Επικαιρότητα

Μαφιόζικη προειδοποίηση από τον καθαιρεμένο επικεφαλής της “νέας” ουκρανικής εκκλησίας (OCU)

εικόνα άρθρου: Μαφιόζικη προειδοποίηση από τον καθαιρεμένο επικεφαλής της “νέας” ουκρανικής εκκλησίας (OCU)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…. Εάν η μία ή η άλλη Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία θέτει υπό αμφισβήτηση την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τότε θέτει σε κίνδυνο και τη δική της αυτοκεφαλία…

Ζορίζεται φαίνεται επειδή προς το παρόν μία μόνο αυτοκέφαλη Εκκλησία τον αναγνώρισε, η επιπόλαια και φαντασμένη Εκκλησία της Ελλάδας. Τρώει πόρτα προς το παρόν από τις άλλες και ανέλαβε δράση εκφοβισμού. Παπαγαλάκι του Βαρθολομαίου μεταφέρει το σαφές μήνυμα. Καθίστε καλά και αναγνωρίστε με, ειδάλλως το αυτοκέφαλό σας το παίζεται στα ζάρια! Οι μαφιόζικες καταστάσεις είναι και αυτές από τις χαριτωμένες πρωτοτυπίες του Φαναρίου!

Διαβάσαμε στο pentapostagma.gr:

————————————————————————–

Προκλητικός ο Επιφάνιος: Οι Εκκλησίες δεν πρέπει να συζητούν αλλά να εφαρμόζουν την απόφαση του Φαναρίου

Προκλητικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της “νέας” ουκρανικής εκκλησίας (OCU) Μητροπολίτης Επιφάνιος σχετικά με το μέλλον της υποστηριζόμενης από Φανάρι και Ουάσινγκτον νέας εκκλησιαστικής δομής, και προανήγγειλε νέες αναγνωρίσεις μετά από εκείνες από Αθήνα και Αλεξάνδρεια.

Πέραν των άλλων ανέφερε ότι η εκκλησία του επιδιώκει να εξασφαλίσει την ειρήνη στον θρησκευτικό τομέα και ανακοίνωσε ένα νέο κύμα «μεταφορών» από την κανονική εκκλησία (UOC) στην OCU.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, ο Επιφάνιος δήλωσε ότι ήξερε για την επικείμενη αναγνώριση της OCU από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας περίπου ένα μήνα πριν!!!

Επιπλέον, είναι βέβαιος ότι «αρκετές τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες θα ακολουθήσουν στη συνέχεια», ωστόσο, δεν ήθελε να κάνει περαιτέρω προβλέψεις.

Ταυτόχρονα, κατά την άποψή του, μετά από την αναγνώριση από άλλες δύο ή τρεις τοπικές εκκλησίες, “θα υπάρξει ένα δεύτερο μεγάλο κύμα μεταφορών στην OCU». Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση στα στοιχεία που δείχνουν πως ελάχιστο ποσοστό ενοριών στην Ουκρανία έχουν περάσει στην νέα εκκλησία και σχετικά με αυτό ο Επιφάνιος δήλωσε πως ο μικρός αριθμός «μεταφορών» από το UOC υπαγορεύεται από το γεγονός ότι η OCU επιδιώκει να διασφαλίσει την ειρήνη στη θρησκευτική σφαίρα της χώρας και «μόνο εκείνες τις ενορίες που ήταν έτοιμες να κάνουν πράξη μια επείγουσα απόφαση για μια τέτοια μετάβαση”.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η άποψή του πως οι Τοπικές Εκκλησίες δεν πρέπει να θέτουν υπό αμφισβήτηση, αλλά «να αναγνωρίσουν» τις πράξεις που διαπράττει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Εάν η μία ή η άλλη Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία θέτει υπό αμφισβήτηση την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τότε θέτει σε κίνδυνο και τη δική της αυτοκεφαλία, δήλωσε ο Επιφάνιος σε συνέντευξή του στο BBC News της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.