Επικαιρότητα

Μακρόν: "Δεν ισχύουν τουρκικοί νόμοι στη Γαλλία". Τί αλλάζει σε σχέση με τους Ιμάμηδες;

εικόνα άρθρου: Μακρόν: "Δεν ισχύουν τουρκικοί νόμοι στη Γαλλία". Τί αλλάζει σε σχέση με τους Ιμάμηδες;

«Το να μπει ένα τέλος σε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να σταματήσει η ξένη επιρροή και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα σέβονται τους νόμους της Γαλλικής Δημοκρατίας»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε πρόσφατη ομιλία του που πραγματοποιήθηκε σε πόλη της Ανατολικής Γαλλίας ανέφερε πως σχεδιάζει να προβεί σε μία σημαντική αλλαγή. Η αλλαγή αυτή αφορά την κατάργηση ενός προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο εννέα μουσουλμανικά κράτη στέλνουν ιμάμηδες και διδασκάλους του Ισλάμ στη Γαλλία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί από το 1977 και ως στόχο του έχει την διδασκαλία πολιτιστικών μαθημάτων και ξένων γλωσσών στα παιδιά καθώς και την πραγματοποίηση κηρυγμάτων στα τζαμιά.

Όπως αναφέρει ο κ. Μακρόν, η κίνηση κατάργησης του προγράμματος είναι σημαντική για τη διασφάλιση του σεβασμού στους νόμους της Γαλλίας και επιδιώκει την αποφυγή του “διχασμού”.

Παρατηρούμε πως η Γαλλία, ως μία χώρα πληχθείσα από την οργή του Ισλάμ, καταφεύγει σε ενέργειες περιορισμού του. Την ίδια στιγμή, με βαθιά θλίψη διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα ενεργεί εντελώς διαφορετικά, προωθώντας το με διάφορους τρόπους. Αξίζει να αναφέρουμε μερικούς, όπως η ίδρυση τμήματος μουσουλμανικών σπουδών στο ΑΠΘ, η δημιουργία τζαμιών, η ανοχή στο κύμα παράνομης μετανάστευσης κλπ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να κατανοήσει τους κινδύνους που ελλοχεύει η ανοχή και η προώθηση του Ισλάμ και να δράσει αναλόγως. Σε μια μελέτη που είχαμε δημοσιεύσει στο παλαιό και ανενεργό πλέον, αλλά επισκέψιμο για κάθε ενδιαφερόμενο, Ιστολόγιό μας Κατάνυξις (https://www.katanixis.gr/) περιγράφαμε τη δεινή πραγματικότητα σε σχέση με το ότι ο Ισλαμισμός θα είναι σύντομα η πιο διαδεδομένη θρησκεία.

Εκεί διαπιστώνουμε ότι τις ερχόμενες δεκαετίες, ο παγκόσμιος πληθυσμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 32%, με τον αριθμό των μουσουλμάνων να αυξάνεται κατά 70% – δηλαδή από 1,8 δισεκατομμύρια το 2015 θα ανέλθει σε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια το 2060. Με άλλα λόγια, αν και το 2015 οι μουσουλμάνοι αποτελούσαν το 24,1% του παγκόσμιου πληθυσμού, μέχρι το 2060 ένας στους τρεις κατοίκους του πλανήτη θα είναι μουσουλμάνος.

Περισσότεροι από το 1/3 των μουσουλμάνων ζουν στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, περιοχές όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού. Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί θα παρουσιάσουν αύξηση σε όλες τις χώρες του κόσμου, εξαιρουμένης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, καθώς εκεί δεν κατοικούν πολλοί.

Σε ποιες χώρες ζουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι;

Σύμφωνα με το Pew, τη CIA World Factbook και άλλες πηγές, αυτές είναι οι χώρες με τους πιο πολλούς μουσουλμάνους:

 • Μαλδίβες: Το 100% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Μαυριτανία: Από το 1960, η Μαυριτανία έχει μετατραπεί σε ισλαμική δημοκρατία και το 100% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.
 • Αφγανιστάν: Το 99,8% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Τυνησία: Το 99,8% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Ιράν: Το 99,7% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, κυρίως Σιίτες.
 • Ιράκ: Το 99% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Μαρόκο: Το 99% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Υεμένη: Το 99% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Σομαλία: Το 98,9% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Τουρκία: Το 98,6% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Νιγηρία: Το 98,3% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Αλγερία: Το 98,2% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Σαουδική Αραβία: Το 97,1% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Τζιμπουτί: Το 97% του πληθυσμού του Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής, είναι μουσουλμάνοι.
 • Σουδάν: Το 97% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Αζερμπαϊτζάν: Το 96,9% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Τατζικιστάν: Το 96,7% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Λιβύη: Το 96,6% της Λιβύης είναι μουσουλμάνοι.
 • Ουζμπεκιστάν: Το 96,5% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Πακιστάν: Το 96,4% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Σενεγάλη: Το 95,9% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Κόσοβο: Το 95,6% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 • Γκάμπια: Το 95,3 % του πληθυσμού της Γκάμπια είναι μουσουλμάνοι.
 • Μάλι: Το 95% του πληθυσμού στο Μάλι είναι μουσουλμάνοι.
 • Ιορδανία: Το 93,8% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Διαβάσαμε στο newsbomb.gr:


Ιμάμηδες τέλος με απόφαση Μακρόν στην Γαλλία: Δεν ισχύουν εδώ τουρκικοί νόμοι

Την πρόθεσή του να καταργήσει το πρόγραμμα που επιτρέπει σε ξένες χώρες να αποστέλλουν ιμάμηδες και δασκάλους στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου όπως είπε, να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος «διχασμού».

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος σταδιακά θα μπει ένα τέλος στην πρακτική που θέλει ξένες χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Αλγερία, το Μαρόκο και η Τουρκία να στέλνουν ιμάμηδες για να κάνουν κήρυγμα σε τζαμιά.

«Το να μπει ένα τέλος σε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να σταματήσει η ξένη επιρροή και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα σέβονται τους νόμους της γαλλικής δημοκρατίας» είπε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε πόλη στην ανατολική Γαλλία.

Το πρόγραμμα που σκοπεύει να τερματίσει ο Μακρόν, δημιουργήθηκε το 1977 και έδωσε τη δυνατότητα σε εννέα χώρες να στείλουν ιμάμηδες και δασκάλους στη Γαλλία για να πολιτιστικά μαθήματα και ξένες γλώσσες σε παιδιά. Τα προγράμματα αυτά δεν έχουν καμία επίβλεψη από τις γαλλικές αρχές. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 80.000 μαθητές κάθε χρόνο. Περί τους 300 ιμάμηδες φτάνουν στην Γαλλία κάθε χρόνο από τις παραπάνω χώρες. Ο ίδιος αριθμός αναμένεται και φέτος, αλλά το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά μαζικής εισόδου ιμάμηδων στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Μακρόν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
π.Θεοδώρος Ζήσης, Το Ισλάμ και οι Νεομάρτυρες [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
Άγιος Νικόλαος Κρήτης: Σκηνές από… Ισλαμαμπάντ – Χιλιάδες Πακιστανοί σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους (βίντεο)
Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Ισλάμ και Λαθρομετανάστευση – Στο Κοράνι η απάντηση… (βίντεο)
Βλασφημούν το Χριστό οι «αδελφοί» των Ισλαμιστών
Διαστάσεις εθνικής κρίσης: Ισλαμιστές βεβήλωσαν εκκλησία στη Λέσβο – Γέμισαν με γκράφιτι το νησί!

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.