Επικαιρότητα

Μακριά μύτη έχει ο ψεύτης όχι ο βλάκας

εικόνα άρθρου: Μακριά μύτη έχει ο ψεύτης όχι ο βλάκας
Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Εάν τον έκοβε, ποτέ δε θα πρόσβαλε μια Μάνα!”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τον ψεύτη τον προδίδει η μύτη, το βλάκα οι πράξεις, απεφάνθη ο Κ. Αριστομένης σημειώνοντας πως, τη στιγμή που κάνεις βλακεία είσαι βλάκας, σύμφωνα με την αδήριτη λογική πως, εάν ήσουν έξυπνος, δεν θα έκανες βλακεία!

Τα ελληνικά λεξικά στο λήμμα «βλάκας», ορίζουν κάποιον που «έχει χαμηλή νοημοσύνη ή που συμπεριφέρεται χωρίς σύνεση».

Ο Ηλίας Μόσιαλος, Έλληνας καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στην αλλοδαπή, δεν έχει μακριά μύτη όταν ενημερώνει για τη δυναμική που έχει ο ιός Covid-19 στο κοινωνικό σύνολο και, είναι απορίας άξιο, το γιατί ένας συμβατικά άριστα «καλλιεργημένος» άνθρωπος, φέρθηκε χωρίς σύνεση.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται απ’ αυτό που θεωρεί αστείο» είχε πει ο Γκαίτε και, φαίνεται, ότι ο Ηλίας Μόσιαλος δεν έχει χαρακτήρα της «προκοπής» μα ούτε και πολιτική σύνεση, αφού θεωρεί αστείο το να ειρωνεύεται την ημέρα που η Χριστιανοσύνη γιορτάζει τη Γέννηση του Θεανθρώπου, Την Παναγία Μητέρα του Κυρίου και Μητέρα όλων των Χριστιανών Υπεραγία Θεοτόκο.

Εάν τον έκοβε, ποτέ δε θα πρόσβαλε μια Μάνα!

Ο Travis Bradberry, ένας από τους καλύτερους επιστήμονες στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στις μεγάλες επιχειρήσεις, γράφει στο βιβλίο του: «Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι φέρονται τόσο ηλίθια» πως, οι λόγοι που το κάνουν αυτό, τύποι σαν τον Ηλ. Μόσιαλο, είναι κατά βάσει τέσσερις: Διακατέχονται από υπερβολική αυτοπεποίθηση, πιέζουν τους άλλους ανελέητα προς την κατεύθυνση που νομίζουν ότι μονάχα αυτοί ξέρουν, θεωρούν θεμελιώδες προνόμιό τους το να έχουν πάντα δίκιο, είναι κακοί ακροατές και, ως εκ τούτου, ισχυρογνώμονες και αλαζονικοί, γι αυτό και σε μια στιγμή της ζωής τους μέσα απ’ το σύννεφο χρυσόσκονης που η εφήμερη δόξα τους τυλίγει, κάνουν το μεγαλύτερό τους λάθος˙ δείχνουν στον κόσμο τον πραγματικά φτηνό τους χαρακτήρα, ακριβώς επειδή δε σέβονται πραγματικά κανέναν.  

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος συμπεριφέρθηκε χωρίς σύνεση, άρα υπήρξε βλάκας, επειδή πιστεύει ότι το πλήρωμα της Εκκλησίας Χριστού είναι μόνο το ποσοστό των ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας, όμως, εάν δεν βρει τα «κότσια» να ζητήσει συγνώμη από τα εκατομμύρια και των εμβολιασμένων χριστιανών Ελλήνων των οποίων πρόσβαλε βάναυσα την πίστη, θα συνεχίσει να φέρεται σαν άνθρωπος χωρίς σύνεση, άρα θα υπάρχει ως βλάκας!

Και αυτό, το να υπάρχει δηλαδή ως βλάκας, τον καθιστά άχρηστο στην αποστολή του, που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε θέματα δημόσιας υγείας, καθώς, αυτοί που πρέπει να τον ακούσουν, αναγνωρίζοντας ότι ο Ηλ.Μόσιαλος εκουσίως ανέβασε τον εαυτό του στο βάθρο των ανόητων, τον απορρίπτουν.

Η δικαιολογία του Ηλ. Μόσιαλου πως, τάχα, με το σκίτσο του ήθελε να πει «ότι τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών έχουμε την ευκαιρία να στοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες. Την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης» φανερώνει ότι, δεν έχει ιδέα από το τι πράγματι είναι ο Χριστιανισμός και, το κοινωνικά σπουδαιότερο, είναι πολύ λίγος για να βρει κουράγιο για μια συγνώμη.

Προφανώς, ο Ηλ. Μόσιαλος γνωρίζει ότι: «Οι προσβολές σε βάρος θρησκειών και ιερών θρησκευτικών συμβόλων προκαλούν το μίσος και τον εξτρεμισμό, οδηγώντας στην πόλωση και στο θρυμμάτισμα της κοινωνίας» και, ακριβώς, επειδή το γνωρίζει, δεν θα τον έλεγες έξυπνο που την ημέρα Γέννησης του Χριστού πρόσβαλε εκατοντάδες εκατομμύρια Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας αισχρό υπονοούμενο για τη «θεοπρεπή και σεβάσμιον Κόρην, την υπέρτιμον των Χερουβίμ και πάντων των χριστιανών το καταφύγιον» Υπεραγία Θεοτόκο.

Το εμπρηστικό σκίτσο του Ηλ. Μόσιαλου μπορεί να παραβληθεί με τα σκίτσα που δημοσίευσε το περιοδικό Charlie Hebdo που πρόσβαλαν τον ιδρυτή του Μωαμεθανισμού. Μόνο που οι μουσουλμάνοι καταδίκασαν το σκιτσογράφο σε θάνατο, ενώ οι χριστιανοί με ανακοίνωση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας τους εύχονται στον Ηλία Μόσιαλο «Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των αγαπώντων και μισούντων ημάς [ανοήτων σκιτσογράφων και λιβελογράφων]».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου, “ξεπάτωσε” την συμμαχία Πολιτείας – Επιστημόνων – Ιεραρχίας
ΠΕΘ: Η μη απομάκρυνση Μόσιαλου υποδηλώνει υιοθέτηση των αντιχριστιανικών του ύβρεων

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.