε ένα πραγματικό γεγονός, ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα. Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τότε τι είναι; Και γιατί κάποιοι εξ αυτών νιώθουν άβολα; Κι εμείς νιώθουμε άβολα με τα πανηγύρια και τις παρελάσεις τους στους δρόμους, αλλά σεβόμαστε το δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα, αν και οι περισσότεροι από αυτούς μόνοι τους αυτοεξευτελίζονται με τις επιλογές και τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις τους. Σεβόμαστε τον άνθρωπο αλλά απορρίπτουμε την αμαρτωλή επιλογή του.

Είναι ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ είναι το οχυρό της σεξουαλικής διαστροφής και ελπίζουμε να μην γίνουμε και εμείς τα Σόδομα και Γόμορα που αυτοί αντιπροσωπεύουν. Χρειαζόμαστε περισσότερες φωνές σαν αυτή του 12χρονου μαθητή, για να σταματήσει να διδάσκεται και να προωθείται η αντιπάθεια απέναντι στην αλήθεια και την λογική. Το πάθος της ομοφυλοφιλίας ονομάζεται πλέον σεξουαλικός προσανατολισμός και η στήριξή του πολιτική ορθότητα. Το όλο θέμα που προκύπτει είναι η επιβολή της άποψης αυτής φασιστικώ τω τρόπω. Αυτό συνιστά έναν ρατσισμό σε όλες του τις εκφάνσεις.

Η απόλυτη ηθική κατάπτωση της κοινωνίας και η έλλειψη του δικαιώματος του ανθρώπου να εκφράζεται ελεύθερα περιγράφεται μέσα σ’ αυτήν την φράση του Ντοστογιέφσκι: “Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι δυσκολότερο από το να λες την αλήθεια, τίποτα δεν είναι ευκολότερο από να κολακεύεις” (Λευκές Νύχτες).

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Η φούστα είναι γυναικείο, ανδρικό ή non binary ένδυμα;
Πού οφείλονται τα κατορθώματα των ΛΟΑΤΚΙ παγκοσμίως;
Η διαφθορά των ηθών και οι επιπτώσεις στην οικογένεια

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Τηλεοπτική Κατήχηση για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα των ορθοδόξων με τους παπικούς

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Στην Κατάνυξη έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο της υιοθέτησης, ως νέου κοινωνικού μοντέλου, της άνευ όρων ένωσης με τους παπικούς

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.