Επικαιρότητα

Μας εμπνέει ο ένας, αλλά Λέων

εικόνα άρθρου: Μας εμπνέει ο ένας, αλλά Λέων

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ

Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής ιδρύθηκε υπό την πατρική ευλογία του μακαριστού  ομολογητή παπα-Νικόλα Μανώλη

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Άγιος Αυγουστίνος Καντιώτης εμπνεύσθηκε από τους αγώνες τριών Αγίων που η μνήμη τους εορτάζεται τον Ιανουάριο.

Από τον βίο του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου ως προς την ησυχαστική του βιοτή και από τους Βίους των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου  και Μάρκου Εφέσου του Ευγενικού, ως φλογερός υπερασπιστής και ομολογητής της Ορθόδοξης πίστης. 

Έζησε και έδρασε σε έναν κόσμο που ελευθερώθηκε μέσα από πολέμους, αλλά υποδουλώθηκε  πνευματικά, όταν άρχισε να εξελίσσεται το ηθικό ξεχαρβάλωμα, στα μέσα του 20ου αιώνα και μετά. 

Δεν φτάσαμε ξαφνικά στο χάλι που είμαστε σήμερα. Η διχόνοια και η ανθρωποφαγία του αδερφού οικοδομήθηκαν πάνω στην αδιαφορία για τα πνευματικά. 

Η άνευ όρων υποδούλωση της ψυχής στα πάθη, ο ευτελισμός της αξίας της ανθρώπινης ζωής, θεμελιώθηκαν πάνω στην εγκατάλειψη της Ορθοδοξίας, έργω και λόγω. 

Φτάσαμε σε ένα επίπεδο κοινωνικής εξαχρείωσης που σοκάρει. 

Στα διεθνή φόρα και στα ξεγάνωτα ντενεκέδια σκέψης (think tank), επιχειρηματίες, χρηματοδοτούμενοι επιστήμονες, υπάλληλοι   δημοσιογράφοι και διορισμένοι πολιτικοί συζητούν ανενόχλητοι για πολιτικές μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού, και η “Εκκλησία” καθεύδει.

Εξετάζουν παγκόσμια πειράματα στο World Economic Forum πότε με ιό που σκοτώνει ανθρώπους, πότε με ιό που σκοτώνει υπολογιστές και η “Εκκλησία” ροχαλίζει. 

Προσωπικότητες μικρού μεγέθους ανέλαβαν τα ηνία της εκκλησιαστικής διοίκησης και βάφτισαν την υποτέλεια στις προσταγές της κοσμικής εξουσίας νηφαλιότητα και ψυχραιμία. 

Κατάντησαν την “Εκκλησία” τον πιο εύκολα χειραγωγήσιμο δια-κομματικό στρατό.   

Βάφτισαν την υποδούλωση στα πάθη ανοιχτότητα και αποδοχή του διαφορετικού. 

Κατάντησε η “Εκκλησία” εκκολαπτήριο αμαρτημάτων που χωρίζουν τον άνθρωπο από τον Θεό. 

Στρογγυλοκάθησε η ίδια η ” Εκκλησία” στον “ψυχοθεραπευτικό” καναπέ του Φρόυντ, για να βρει τον εαυτό της και νομίζει πως εκσυγχρόνισε τον σωτηριώδη λόγο της στη δημόσια πλατεία. 

Βάφτισαν συνοδικώς διάλογο αγάπης την αποδοχή κάθε πλάνης και κυρίως της παναίρεσης του Οικουμενισμού. 

Μιας αγάπης που τολμούν να την ταυτίζουν, ανεπιγνώστως, με την όντως Αγάπη, τον γλυκύτατο Ιησού. 

Μοιραία όλα αυτά, αφού εξοστράκισαν από την Ορθόδοξη θεολογία τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και απεμπόλησαν την Ιερά και την Ησυχαστική μας Παράδοση.

Προχώρησαν στη διαγραφή των λέξεων αίρεση και αιρετικός και κουνάνε το δάχτυλο με αυστηρότητα σε όποιον τολμήσει να τους ελέγξει ως αιρετικούς, με λόγο Αγιοπατερικό.

Με Αρχιερείς σαν φοβισμένα πρόβατα, η Πρόνοια του Θεού στέλνει στον πιστό λαό του Θεού κληρικούς Λέοντες

Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής είχε την ευλογία να ιδρυθεί, να ανθίσει και να καρποφορήσει με την ευχή ενός κληρικού, αλλά Λέοντα. 

Άκρα ησυχαστής ο ίδιος, αδαμάντινο υποδειγμα υπακοής στον όσιο γέροντά του Αγάθωνα Κωνσταμονίτη, άνοιξε τα φτερά του και πέταξε πνευματικά. 

Σπάνιος πρακτικός διδάσκαλος της ευχής εν τω κόσμω, ρέκτης της πολύωρης προσκομιδής, αξιώθηκε ουρανίων χαρισμάτων που χάριζε απλόχερα στους προστρέχοντες στο πετραχήλι του. 

Ο ποιμήν ο καλός, που έθεσε την ψυχήν αυτού υπέρ των προβάτων, δούλεψε με τέχνη απαράμιλλη ως πνευματικός “το έσωθεν του ποτηριού” καθενός από εμάς. 

Η Ορθόδοξη ομολογία και η Αποτείχιση των μελών του Συλλόγου μας από αιρετίζοντες Επισκόπους, είναι αποτέλεσμα αυτής της πνευματικής επιρροής του και όχι το αίτιο.

Είναι χρέος μας να μην κάνουμε καμία έκπτωση ως προς αυτήν γιατί έτσι θα χάσουμε την πολύτιμη ευλογία του….

Συνεχίζουμε με την ευχή του ομολογητή γέροντά μας πρωτοπρεσβυτέρου παπα- Νικόλα Μανώλη, γνήσιου τέκνου του Οσίου γέροντος Αγάθωνος Κωνσταμονίτη. 

Οι δύο πρώτοι μήνες κάθε χρόνο είναι αφιερωμένοι στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας. Λόγω του περιορισμού που τα υγειονομικά μέτρα μας έχουν επιβάλει, η στήριξη όλων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 

Στον σύλλογό μας μπορείτε να βρείτε επίσης τα βιβλία του μακαριστού ομολογητή π.Νικολάου Μανώλη (κεντρική διάθεση) Βίωμα Ορθοδοξίας και Με λένε Θανασάκη, το ετήσιο ημερολόγιο τοίχου 2022 που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του, βιβλία του ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ πρωτ/ρου π. Θεοδώρου Ζήση, καθώς επίσης εικόνες του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και αναλώσιμα εκκλησιαστικά είδη.

Για πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά Δε-Πα 9πμ-12μμ στα τηλέφωνα 2310515786 – 6931084313  ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@agiosiosif.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Ἄρθρο τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ. «Ἡ παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ὡς πυρκαγιά καί ὡς πλημμύρα καταστρέφει καί ἀφανίζει τά χλοερά δάση, τά λειβάδια, τούς καρποφόρους κήπους καί δενδρῶνες τῆς Ὀρθόδοξης Πίστης καί Ζωῆς...»

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Επιστολή – παρέμβαση προς Ρουμάνους αδερφούς του π. Θεοδώρου Ζήση για τον σκανδαλισμό που προκάλεσε εκεί ιερέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Επιστολή του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου ΖήσηΟμότιμου Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. “…Η πρώτη μου σύσταση, ώστε να καταπαύσουν οι ανησυχίες και οι αμφιταλαντεύσεις, προτείνει να μη δίνετε σημασία ούτε να ακούτε, τι λέγει ο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.