Επικαιρότητα

Λουκέτο στο φιλοσκοπιανό Σωματείο “Κύριλλος και Μεθόδιος” βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών

εικόνα άρθρου: Λουκέτο στο φιλοσκοπιανό Σωματείο “Κύριλλος και Μεθόδιος” βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών

17 Σεπ 2019

Λουκέτο στο Σωματείο Κύριλλος και Μεθόδιος βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών με την απόφασή που έλαβε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, το πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής λειτουργίας της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών.

Την σχετική απόφαση γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του στο alithia21.blogspot.com ο κ. Τάτσιος.

Σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2019 βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής λειτουργίας της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών.

Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Τάτσιος τον Μάρτιο του έτους 2018 ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με έντονο αίσθημα ευθύνης, υπερασπιζόμενος τον Μακεδονικό Ελληνισμό.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλιου 2019 όπου οι «επιστήμονες» που ήρθαν για να υπερασπιστούν τον εναγόμενο σύλλογο υποστήριξαν ότι η γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η σλαβική. Σε περιοδικό που εκδίδει ο εναγόμενος σύλλογος αναφέρεται ως γλώσσα των ντόπιων η «μακεδονική» ενώ αναγνωρίζονται ως εθνικοί ήρωες οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κι ως εθνική εορτή η βουλγαρική ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν, στην οποία σφαγιάστηκαν οι Έλληνες του Κρουσοβου το 1903.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν αναγράφονται στο καταστατικό του εν λόγω συλλόγου, καθώς αν το έκαναν δεν υπήρχε περίπτωση να εγγραφούν μέλη. Το συγκεκαλυμμένο καταστατικό δημιουργούσε κατάσταση σύγχυσης καθώς δεν διευκρίνιζε ποια είναι η ντόπια γλώσσα στην οποία θα μάθαιναν τραγούδια οι συμμετέχοντες, ούτε ποιες εθνικές εορτές θα γιόρταζαν τα μέλη του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και τις εθνικές προεκτάσεις που λαμβάνει η υπόθεση έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Αυτή η δικαστική απόφαση (αναμένεται να ασκηθεί έφεση) είναι η πρώτη ΝΊΚΗ του Μακεδονικού Ελληνισμού απέναντι σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια αφελληνισμού της Μακεδονίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια και μας γεμίζει αισιοδοξία για σε ένα περιβάλλον κατάμαυρο.
ΤΕΛΙΚΆ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…!

Θερμές ευχαριστίες στην δικηγόρο κα Μαρούπα Ειρήνη που συνέταξε την μηνυτήρια αναφορά, στον δικηγόρο κ. Πολύχρονη Καρσαμπά που έκανε παρέμβαση για λογαριασμό της ΠΟΠΣΜ και τον δικηγορικό σύλλογο Σερρών του οποίου η παρεμβαση ήταν καθοριστική”.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, αναφέρει:

“Σήμερα δημοσιεύθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σερρών ( εκούσια δικαιοδοσία ) η απόφαση για το σωματείο που ψευδεπίγραφα δήλωνε ότι επιδιώκει την διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας στο Νομό μας . Στην πραγματικότητα ανακινούσε ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας .

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ανακοπή του Εισαγγελέα και την παρέμβαση τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και των Μακεδονικών Σωματείων και ακύρωσε την σύσταση του Σωματείου .

Πρόκειται για την πρώτη νομική νίκη του αγώνα για τη διάσωση της Λογικής και της Ιστορίας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας»: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή νέα προδοσία;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας καταστρατήγησε την (προδοτική) συμφωνία των Πρεσπών με την αναγνώρισή του… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για την αναγνώριση...

Έλληνες χρόνια πολλά!

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40 π’ άντρες και γυναικόπαιδα μάχονταν σαν λιοντάρια Μάχονταν...

Οκτώ δεκαετίες αργότερα…

Του Νεκτάριου ΔαπέργολαΔιδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας “Ὀκτώ δεκαετίες ἀποστασίας ἀπό τόν Θεό, προδοσίας τῆς πίστης μας, ἐθελότρεπτου εὐνουχισμοῦ καί ἑκούσιου ἀποχωρισμοῦ ἀπό ὅλα τά βασικά δομικά στοιχεῖα τῆς ταυτότητάς μας”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς...

Όταν οι γυναίκες – ηρωίδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας! (φωτό)

Πολλοί που τις έζησαν τις χαρακτηρίζουν αλύγιστες, βουβές, με αδάμαστη θέληση και ηρωική αυτοθυσία… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 1940, κηρύχτηκε ο πόλεμος μετά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.